Evaluarea Naţională 2020 – Setul 7 de teste de antrenament a fost publicat

118.249 de vizualizări
Sfaturi pentru predarea online
Foto: Pexels.com
Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a publicat setul 7 al testelor de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Testele sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.


9 comments
 1. In calitate de elev reprezentant din Consiliul Judetean al Elevilor Timis si elev de clasa a VIII-a,care va avea examen national,nu cred ca este corect,echitabil sau etic sa fim obligati sa lucram pe niste subiecte de olimpiada. Profesori din scoala mea sustin faptul ca este o bataie de joc,eu sustin ca acest nivel de dificultate nu este unul mediu,ci este ceva apropiat de imposibil pentru un elev care nu a facut ore,normale,in ultimele 3 luni. Ganditi-va la elevii care locuiesc in sate,unde nu se fac ore online,cum ar trebui sa invete astfel de probleme? Nici macar eu,elev de nota 9,77,medie care bineinteles nu ma caracterizeaza,nu reusesc sa fac anumite subiecte si prin “anumite” ma refer la toate subpunctele c si uneori chiar si b de la geometire. Scriu acest comentariu,dupa ce constat ca de la subiecte usoare in ultimi ani,ajungem direct la un nivel prea exagerat. Multumesc pentru ca incercati sa ne educati,dar nu este corect modul prin care doriti sa faceti asta.

 2. Testele la matematica sunt din ce in ce mai dificile. Fara a face ore de matematica efectiv la clasa, stresati de toata situatia, cum credeti ca vor putea reusi acesti copii sa rezolve testele la matematica. Si unui adult ii trebuie o groaza de timp sa poata rezolva punctele b si c de la geometrie. Sunt foarte grele. Astea sunt teste de nivel mediu sau teste pentru participare la concurs de matematica sau olimpiada? Nici cei mai buni copii nu reusesc sa le faca. Nu mai punem in calcul ca si la sub I si II au inceput sa fie cate un punct pe care nici olimpicii nu stiu sa il faca. Transmiteti celor care fac subiectele sa revizuiasca testele si sa le adapteze conditiilor prin care trec acesti copii. Sa coboare la nivelul clasei a VIII-a , semestrul I, să-și aducă aminte când erau și ei copii de clasa a VIII-a și susțineau examene. Sa nu avem pretentii de olimpici dupa trei luni de stat acasa .

 3. Buna ziua ! Se pare ca cei care au conceput aceste modele de teste sunt rupti de realitatea catedrei . Ati reusit sa descurajati copii buni care au avut rezultate bune la clasa , aceste teste le-a creat falsa impresie ca mai mult de nota sase nu vor lua la Evaluare !

 4. Ce se intampla acum cu aceste teste la matematica este bataie de joc chiar si pentru cei mai buni si silitori elevi.

 5. Avand in vedere felul in care (nu) s-a facut scoala in ultimile 3 luni, aceste modele (la mate) sunt o bataie de joc la adresa unor copii deja obositi si stresati de toata situatia in care sunt pusi din martie incoace si de ce ii asteapta in 2 saptamani.
  Unde este ‘nivelul mediu’ pe care l-a tot trambitat Ministerul si care este mentionat in toate materialele pe tema EN? Ce scoli / profesori / elevi au lucrat astfel de probleme cum sunt cele din ultimul set de teste? La scoala, nu in particular sau la pregatirea speciala pt. olimpiada.
  Aceste semnale ar trebui sa ajunga la ‘mintile luminate’ care elaboreaza aceste modele si care probabil vor elabora si subiectele de la evaluare. Cum facem?

  1. Aveti drepate! Dar eu nu inteleg de ce profesorii de matematica nu iau atitudine. Acestea nu sunt subiecte de nivel mediu indiferent de situatia actuala.

 6. Buna ziua.La matematica sunt extrem de grele problemele la geometrie, subpunctul b a inceput sa fie mai greu decat c. Nu mi se pare normal. Nu am meditator si genul de exercitii nu se gasesc in manuale.Am invatat singura toata materia si mi se par foarte grele. Nu inteleg, incercati sa ne ajutati in perioada asta grea sau sa ne faceti sa ne simtit nesiguri pe noi si sa ne dati in cap cu probleme de genul. Eu stiam ca se da la nivel mediu.

  1. Da. Este adevărat, teste le sunt din ce în ce mai grele.Primul set parcă a fost ceva mai acceptabil. Apoi, din ce în ce mai greu. Parcă ne pregătim pentru Olimpiadă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape jumătate dintre elevi au luat note sub 5 la probele de matematică de la simularea de Evaluare Națională 2022 și BAC 2022, organizate de Inspectoratul școlar Constanța / Elevii au cunoștințe lacunare la algebră și geometrie necesare rezolvării exercițiilor, raportează ISJ

Probele de matematică le-au creat dificultăți atât elevilor de clasa a VIII-a cât și celor care termină liceul și se pregătesc pentru a susține BAC-ul, arată rezultatele publicate de Inspectoratul…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, admiterea la liceu, după această dată / Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai, în vacanță nu se fac cursuri online

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, iar admiterea la liceu, după această dată, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Avem o problemă cu Matematica, cu științele, care trebuie rezolvată / După opt ani sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei / Dacă evaluarea va fi standardizată nu cred că își vor mai putea permite să predea altceva

După opt ani sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul

La examenele naționale nu vor fi subiecte-capcană, cum s-a întâmplat la simularea pentru Evaluarea Națională, spune ministrul Cîmpeanu. Acesta spune, ca anul trecut, că va sta cu profesorii pentru a verifica subiectele înaintea fiecărui examen

“În fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen (…) voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că…
Vezi articolul