Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în etapa a III-a, spune Valeriu Gheorghiță

4.086 de vizualizări
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinaţi cu prioritate în etapa a treia, având în vedere că cei din clasele terminale vin la şcoală chiar şi în şcenariul roşu, a declarat la Antena 3 Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naționale pentru Vaccinare.

Acesta a declarat că se analizează o astfel de variantă. Propunerea a venit iniţial din partea mai multor medici. O altă problemă este însă şi legată de testarea elevilor în şcoli. Din cele peste un milion de teste s-au folosit doar câteva mii.

“În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul.” a declarat Valeriu Gheorghiță.

Foto: gov.ro


1 comment
 1. Trebuia sa ii fi pus pe elevi în etapa a doua.
  Sunt mulți tineri care lucrează, care au copii și care așteaptă răbdători sa le vina în sfârșit rândul în a treia etapa.
  Iar acum afla ca iar apar priorități.
  Nu este corect.
  Nu sunt mai vulnerabili elevii peste 16 ani, decât părinții unor copii, care au dubla răspundere :au serviciu și au copii de crescut.
  Nu va luați după ideile fixe ale ministrului Câmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul

Savantul Sergiu Pașca a primit premiul IBRO – Dargut și Milena Kemali pe 2022, pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor fundamentale și clinice, în valoare de 25.000 de euro

Cercetătorul român, Sergiu Pașca, a primit premiul internațional acordat de Fundația IBRO (International Brain Research Organization) – Dargut și Milena Kemali, pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor fundamentale și clinice, informează alba24.ro.…
Vezi articolul