Elevii de clasa a IV-a pot descoperi “Aventurile fantastice ale lui Metano și Electro în lumea energiei” (P)

1.511 vizualizări
Copiii iau parte, într-o sesiune online de 45 de minute, derulată în cadrul orelor de Științe, la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007 și ale lui Electro, personificare a atomului de electricitate.

În perioada 9 mai – 10 iunie Asociația Hands across Romania, Ministerul Educației alături de ENGIE Romania desfășoară o nouă ediție a programului „Întâlnire cu energia”. Elevii de clasa a IV-a pot descoperi lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a două mascote: Metano și Electro. Educația privind tematici precum eficiența energetică, soluțiile de energie verde, protecția mediului înconjurător, utilizarea în siguranță a energiei are drept scop dezvoltarea competențelor elevilor de conștientizare a impactului acțiunilor lor și de a acționa responsabil.

Programul vizează transmiterea unor informații legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracţie respectiv producție până acasă, economia de energie precum şi sfaturi de utilizare în siguranţă a gazului natural și a energiei electrice. De asemenea, copiii care vor urma acest modul vor primi broșura programului, care este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei la link-ul https://www.engie.ro/educatie/. Astfel, contribuim la pregătirea viitorilor cetățeni bine informați, responsabili și implicați în combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, tranziția către un model de creștere economică sustenabilă, precum și un stil de viață sustenabil.

Programul educațional tradițional ,,Întâlnire cu energia’’ răspunde angajamentului nostru de a aduce informații utile elevilor privind sursele de energie, economia de energie, soluții de energie verde, utilizarea în siguranță a gazului natural și energiei electrice și de a contribui la înrădăcinarea unor comportamente responsabile de la vârstele mici căci aceste generații vor fi viitori adulți responsabili față de planeta noastră. Misiunea de a-i forma pe cei mici este a noastră, a tuturor adulților iar programul nostru vine și în sprijinul cadrelor didactice și al părinților cu un conținut educațional de calitate și interactiv, care să-i atragă pe copii spre aceste tematici, a declarat Amalia Anghel, Head of Corporate Communication&CSR ENGIE Romania.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada 5 mai – 10 iunie 2022 și face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constantă pentru educația . Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației, programul s-a adresat unui număr de peste 45.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.

Despre Hands Across România

Asociaţia Hands Across România (HAR) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România, care acţionează ca un „hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează. Asociația a pus bazele în anul 2020 unei coaliții de promovare a învățământului profesional dual, VoHub, care are rol de advocacy.

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este o referință globală în domeniul energiei și al serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alături de cei 4.200 de angajați din România, de clienți, parteneri și părți interesate, ne angajăm să accelerăm tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul. Inspirați de ambiția noastră, îmbinăm performanța economică cu producerea unui impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, bazându-ne pe activitățile noastre cheie – gaze naturale, energie electrică, servicii tehnice – pentru a oferi soluții competitive clienților noștri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USLIP Iași, despre viziunea Andronescu: De unde aceastǎ apetențǎ de a obliga o masǎ de aproximativ 160 mii de profesori sǎ participe la cursuri de perfecționare în universități

„Aceastǎ viziune a Ministerului poate fi interpretatǎ ca o teorie a formelor fǎrǎ fond”, se arată într-un comunicat primit la redacție, semnat de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ, Iași. Sindicaliștii…
Vezi articolul

Silvia Mușătoiu a demisionat de la conducerea Colegiului Șincai din București: Nu e un moment bun să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile: inspectorat, primărie, minister. Este o lume care nu este a mea

Silvia Mușătoiu a demisionat din funcția de director al Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București. În locul său, inspectoratul l-a numit, la propunerea sa, pe fostul inspector de matematică Vlad…
Vezi articolul