Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca este prima din țară care redeschide creșele, începând de joi, 18 iunie

377 de vizualizări
Emil Boc / Foto: Facebook.com
“Am luat decizia de a redeschide unitățile de creșă din municipiul nostru începând de joi, 18 iunie, Primăria Cluj-Napoca fiind prima din țară care reușește să redeschidă creșele în această perioadă”, anunță Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

“Am început să pregătim acest demers de săptămâna trecută, alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare toate măsurile de protecție necesare: asigurarea materialelor pentru dezinfectare și igienă, asigurarea triajului copiilor la intrare, instructajul părinților, circuite separate pentru părinți și pentru personal ș.a.m.d”, susține edilul.

Primarul Clujului anunță că “pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, din cele 1.232 locuri vor fi disponibile 721 locuri în cele 16 unități din cadrul Centrului Bugetar Creșe. Astfel va fi asigurat un spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil și o distanță de 2 m”.

“În ultimii 10 ani, municipalitatea a crescut capacitatea creşelor cu 692 noi locuri, până la un total de 1.232 locuri – creștere de 228% a numărului de locuri în creșe. Toate creşele existente au fost reabilitate, pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru copii. De asemenea, continuăm construirea de noi unităţi de tip creşă, în toate cartierele oraşului, fiind în diferite faze de pregătire proiecte pentru înfiinţarea unui număr de 430 de noi locuri până în anul 2021”, susține Boc.

Pentru redeschiderea creșelor din 18 iunie, părinții au avut de completat o cerere pe care au putut să o descarce de pe http://creseclujnapoca.ro/, pe care au trimis-o pe email unității frecventate de copii (adresele de email sunt și ele pe site-ul http://creseclujnapoca.ro/, în secţiunea Despre noi).

Informații cu privire la revenirea copiilor în creșe, publicate de Boc:

La revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool.

– Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, grădiniță, afterschool.

– Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.

– Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.

– Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

– Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.

– Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.

– Se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

„Măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună” – Anthony Fauci, directorul Institutului de boli infecțioase din SUA

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a declarat duminică că susține măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii care frecventează școlile, deoarece varianta extrem de contagioasă Delta a coronavirusului…
Vezi articolul