Elevii de liceu pot să participe la cursuri deschise ale tuturor facultăților Universității Al. I. Cuza din Iași, în aprilie

8.683 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Elevii de liceu vor putea participa, în aprilie, la o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți ale Universității Al. I. Cuza din Iași, potrivit unui anunț al instituției de învățământ superior. Aceasta precizează că aceste cursuri vor putea fi urmărite în direct, online.

Perioada de desfășurare a inițiativei este 7-28 aprilie. Potrivit rectorului Tudorel Toader, citat în comunicat, invitația e făcută “întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea”.

Din programul proiectului:

  • Primul astfel de curs va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. 
  • Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. 
  • Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00. 

Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Un proiect similar s-a desfășurat și în martie-aprilie 2020. Atunci, cursurile deschise online au acumulat aproape 29.000 de vizualizări, potrivit comunicatului citat. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați – a anunțat rectorul de la Universitatea din București. Marian Preda: Validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate

Cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați, a decis rectorul de la Universitatea din București. “În calitate de rector al Universității…
Vezi articolul
Promovarea pe post - incompatibilități

Consiliul Național al Rectorilor se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu: “Dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic”

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, anunță într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR)…
Vezi articolul