Eurostat: România este în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine. Care sunt cele mai studiate limbi străine în UE

4.566 de vizualizări
Foto: Eurostat
România se află în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a.

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.

Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învață măcar două limbi străine la școală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărțit de România, Malta și Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învață la școală cel puțin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învață cel puțin două limbi străine la școală, Austria – 8%, Irlanda – 11% și Bulgaria – 15%.

Foto: Eurostat

Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) și italiana (1,3%).

Datele prezentate de Eurostat sunt din 2017.

Foto: Eurostat

 

Sursa și detalii aici

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitorul salariu brut al directorilor de școli dat exemplu de Ligia Deca, de peste 11.000 de lei pe lună, fără sporuri – mult sub cele ale directorilor din Europa de Vest, dar considerabil mai mare decât salariile celor din Est

Un director de școală cu gradul I va avea, în iunie 2024, „un salariu brut de 11.484 lei pe lună, fără a lua în calcul alte sporuri”, după creșterile salariale…
Vezi articolul