Luni începe etapa specială a Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, 60 de elevi vor participa

6.681 de vizualizări
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale
Foto: Pixabay.com
Etapa specială a Evaluării Naționale începe luni și 60 de candidați vor susține examenul, potrivit Ministerului Educației. Această sesiune este dedicată absolvenților clasei a VIII-a care, din motive medicale, nu au putut participa la prima sesiune a examenului. În această situație intră cei care au fost în izolare/carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive, nu au putut finaliza/participa la probele de examen.

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială, potrivit Ordinului de ministru 3.744 din 28.04.2021.

Prima probă începe luni, 5 iulie și este la Limba și literatura română (calendarul complet este disponibil aici).

Foto: Ministerul Educației

Pe data de 6 iulie este programată proba scrisă la Matematică, iar pe 7 iulie are loc proba scrisă de Limba și Literatura Maternă. Rezultatele să vor afișa pe 9 iulie, dată de la care se pot depune și contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa pe 12 iulie.

Foto: Pixabay.com

Citește și:
Admitere liceu 2021. Listele cu locurile și ultima medie pe fiecare specializare au fost publicate de Ministerul Educației – calendarul admiterii la liceu, fișa de înscriere și cum se calculează media
Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după o curriculă diferențiată la limba și literatura română

3 comments
  1. Subscriu. Dupa ce ca au avut si o perioada destul de dificila mai trebuie sa mai si astepte repartitiile.

  2. Astfel le prelungiti emotiile sutelor de mii de elevi care isi asteapta repartitia in licee si distrugeti concediile a sute de mii de familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO și TEXT INTEGRAL Ligia Deca: Mă aștept ca sprijinul Coaliției pentru legile educației să fie evident și în dezbaterea parlamentară. Dacă legile sunt adoptate până la finalul acestui an școlar, ele intră în vigoare începând din toamnă / Despre modificarea admiterii la liceu: În parlament se pot aduce îmbunătățiri

Ministra Educației, Ligia Deca, a susținut la Guvern o serie de declarații cu privire la traseul proiectelor de legi ale educației, la finalul ședinței Executivului. Aceasta a precizat că așteaptă…
Vezi articolul

Universitățile tehnice critică felul cum sunt elaborate, la CNATDCU, standardele minimale pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, pe noua lege / Standardele urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului și adoptate la începutul lui 2024

Procedurile prin care sunt stabilite standardele minimale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, conform noii legi a învățământului superior,…
Vezi articolul

Noul regulament pentru conducerile școlilor a fost aprobat. Numărul membrilor din consiliul de administrație este condiționat de cel al elevilor / Nimeni nu are voie să prezinte altor persoane documentele din CA

Noul regulament al consiliilor de administrație din școli a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educației. Este vorba despre ordinul nr. 6.223 din 3 septembrie 2023, document trimis spre publicare…
Vezi articolul

Guvernul vrea să deschidă 3,8 milioane de conturi pentru toți copiii din România, fără acordul părinților. Pentru cine depune 100 de lei pe luna timp de un an, statul pune încă jumătate

Programul ”gROwth – contul individual de economii Junior” este un depozit la termen pentru copii, unul diferit de cele existente în ofertele băncilor. Pentru că presupune ca toți copiii din…
Vezi articolul

Cercetătorul Cristian Presură ridică problema unei posibile licitații cu dedicație în cazul Bibliotecii Școlare Virtuale: “În caietul de sarcini, scris înainte de licitație, găsesc însă detalii neverosimile, ca de exemplu, lungimile cablurilor în milimetri”

Biblioteca Școlară Virtuală este un proiect de 40 de milioane de euro. Licitația a fost câștigată la începutul lunii decembrie de Asocierea dintre S & T România, Trencadis Corp SRL…
Vezi articolul