Elevii români au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie și locul al III-lea mondial / Toți elevii din lot sunt de la școli publice

2.457 de vizualizări
Foto: ISJ Iași
Elevii români au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la a 18-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, desfășurată la Paris. Lotul a urcat astfel pe locul al III-lea mondial, în clasamentul pe națiuni, potrivit anunțului de la Ministerul Educației.

„Locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie. După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internaționale de Matematică, Fizică și Chimie, a venit rândul olimpiadei Internaționale de Geografie sa ne facă mândri de rezultatele obținute de elevii romani.
Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG)”, scrie ministrul Educației pe contul său de Facebook.

Elevii au susținut trei probe de concurs, una teoretică, una practică și un test multimedia. Elevii români au obținut următoarele medalii:

  • Daniel-Nicolae Hanganu din clasa a X-a de la Colegiul Național Iași – medalie de aur
  • Radu-Andrei Brădățeanu din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București – medalie de aur
  • Mihai-Alexandru Bratu din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – medalie de argint
  • Alex-Darius Topai din clasa a XII-a de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea – medalie de bronz.

De remarcat faptul că, spre deosebire de loturile de la Fizică și Matematică, unde majoritatea elevilor provin de la o școală privată, în acest caz toți elevii sunt de la colegii naționale publice.

„Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania.

Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean.

La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări. Felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță”, a mai scris ministrul Educației.

Inspectoratul Județean Iași mai scrie că „Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume. Tinerii aleși să-și reprezinte țările sunt cei mai talentați, dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

La finalul etapei naționale a Olimpiadei de Geografie din România din acest an, desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie 2022, au depășit dificultățile probelor de selecție un număr de patru elevi, care, pe toată durata vacanței de vară, s-au pregătit temeinic și au reprezentat cu cinste țara noastră, fiecare dintre ei aflându-se la final pe podiumul câștigătorilor.

Olimpiada Internațională de Geografie este o oportunitate excelentă a celor mai buni elevi de liceu pentru de a-și testa abilitățile și cunoștințele geografice dar și pentru a cunoaște tineri, cu preocupări asemănătoare, din întreaga lume”.

„De peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași”, potrivit ISJ Iași.

Olimpiada Internaţională de Geografie – IGeo este o competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapa mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele, dar și deprinderile geografice practice, competiția promovând contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale. La această ediție au participat un număr de 209 tineri pasionați de geografie, din 54 de țări. Ediția 2023 va avea loc în Indonezia, potrivit sursei citate.

Citește pe aceeași temă și:
Olimpiada Internațională de Matematică 2022: Locul I în Europa și 5 la nivel mondial pentru olimpicii români, în competiția dominată de China, Coreea de Sud și SUA / Cine sunt elevii olimpici și ce probleme au avut de rezolvat
Locul 2 mondial pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică, cu 4 medalii de aur și una de argint
BREAKING România a obținut 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie 2022 / Profesoara Daniela Bogdan: Este o performanță deosebită care arată efortul pe care l-au depus acești elevi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Mai multe tipuri de diplome și atestate, recunoscute printr-un nou acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor și titlurilor științifice, pregătit între România și Republica Moldova

Atestatele de studii medii de cultură generală eliberate în Republica Moldova, studiile universitare de scurtă durată și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare vor fi recunoscute printr-un nou…
Vezi articolul
creșe noi

VIDEO Cum vor arăta creșele pe care promite să le construiască, de la finalul acestui an, Ministerul Dezvoltării. Cseke Attila: Dacă terenul va fi mai mic, în orașele mari, vom folosi și acoperișul pentru a amenaja spații verzi și locuri de joacă

Ministerul Dezvoltării prezintă machetele noilor creșe pe care vrea să le construiască în orașele mari și mici, din fonduri alocate prin PNRR, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Vom demara…
Vezi articolul