Elevii de la un liceu din Alba vor beneficia de toalete moderne în interiorul școlii, cu ajutorul Crucii Roșii România

98 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Liceul „Florin Fleșeriu” din Sebeș, județul Alba, va avea toaletele renovate de Crucea Roșie Română în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. În prezent, 500 de elevi de ciclu primar, gimnazial și patru clase de ciclu liceal frecventează această unitate de învățământ și sunt nevoiți să folosească doar două toalete din curte, cu patru WC pentru fete și patru pentru băieți, în stare avansată de degradare, transmite Crucea Roșie într-un comunicat de presă.

„Contextul actual ne-a forțat să ne gândim, mai mult ca niciodată, la nivelul de siguranță din școli, mai ales când este vorba de igienă. Ne bucurăm că prin acest proiect vom putea oferi elevilor condiții optime, acces la toalete moderne, dotate corespunzător normelor sanitare. Suntem mândri de rezultatele elevilor, atât la disciplinele teoretice, cât și la cele sportive, și credem cu tărie că, prin accesul la condiții mai bune, îi vom motiva și îi vom face să revină cu plăcere în bănci, când va fi cazul. Avem sprijinul Consiliului Local și al primăriei municipiului Sebeș, care în acest an a alocat fondurile necesare unei proces de reabilitare a clădirii centrale”, a declarat Adrian Alexandru Dăncilă, directorul instituției de învățământ.

Sursă foto: Crucea Roșie/Domestos

În acest moment, în Sebeș se aplică scenariul roșu, deci merg la școală doar copiii preșcolari și elevii din ciclul primar.

În plus, încă 25 de școli au fost selectate în această etapă pentru a primi produse de dezinfecție și curățenie prin intermediul filialelor de Cruce Roșie din întreaga țară.

Deși accesul la toalete decente ar trebui să fie garantat pentru toți elevii din România, 33% dintre școli nu au autorizația sanitară, 22% nu au surse de apă adecvate și 35% nu au toalete interioare, se arată într-un memorandum al Guvernului României.

„Există multe feluri de a defini persoane vulnerabile, iar faptul că mii de copii intră în această categorie din cauza condițiilor precare de igienă ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, ca societate. De aceea, ne-am implicat începând cu anul 2019 în acest proiect și am demarat și o strângere de fonduri pentru ca mai mulți elevi să poată beneficia de condiții decente în instituțiile în care învață”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

Foto: Domestos

Cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație pe www.crucearosie.ro.

Persoanele fizice și juridice care își doresc să se implice în campanie, astfel încât să nu mai existe nicio unitate de învățământ cu toalete în curte și condiții precare de igienă, pot face donații direct pe www.crucearosie.ro sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană.

Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor.

La fiecare trei luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate.

Campania „Domestos susține igiena în școli” continuă cu sprijinul Crucea Roșie Română. Orice persoană care cunoaște o școală care are nevoie de construirea unei toalete, de renovarea ei sau de produse de curățenie și igienizare, poate face o înscriere pe site-ul https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html. Până la finalul acestui an, încă o școală va fi selectată pentru renovarea grupului sanitar, două pentru construirea lui și 75 vor mai primi kit-uri cu produse, atât de necesare în contextul pandemiei.

„Viziunea noastră este ca fiecare copil să aibă acces la condiții de igienă corespunzătoare. Toaletele decente în școli trebuie să fie un lucru firesc, nu o excepție. Faptul că în România suntem încă departe de acest țel ne motivează să lucrăm în continuare, alături de partenerii noștri. Ne bucură să vedem rezultatele, să vedem lucrările finalizate la primele toalete construite și renovate, să știm că sute de copii sunt mai în siguranță, având acces la toalete moderne și curate. Continuăm să susținem igiena în școli, pentru că doar astfel putem crea un mediu sigur și igienic pentru elevii României”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Campania „Domestos susține igiena în școli” a început în 2015 și peste 70.000 de elevi au beneficiat deja de condiții mai bune de igienă în școli, Domestos donând peste 180.000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate și nemodernizate, dar și pentru produse de igienizare, curățenie și dezinfectare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raport al ministerului Educației: Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, trei din zece nu reuşesc să-l treacă. 28% au luat medii între 6 și 7

Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, potrivit celui mai recent raport despre starea învățământului preuniversitar publicat de Ministerul Educației.  Documentul analizează examenul de Bacalaureat și…
Vezi articolul

Anca Hociotă, Camera de Comerț Româno-Germană, despre obligativitatea învățământului profesional pentru elevii cu medii sub 5: Are un efect negativ asupra a ceea ce a făcut mediul privat până acum

Obligarea elevilor cu medii de admitere sub 5 să meargă la învățământul profesional, prin limitarea accesului lor la liceu, “are un efect negativ asupra a ceea ce a făcut mediul…
Vezi articolul