Evaluarea Națională 2021: Etapa specială, subiectele și baremul la Limba și literatura română

7.331 de vizualizări
Foto: © Lisa F. Young | Dreamstime.com
Subiectele și baremul de la examenul la Limba și literatura română susținut astăzi în sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Cei 60 de candidați, după cum a fost transmis într-un comunicat al Ministerului Educației, au susținut astăzi prima probă.

La primul subiect, elevii au avut două texte la prima vedere. Primul text este un fragment din opera “Spiru Călin” de Ioan Slavici, iar cel de-al doilea este “Călătorie în jurul casei mele” de Adina Nanu. Candidații au avut de răspuns mai multor cerințe pe baza acestor texte.

Pentru rezolvarea celui de-al doilea subiect, candidații au trebuit să scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare cu prietenii, în ultima zi de școală, și în același timp să includă o secvență descriptivă și una dialogată.

Subiectul la Limba și Literatura Română poate fi descărcat aici.

Baremul poate fi descărcat aici.

Mâine, 6 iulie, are loc proba scrisă la Matematică. Pe 7 iulie este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 9 iulie, tot atunci se pot depune și contestațiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

Foto: © Lisa F. Young | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ministerul Educației vrea din nou teste grilă la Evaluarea Națională și BAC-ul din 2020. Precedenta tentativă a declanșat un scandal major

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar…
Vezi articolul