Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

1.262 de vizualizări
Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com
Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR, într-o postare video pe Facebook. “Din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani” a precizat Kelemen Hunor.

“Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar”, a menționat Kelemen Hunor.

Comparativ cu anul 2018, rezultatele de acum indică o îmbunătățire, potrivit lui Kelemen Hunor: “Chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună”.

Astfel, în 2018, 53% dintre elevii maghiari au promovat la Limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Declarația integrală:

“Evaluarea Națională este un subiect care revine în fiecare an, și de fiecare dată părinții așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele testelor.

În acest an, pentru prima dată, elevii claselor maghiare au susținut examene conform unei curricule diferențiate la limba și literatura română, iar subiectele au fost, de asemenea, în conformitate cu materia studiată de ei. Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar.

Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%. Desigur, se poate spune imediat că trebuie raportat acest rezultat la anul școlar anterior, dar atunci să îl comparăm cu cel din 2018, nu cu cel din 2020, pentru că și acela a fost un an dificil.

În concluzie, comparativ cu anul 2018, putem observa o îmbunătățire a rezultatelor la toate cele trei materii de examen, chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună. De exemplu, în 2018, 53% dintre elevi au promovat la limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Oricum privim, din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani.”

Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte de Bacalaureat “care să nu mai fie bazate pe memorie”, anunțate spre pilotare de ministrul Educației pentru examenul din 2021 / Plus: Anisie anunță planuri-cadru noi începând de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului

“Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să…
Vezi articolul
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Fondurile alocate pentru grădinițe sunt mai mici decât cele din 2019, conform proiectului de buget 2021, avertizează World Vision România: „Aici se pun bazele educației, alocarea pentru învățământul preșcolar şi primar trebuie substanțial crescută”

Majorarea bugetului alocat educației este solicitată de Fundația World Vision România, care avertizează asupra pericolului pe care fondurile insuficiente alocate acestui domeniu în 2021 îl prezintă asupra elevilor din România,…
Vezi articolul