Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

1.347 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images – Dreamstime.com
Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR, într-o postare video pe Facebook. “Din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani” a precizat Kelemen Hunor.

“Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar”, a menționat Kelemen Hunor.

Comparativ cu anul 2018, rezultatele de acum indică o îmbunătățire, potrivit lui Kelemen Hunor: “Chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună”.

Astfel, în 2018, 53% dintre elevii maghiari au promovat la Limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Declarația integrală:

“Evaluarea Națională este un subiect care revine în fiecare an, și de fiecare dată părinții așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele testelor.

În acest an, pentru prima dată, elevii claselor maghiare au susținut examene conform unei curricule diferențiate la limba și literatura română, iar subiectele au fost, de asemenea, în conformitate cu materia studiată de ei. Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar.

Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%. Desigur, se poate spune imediat că trebuie raportat acest rezultat la anul școlar anterior, dar atunci să îl comparăm cu cel din 2018, nu cu cel din 2020, pentru că și acela a fost un an dificil.

În concluzie, comparativ cu anul 2018, putem observa o îmbunătățire a rezultatelor la toate cele trei materii de examen, chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună. De exemplu, în 2018, 53% dintre elevi au promovat la limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Oricum privim, din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani.”

Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, secretar de stat: Planul național de combatere a violenței școlare este încă în lucru / Documentul ar trebui să intre în vigoare la finalul lunii martie, potrivit calendarului cu actele care aplică legile Educației

“Planul Național de Combatere a Violenței Școlare este încă în lucru”, anunță secretarul de stat Sorin Ion, într-un interviu pentru Prima News. El nu a precizat însă când va fi…
Vezi articolul

“Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere, pentru toată lumea. Aștept înghesuiala”. Mesajul profesoarei Mădălina Neagoe după ce a obținut un post de titular, la 12 ani de când a dat prima oară concursul. În acest timp s-a înscris la titularizare de 4 ori și de fiecare dată a luat peste 9

Profesoara Mădălina Neagoe a reușit după 12 ani de la primul examen de titularizare să obțină un post la liceul dorit, Liceul Teoretic din Azuga, povestește într-o postare pe Facebook.…
Vezi articolul

Subiecte și soluții Olimpiada județeană de Informatică 2024 – gimnaziu. Problemă prin care elevii să-l ajute pe personajul Ron Weasley „să construiască” o baghetă magică pentru Harry Potter, printre cerințele pentru clasa a VII-a

Subiectele de la olimpiada județeană de informatică (OJI) 2024 pentru elevii de gimnaziu, de duminică, 17 martie, au fost publicate pe site-ul sepi.ro. Elevii de clasele V-VIII au avut de…
Vezi articolul

Aproape 17 lei per elev pentru activități în Săptămâna Verde, de anul școlar viitor. Elevii pot merge în excursii, la muzee sau la cinema pentru a vedea filme documentare despre mediu / Școlile trebuie să ceară banii printr-o cerere la Inspectorate, să utilizeze fondurile “eficient și responsabil” și să facă un raport privind banii primiți – proiect

Un elev are alocat în jur de 17 lei pentru activități din cadrul programului Săptămâna Verde, de anul școlar viitor, potrivit proiectului de metodologie, pus în dezbatere publică. Banii rămași…
Vezi articolul