Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

1.321 de vizualizări
Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com
Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR, într-o postare video pe Facebook. “Din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani” a precizat Kelemen Hunor.

“Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar”, a menționat Kelemen Hunor.

Comparativ cu anul 2018, rezultatele de acum indică o îmbunătățire, potrivit lui Kelemen Hunor: “Chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună”.

Astfel, în 2018, 53% dintre elevii maghiari au promovat la Limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Declarația integrală:

“Evaluarea Națională este un subiect care revine în fiecare an, și de fiecare dată părinții așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele testelor.

În acest an, pentru prima dată, elevii claselor maghiare au susținut examene conform unei curricule diferențiate la limba și literatura română, iar subiectele au fost, de asemenea, în conformitate cu materia studiată de ei. Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar.

Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%. Desigur, se poate spune imediat că trebuie raportat acest rezultat la anul școlar anterior, dar atunci să îl comparăm cu cel din 2018, nu cu cel din 2020, pentru că și acela a fost un an dificil.

În concluzie, comparativ cu anul 2018, putem observa o îmbunătățire a rezultatelor la toate cele trei materii de examen, chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună. De exemplu, în 2018, 53% dintre elevi au promovat la limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Oricum privim, din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani.”

Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii și învățătorii vor primi instrucțiuni avizate de Colegiul Psihologilor din România pentru a ajuta elevii ucraineni să se integreze, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: La Colegiul Mihai Viteazu din București vor preda 8 învățătoare din Odessa

Este nevoie de un efort comun, elevi, profesori și părinți pentru ca elevii ucraineni să poată fi incluși în sistemul de învățământ românesc, a spus la Europa FM, consilierul ministrului…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul

Inspectorul general școlar din Mureș și-a anunțat demisia din PNL: „Nu consider că valorile liberale mă reprezintă” / Plecarea din partid vine pe fondul situației de la Școala Gimnazială „Romulus Guga”, unde o învățătoare a fost înregistrată cum umilește copiii la ore, iar ancheta inspectoratului după plângeri repetate ale unui părinte, cu dovezi ale agresiunii, nu a avut niciun rezultat

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prof. Sabin-Gavril Pășcan, și-a anunțat luni, 2 mai, demisia din Partidul Național Liberal, potrivit zi-de-zi.ro. Sabin Pășcan, șeful ISJ Mureș, era membru în…
Vezi articolul

Rectorul Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai nu mai poate crește în actuala paradigmă / Reglementările sunt gândite colectivist, ministerul ne tratează ca pe campusuri proprii / UBB își propune de acum obiective world-class

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca “a ajuns în paradigma actuală la maximum de dezvoltare! În această paradigmă nu mai putem crește, ci putem aștepta ca celelalte universități din țară să…
Vezi articolul