Elevii români au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie și locul al III-lea mondial / Toți elevii din lot sunt de la școli publice

2.600 de vizualizări
Foto: ISJ Iași
Elevii români au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la a 18-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, desfășurată la Paris. Lotul a urcat astfel pe locul al III-lea mondial, în clasamentul pe națiuni, potrivit anunțului de la Ministerul Educației.

„Locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie. După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internaționale de Matematică, Fizică și Chimie, a venit rândul olimpiadei Internaționale de Geografie sa ne facă mândri de rezultatele obținute de elevii romani.
Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG)”, scrie ministrul Educației pe contul său de Facebook.

Elevii au susținut trei probe de concurs, una teoretică, una practică și un test multimedia. Elevii români au obținut următoarele medalii:

  • Daniel-Nicolae Hanganu din clasa a X-a de la Colegiul Național Iași – medalie de aur
  • Radu-Andrei Brădățeanu din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București – medalie de aur
  • Mihai-Alexandru Bratu din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – medalie de argint
  • Alex-Darius Topai din clasa a XII-a de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea – medalie de bronz.

De remarcat faptul că, spre deosebire de loturile de la Fizică și Matematică, unde majoritatea elevilor provin de la o școală privată, în acest caz toți elevii sunt de la colegii naționale publice.

„Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania.

Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean.

La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări. Felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță”, a mai scris ministrul Educației.

Inspectoratul Județean Iași mai scrie că „Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume. Tinerii aleși să-și reprezinte țările sunt cei mai talentați, dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

La finalul etapei naționale a Olimpiadei de Geografie din România din acest an, desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie 2022, au depășit dificultățile probelor de selecție un număr de patru elevi, care, pe toată durata vacanței de vară, s-au pregătit temeinic și au reprezentat cu cinste țara noastră, fiecare dintre ei aflându-se la final pe podiumul câștigătorilor.

Olimpiada Internațională de Geografie este o oportunitate excelentă a celor mai buni elevi de liceu pentru de a-și testa abilitățile și cunoștințele geografice dar și pentru a cunoaște tineri, cu preocupări asemănătoare, din întreaga lume”.

„De peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași”, potrivit ISJ Iași.

Olimpiada Internaţională de Geografie – IGeo este o competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapa mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele, dar și deprinderile geografice practice, competiția promovând contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale. La această ediție au participat un număr de 209 tineri pasionați de geografie, din 54 de țări. Ediția 2023 va avea loc în Indonezia, potrivit sursei citate.

Citește pe aceeași temă și:
Olimpiada Internațională de Matematică 2022: Locul I în Europa și 5 la nivel mondial pentru olimpicii români, în competiția dominată de China, Coreea de Sud și SUA / Cine sunt elevii olimpici și ce probleme au avut de rezolvat
Locul 2 mondial pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică, cu 4 medalii de aur și una de argint
BREAKING România a obținut 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie 2022 / Profesoara Daniela Bogdan: Este o performanță deosebită care arată efortul pe care l-au depus acești elevi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Protestari în fața Liceului Mircea Vulcănescu din București le împart elevilor pliante prin care îl glorifică pe criminalul de război / La protest participă și senatorul AUR Claudiu Târziu, în timp ce liceul discută astăzi schimbarea numelui instituției de învățământ

În jur de 100 de persoane protestează astăzi în fața Liceului Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, față de schimbarea numelui instituției. Liceul are astăzi programată o ședință a consiliului profesoral…
Vezi articolul

Senatorul Ștefan Pălărie, unul dintre autorii moțiunii simple împotriva ministrului Cîmpeanu, reclamă limbajul de pe Facebook al Ioanei Lazăr, secretar general al Ministerului Educației: Sunteți într-o poziție de demnitate publică, dar pe care o coborâți undeva foarte jos prin acest comportament public

Senatorul Ștefan Pălărie, aflat printre inițiatatori moțiunii simple împotriva ministrului Educației, a reclamat limbajul Ioanei Lazăr, secretar general din Ministerul Educației, dintr-o postare de pagina sa de Facebook: „Rolul dumneavoastră…
Vezi articolul

Ligia Deca: Proiectul SmartEdu va fi preluat în România Educată / În câteva luni vom avea rezultatul final, un raport care să fie lansat de președintele României în dezbatere. Apoi va fi transmis către Minister pentru implementare

Procesul de digitalizare a sistemului de Educație fost structurat de dezbaterile circumscrise SmartEdu, pe care Administrația Prezidențială le va prelua în România Educată, iar în câteva luni va fi comunicat…
Vezi articolul