Elevii de primară din aproape jumătate din teritoriul Franței nu mai sunt obligați să poate mască la școală, pe fondul incidenței scăzute determinate de vaccinare

443 de vizualizări
Foto © Niccolo Pontigia | Dreamstime.com
Scăderea majoră a incidenței Covid-19 în aproape jumătate din teritoriul Franței, țară cu o rată de vaccinare foarte ridicată, a determinat autoritățile să elimine chiar și obligativitatea măștii pentru o parte dintre elevii din acele regiuni, potrivit Radio France Internationale. Elevii de școală primară din 47 din totalul de 101 de departamente ale Franței, unde incidența a scăzut la sub 50 de cazuri per 100.000 de locuitori, nu mai trebuie să poarte mască în timpul școlii.

Aceste diviziuni teritoriale aplică, astfel, cel mai lejer protocol de combatere a Covid-19. Dar în școlile respective elevii de vârste mai mari, precum și profesorii au în continuare obligația să poarte mască, lucru cerut și de sindicate, care invocă “lipsa de coerență” în administrarea crizei sanitare în școli.

Reclamațiile sindicatelor se fac auzite deși în școlile franceze au fost administrate, până acum, circa 300.000 de teste săptămânal, sindicatul Snuipp-FSU apreciind că este nevoie de 20 de ori mai multe. Organizația cere distribuirea masivă de teste de salivă, pentru a acoperi nevoile a circa 6 milioane de elevi de școală primară.

Potrivit sursei citate, în 10 departamente e aplicat un proiect pilot ce ar putea duce la modificarea regulii potrivit căreia, la apariția unui caz de Covid-19 într-o clasă, acea clasă trebuie să se închidă. Prin acel program, clasele nu ar mai urma să se închidă automat, ci elevii ar urma să fie testați, doar cei pozitivi urmând să fie izolați.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 82% din populația adultă a Franței s-a vaccinat.

Foto: © Niccolo Pontigia | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, a prezentat-o pe Ligia Deca, propunerea PNL pentru Educație, după ce președintele Iohannis a declarat „toleranță zero pentru plagiat”: Domnia sa este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a pachetului de legi ale Educației în Guvern – VIDEO

De la sediul PNL, premierul Nicolae Ciucă a prezentat-o pe Ligia Deca drept candidatul din partea PNL pentru funcția de ministru al Educației, la 4 zile de când Sorin Cîmpeanu…
Vezi articolul