Elevii din clasa a VIII-a, întrebați de Ministerul Educației la ce școală vor să meargă mai departe și dacă au auzit că primesc 400 de lei pe lună în cazul în care aleg învățământul dual. Chestionarul oficial și lista celor 155 de școli duale din toată țara

29.032 de vizualizări
Ghidul pentru gimnaziu și liceu
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a din toată țara sunt întrebați oficial de Ministerul Educației, printr-un chestionar publicat pe site-ul edu.ro, la ce școală și la ce profil vor să meargă mai departe în clasa a IX-a. Ministerul publică și lista școlilor care au clase de învățământ profesional dual din toată țara.

Oficialii vor să afle care sunt criteriile care stau la baza deciziei de alegere a liceului sau școlii profesionale, precum și dacă adolescenții au luat hotărârea din proprie inițiativă sau la îndrumarea părinților.

Chestionarul este anonim și poate fi completat în 5 minute, potrivit inițiatorilor. Elevii sunt întrebați mai întâi daca școala lor este din mediul rural sau urban, în ce județ se află și apoi ce tip de învățământ vor să urmeze după clasa a VIII-a.

Elevii sunt întrebați ce contează pentru ei în luarea deciziei de a continua spre liceu sau spre o școală profesională, spre o rută teoretică sau vocațională sau doar să continue studiile. Răspunsul fiind multiplu de data aceasta.

Apoi chestionarul se axează pe învățământul profesional dual, numit „învățământ dual”, următoarea întrebare fiind de fapt o promovare a beneficiilor pe care acesta le oferă.

Chestionarul poate fi completat aici și este disponibil până la data de 21 mai.

Prezentarea ofertei complete cu toate școlile din România, clasificate pe județe, care oferă clase de învățământ dual a fost publicată pe site-ul educatiacontinua.ro.

Lista celor 155 de școli duale

Nu există nicio școală duală în județele Călărași, Covasna, Vrancea și Vaslui.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
  1. Este o bătaie de joc ! Cel puțin în Cluj-Napoca in anul școlar 2020-2021 elevii din școlile cu învățământ dual profil HORECA nu au avut contracte . Toti agentii au refuzat sa ii preia iar cei care au acceptat câțiva elevi (un procent nesemnificativ) nu i-au plătit, refuzând sa se angajeze prin contract la plata elevilor. Asa ca practica a fost făcută “online” . Adica zero!! Este o bătaie de joc inamisibila ce are loc sub tutela si cu agrementul școlilor respectiv al ministerului! Ar trebui sa știți asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatul FSLI anunță proteste, dacă nu se amână scăderea orelor de școală. Cere, în premieră, să fie redus numărul elevilor din clase și implementat programul Școală după școală pentru toți copiii

Sindicatele din educație conduse de Simion Hăncescu amenință cu proteste, dacă viitorul executiv nu dă Ordonanță de Urgență care să amâne aplicarea legii prin care se reduc orele de școală.…
Vezi articolul

Greșeală în subiectele de la română: O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif / “Malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen” – HotNews.ro

Ministerul Educației i-a atribuit, în subiectele de simulare, poetului român Ștefan Octavian Iosif o poezie semnată de fapt de germanul Heinrich Heine și tradusă de Șt. O Iosif, scrie HotNews.ro. Greșeala…
Vezi articolul