Elevii unei școli din Bihor nu au asigurat transportul spre casă, când termină orele / Directorul școlii nu are soluții

1.558 de vizualizări
Foto: © Franz1212 | Dreamstime.com
Părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, județul Bihor, reclamă faptul că școala și administrația publică nu asigură transportul spre casă pentru elevii care învață după-amiază, ci numai spre școală, deși în primele trei săptămâni școala le-a asigurat transportul și seara, conform eBihoreanul.ro.

Clădirea Școlii Gimnaziale „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, județul Bihor, a intrat în reabilitare și elevii au fost mutați în clădirea Liceului Tehnologic nr. 1. Lipsa spațiului a dus la predarea în schimburi: ciclul primar de la școala gimnazială învață dimineața, iar elevii din clasele V-VIII învață după-amiază și termina orele la 17:45, 18:30 sau 19:15.

În primele săptămâni, școala a asigurat transportul elevilor spre și de la școală cu trei microbuze. Acum li s-a explicat părinților că se mai poate asigura transportul elevilor numai spre școală, la ora 14, nu și seara, când ies de la ore, potrivit Bihoreanul. 

„Singura soluție pe care ne-a dat-o conducerea școlii a fost să ne organizăm cumva noi, părinții, să ducem toți copiii, sau să îi mutăm la școlile din satele noastre. Dar acolo nu sunt clase de limba română…”, a declarat un părinte, pentru Bihoreanul.

Directorul școlii, Robert Varga, a confirmat pentru sursa citată că situația este așa cum o reclamă părinții. „Primăria nu are alt șofer cu atestat în organigramă. Ca să pregătească unul, ar dura poate la fel de mult timp cât renovarea școlii. Și, oricum, are posturile blocate, ca toate instituțiile. Le-am spus tuturor că nu se supără nimeni dacă se transferă la alte școli în acest an școlar și revin la noi anul următor. Dar acum altă soluție nu am găsit”.

Foto: © Franz1212 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
  1. Pai au sofer, care face doar 2 drumuri, in loc de 3 si e platit la norma intreaga… Atestatul de de transport persoane se elibereaza, dupa ce un sofer cu categoria B/C urmeaza un curs de si sustine examenul, asta durand maxim 2 saptamani. Deci…

  2. Este lipsa de interes din partea scolii si a primariei. Soferul face 3 drumuri dus-intors, dimineata, pranz si seara. Un drum dus-intors inseamna maxim 2 ore, deci in total 6 ore presteaza soferul pe zi, daca faca 3 drumuri, daca face 2, presteaza doar 4 ore pe zi. Deci, soferul primariei este platit la norma intreaga si el realizeaza doar jumatate de norma sau, daca ar face 3 drumuri dus intors, 2/3 din norma. Si am calculat ca un drum dus-intors duteaza 2 ore, am pus maxim, s-ar putea ca drumul sa dureze muuuult mai putin. DEZINTERES!

    1. Dumneavoastra sunteti fantastica. Ce nu intelegeti din acest articol? NU ESTE SOFER CU ATESTAT. Ce legatura are scoala? Soferul este angajatul primariei, nu este angajatul scolii. Daca comunitatea nu este multumita sa mearga peste primar, ca doar ei l-au ales. Calculele prezentate de dumneavoastra sunt valabile daca ai sofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, fondatorul taberei de excelență în matematică APEX-Maths: Putem pune România pe harta excelenței științifice și educaționale. Avem tineri de liceu, doctoranzi și profesori universitari care pot să aducă țara pe harta imperiului cunoașterii

Elevii, doctoranzii și profesorii pot pune România pe harta excelenței științifice și educaționale. Este momentul să ieșim din logica unei țări mici și neajutorate. „Repet obiectivul APEX-Maths și al întregului…
Vezi articolul

Deputații polonezi au adoptat legea care sporește controlul guvernamental asupra școlilor: directorii de școli vor putea fi destituiți mai ușor, iar activitățile extrașcolare desfășurate de ONG-uri în școli trebuie aprobate de supervizori desemnați special de guvern

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat, joi, o lege în virtutea căreia controlul guvernului asupra şcolilor va fi înăsprit şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor…
Vezi articolul