Burse de studiu în SUA: Elevii de liceu din România care învață engleza la școală pot candida în programul FLEX, prin care pot studia un an la un liceu din SUA și locui alături de o familie americană

4.261 de vizualizări
Sursa: Programul FLEX – 2022
Elevii din România care sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a și care studiază limba engleză la școală pot candida pentru a participa la Programul FLEX, prin care pot studia un an la un liceu american. Participarea la acest program, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, este gratuită, potrivit unui comunicat de presă.
Înscrierile se fac online, până pe 13 Octombrie 2022, la această adresă

Programul anunțat de American Councils for International Education, intitulat Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2023-2024, “își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024”, se arată în comunicat. 

Acesta precizează că este al șaptelea an de existență al acestui Program în România, iar până acum au fost oferite burse către zeci de liceeni români, din mai multe județe, care au fost repartizați licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, și New York. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat. 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească liceenii care vor să aplice la programul de burse în SUA:
  • au cetățenie română:
  • sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 Iulie 2008;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. 

Înscrierea se poate face online până pe 13 Octombrie 2022 la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.

La nivel internațional, FLEX, program creat de Congresul SUA, a ajuns la cel de-al 30-lea an de existență. Obiectivul este “să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine”, potrivit comunicatului de presă.


1 comment
  1. Pentru a intra in sua trebuie sa fi acceptat sa fii cobai rahatvid. Care parinte intreg la cap accepta sa-si ofere copilul cobai pentru a sta un an in sua. Exista mari sanse sa se imbolnaveasca grav de la injectia ”miraculoasa” sau chiar sa moara pe meleagurile alea. Nici un asigurator nu accepta sa despagubeasca injectarea experimentala rahatvid. Stiu parintii care sunt costurile de spitalizare in sua? Au bani sa aduca trupul neinsufletit de peste ocean? Hai, spuneti-le si partea urata a povestii nu doar glitter-ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile, obligate să completeze până la 20 octombrie, în programul informatic al sistemului de educație, datele pentru elevii care primesc tichete sociale și părinții lor. Ghidul pentru introducerea datelor

Școlile sunt obligate să completeze datele pentru ca elevii să primească tichete sociale, până la data de 20 octombrie 2021, în programul informatic al sistemului de educație, potrivit notei 34.023…
Vezi articolul