Elevii de clasa a XII-a din 14 județe dau simularea de Bacalaureat 2024 a doua zi după vacanța de schi

31.275 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Ministerul Educației
Calendarul simulării Bacalaureat 2024 arată că proba scrisă la Limba și literatura română ar avea loc pe 4 martie, adică în prima zi de școală de după vacanța de schi pentru elevii din 14 județe.

Săptămâna 26 februarie – 3 martie 2024 a fost aleasă ca „vacanță de schi” de 14 inspectorate școlare, conform Ministerului Educației:

 1. Alba,
 2. Arad,
 3. Bacău,
 4. Brașov,
 5. Constanța,
 6. Dolj,
 7. Maramureș,
 8. Mehedinți,
 9. Mureș,
 10. Sibiu,
 11. Suceava,
 12. Timiș,
 13. Tulcea și
 14. Vâlcea.

Recent, în decembrie 2023, Ministerul Educației a anunțat calendarul simulărilor pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, prima probă are loc pe 4 martie 2024.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
 • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
 • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
 • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
 • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
 • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Aici poate fi consultată programa pentru simularea examenului de BAC 2024. Lista conținuturilor pentru cele 14 discipline.


7 comments
 1. Doamna ministru Harababura!Mai bine ii puneti si pe directori sa dea o simulare,sa se vada daca stiu bine legile,ca unii cam dau in gropi.

  1. Ala din campie cu 2 lei in buzunar numai de schi nu are chef. O prostie. Cand erau trimestre era perfect. Invatau elevii pt teza.

 2. Nu face nimeni o petitie pentru schimbarea acestui nume ridicol, vacanta de schi? mi se pare bataie de joc. Sunt elevi care nu au ce manca, scoli cu wc-ul in curte si avem vacanta de schi? Putine lucruri ma fac sa ma simt atat de frustrata ca aceasta denumire. Cat de rupt de realitate sa fii? Aproape ca imi doresc ca cel care a propus denumirea sa aiba un accident fix la schi care sa-l trimita intr-o vacanta prelunga pe patul unui spital din Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conducerea CNATDCU a respins propunerile Ministerului Educației de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat. Mircea Dumitru: Verificarea integrală a unei teze de doctorat la fiecare sesizare nouă care apare nu poate fi pusă în practică. Cîmpeanu ne-a invitat să venim cu propunerile noastre

Consiliul General al CNATDCU a respins astăzi, cu 15 voturi din 18 membri prezenți, propunerile de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat și a regulamentului de funcționare…
Vezi articolul

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an,…
Vezi articolul