Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2021 se vor susține cu prezență fizică, în luna mai, la fel ca pretestările PISA / Sorin Cîmpeanu: Am obținut participarea cu prezență fizică, indiferent de clasă și rata de incidență, pentru toți elevii care fac cursuri remediale

81.923 de vizualizări
Calendar BAC
Foto: Pexels.com
Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute în luna mai 2021 de către toți elevii, cu prezență fizică la școală. Și pretestarea PISA va fi organizată tot cu prezența fizică a elevilor, în perioada 4 mai – 11 iunie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în ziua în care a semnat, alături de noul ministru al Sănătății, ordinul comun care prevede modul în care elevii revin la școală după vacanța de Paște.

Am obținut, și apreciez foarte mult acest lucru, posibilitatea de participare cu prezență fizică indiferent de clasă și rată de incidență pentru toți cei care participă la programul național de cursuri remediale pentru recuperarea pierderilor. Singurii care nu pot participa sunt cei din localitățile carantinate“, a declarat ministrul Cîmpeanu, la B1TV.

Ministrul Educației a anunțat că a transmis astăzi, 29 aprilie 2021, “către toate Inspectoratele Școlare Județene să aibă ședințe ale Consiliilor de Administrație și să ia decizia de funcționare pe baza datelor de astăzi, urmând ca marți, dacă sunt schimbări semnificative, să se poată face corecții la nivelul zilei de marți. Deci pentru localitățile care sunt la limită se va lua decizia de astăzi, cu posibilitatea de corectare marți, dacă evoluția va impune această corectare“.

Pe data de 5 mai 2021 revin fizic la școală, după vacanța de Paște, copiii de grădiniță, precum și elevii din clasele pregătitoare – a IV-a. Tot de pe 5 mai reîncep școala, dar în format online, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Pe 10 mai revin fizic la școală elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, precum și cei din clasele terminale din învățământul profesional.

Vom susține, de asemenea, Evaluările Naționale de la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a, începând cu 12 mai clasa a VI-a, 18 mai clasa a IV-a și 25 mai clasa a II-a. În perioada 4 mai – 11 iunie vom susține cu prezență fizică și pretestările PISA. Singurii care nu vor putea reveni fizic la școală vor fi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a“, a precizat ministrul Educației. Oficialul a afirmat că așteaptă un trend ascendent al vaccinărilor și unul descendent al evoluției pandemiei, pentru a putea cere Guvernului revenirea cu prezență fizică a tuturor elevilor din țară.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2021 – calendar nou
 • 25 mai 2021 – Limba română & limba maternă (scris)
 • 26 mai 2021 – Limba română & limba maternă (citit)
 • 27 mai 2021 – Matematică 
 • 28 mai 2021 – Limba română pentru minoritățile naționale (scris & citit)

Modele de teste publicate pentru EN II de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea națională pentru clasa a IV-a 2021
 • 18 mai 2021: Limba română
 • 19 mai 2021: Matematică
 • 20 mai 2021: Limba maternă

Modele de teste pentru EN IV publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021
 • 12 mai 2021: Limbă şi comunicare
 • 13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Modele de teste pentru EN VI publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Citește și:
DOCUMENT Ordinul comun care prevede modul în care vin elevii la școală după Paște a fost semnat. Sunt doar două scenarii și apare viziera transparentă în loc de mască, pentru profesori, acolo unde predarea „impune un contact vizual complet”
Scenariul roșu pentru școli a fost desființat, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: Cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie


11 comments
 1. Predarea a fost online timp de trei semestre.EN de ce nu este tot online?

 2. Cum sa sustii evaluari nationale la clasa a VI-a pe 12 si 13 mai, cand copiii de-abia revin dintr-o vacanta enorma, nejustificata ca eficienta de reducere a incidentei COVID, cand tocmai astfel s-a favorizat deplasarea in vacante si lipsa de respectare a regulilor?!
  Cum sa sustina copiii evaluare din materie neprecizata?! Nu este nimic ca legislatie pe site-ul Ministerului Educatiei? Care este limita de materie?
  In aceste conditii, care este relevanta acestor evaluari?
  Iar aceste estimari ale cazurilor de COVID in localitati sunt absolut irelevante atat timp cat foarte multi se testeaza singuri, nu raporteaza, se izoleaza sau trateaza singuri, iar insele populatiile localitatilor mari se bazeaza pe recesamantul de acum muuulti ani, cifrele/numerele nefiind realiste, fiind mai mari in mod semnificativ fata de populatia reala, tocmai in scopul de a reduce fals procentul de populatie care a contractat virusul.
  Asa ca, a aduce copiii la scoala sa sustina evaluari din materie nepredata este ilogica din toate punctele de vedere!!!

 3. Poate ne spune ministrul învățământului de ce in Germania școlile s-au închis după două săptămâni de funcționare, sau din nou suntem prostii Europei, a era să uit ,virusul a dispărut de la noi,….și testele, bineînțeles.Valul 4, din păcate te așteptăm.

 4. Nu cred că sunt binevenite evaluările naționale anul acesta ptr.clasele a 2,4,6 .Nici in 2019 nu erau evaluările obligatorii,cu atât mai mult cu cât acest an a fost mai ” dificil”.

 5. Evaluările pentru clase a II ar trebuie eliminate în acest an scolar exact cu anul trecut nu s-au dat, că din două luni de școală fizică aveți prea mari cerințe, subiecte prea grele pentru ce școală au facut copii. Teste mult prea complicat pentru un copil de 8 ani

 6. Predarea se face online că să nu se îmbolnăvească copii și cadrele didactice. Evaluarea se desfășoară fizic. La evaluare nu se îmbolnăvesc? De ce nu este o decizie uniformă, predarea și evaluarea în același mod?

 7. Ar trebui sa fie rușine celui cae a dispus ca elevii de clasele 2,4,6 sa dea evaluare nationala imediat după ce ies din cele 4-5 săptămâni de vacanta forțată.
  Copiii nu vor stii aproape nimic.au uitat tot.
  Sau planurile acestui viclean ministru este sa dea vina pe profesori, de parca profesorii i-au băgat pe elevi abuziv în vacanta fortata.
  Vrea cursuri remediale ministrul.
  Pentru toți banii din lume nu face în profesor obligat cursurti cu elevii neatenți la orele de curs sau care și întrerupt scoala mai bine de o luna, din vina ministrului.

  1. Pentru CLS.2,4,6 evaluarea în 2019 nu erau obligatorii. Nu cred că sunt obligatorii nici acum.

 8. aceste evaluari si competentele de cls 12, sunt o mare pierdere de timp si bani, inutile in orice perioada . probabil unul sau mai multi incompetenti din minister, isi justifica existenta,

  1. Testarile sunt bine-venite,pt ca-n ac fel luam cunostinta cu nivelul copiilor.Problema reala este ca oricat de dezastruoase ar fi rezultatele,nu se face nimic. Asa ca: ai bani de meditatii,ai educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul de Guvernare pe Educație al PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și BAC, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, masteratul didactic “în cele mai adecvate universităţi”, concurs de directori în 2020, curriculum nou pentru liceu, evaluarea institutelor de cercetare

Corectarea încrucișată a lucrărilor la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureatul 2020, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, organizarea masteratului didactic “în cele mai adecvate universităţi”, demararea concursurilor…
Vezi articolul

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial. Structura subiectelor se schimbă, dispar compunerile și sunt evaluate competențele de tip PISA

Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a,…
Vezi articolul