Elevii de liceu pot să participe la cursuri deschise ale tuturor facultăților Universității Al. I. Cuza din Iași, în aprilie

8.705 vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Elevii de liceu vor putea participa, în aprilie, la o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți ale Universității Al. I. Cuza din Iași, potrivit unui anunț al instituției de învățământ superior. Aceasta precizează că aceste cursuri vor putea fi urmărite în direct, online.

Perioada de desfășurare a inițiativei este 7-28 aprilie. Potrivit rectorului Tudorel Toader, citat în comunicat, invitația e făcută “întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea”.

Din programul proiectului:

  • Primul astfel de curs va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. 
  • Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. 
  • Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00. 

Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Un proiect similar s-a desfășurat și în martie-aprilie 2020. Atunci, cursurile deschise online au acumulat aproape 29.000 de vizualizări, potrivit comunicatului citat. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Despre știință și etnicitate – conferință susținută marți de Marius Turda, profesor la Oxford Brookes University, în cadrul evenimentelor Știința pe înțelesul tuturor organizate de Universitatea din București

“Relația dintre știință și etnicitate este una controversată. Este suficient să amintim că în secolul al XX-lea această relație a stat la baza unor programe de inginerie rasială care au…
Vezi articolul

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică Rudolf Cristian, care a primit mită de la studenți. Instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei, și a ridicat sechestrul pentru două lingouri de aur / Decizia nu este definitivă

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită…
Vezi articolul

Verificarea plagiatelor: Declarația privind originalitatea lucrărilor devine instrument-cheie, pentru CNATDCU, în procedurile administrative introduse prin proiectul noii legi a învățământului superior / Ce se întâmplă în prezent? Declarația privind originalitatea în cazul Bode-UBB / CNATDCU e păstrată ca structură subordonată unei direcții din Minister

Declarația privind originalitatea tezelor de doctorat este prezentată de către Ministerul Educației drept un instrument-cheie în verificarea lucrărilor suspectate de plagiat, la CNATDCU, în proiectul noii Legi a învățământului superior,…
Vezi articolul