Elevul de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Botoșani, incendiat în timpul unei ore, a ajuns la spital / Directoarea liceului a demisionat, iar poliția a deschis o anchetă

12.596 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un elev de la liceul tehnologic „Nicolae Bălcescu” din oraşul Flămânzi, județul Botoșani a ajuns la spital cu arsuri pe partea superioară a corpului, ca urmare a unei incendieri în timpul orelor de curs, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, pentru Agerpres.

Elevul de 17 ani din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, incendiat în timpul orei de curs la liceul „Nicolae Bălcescu” , a fost internat la spitalul de pediatrie Sf Maria din Iași, unde medicii au constatat că are răni de gradele II şi III pe 20% din suprafaţa corporală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Solange Roşu, a declarat că băiatul a fost dus iniţial la secţia ATI, iar ulterior a fost mutat în Unitatea Funcţională Arşi a spitalului.

“Are o arsură prin flacără pe 20% din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică. Arsurile pot avea întotdeauna şi o evoluţie imprevizibilă. Sperăm ca acest caz să fie favorabil. Nu sunt arsuri de căi aeriene superioare, însă vom trage o concluzie după câteva zile de terapie. Are intervenţii chirurgicale programate care îndepărtează zonele de necroză şi probabil va fi nevoie şi de grefe pe zonele respective”, a explicat dr. Solange Roşu pentru Agerpres.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală pentru a stabili circumstanțele în care s-a întâmplat incidentul, în timpul orelor de curs, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu. Potrivit acesteia nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, existând informaţii că la momentul respectiv elevii se aflau în sala de curs, fără ca profesorul să fie prezent.

“În cauză, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta, iar în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Directorul liceului în care s-a produs evenimentul a demisionat din funcţie, a anunțat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

“Este extrem de dureros pentru întreaga comunitate şcolară. Transmit elevului şi familiei lui întreaga susţinere, sperând să se recupereze cât mai repede. Directoarea liceului şi-a înaintat deja demisia din funcţie, fiind şi dumneaei profund afectată de cele întâmplate”, a declarat inspectorul general școlar Ada Macovei. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Educația să primească 3 miliarde de euro – 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență, cere Federația părinților într-o scrisoare adresată premierului Cîțu / Alocarea a 3% sau 6% “e insuficientă pentru necesitățile educației”

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) îi solicită premierului Florin Cîțu, într-o scrisoare deschisă, să aloce educației 10% din suma totală de 30,5 miliarde euro din…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu vizează modificări în CNATDCU, instituția cheie în gestionarea plagiatelor: Am o problemă cu lipsa de coerență și de responsabilitate în asigurarea suportului pentru deciziile Consiliului

Ministrul educației are în vedere modificări în instituția cheie care soluționează sesizările de plagiat în doctorate. „Am o problemă cu lipsa de coerență și cu lipsa de responsabilitate în asigurarea…
Vezi articolul

Profesorul anonim. De ce să continuăm cu această mentalitate înrădăcinată din comunism prin care să subliniem că profesorul are privilegii față de elev încă din primele secunde în care se află în proximitatea unității de învățământ

Acum aproape doi ani am intrat pentru prima dată într-o școală ca profesor. Deși aveam un statut diferit față de anii în care eram în spatele clasei, am ales să…
Vezi articolul