Eveniment dedicat cercetătorilor și profesorilor din universități -Romania Info Day – Innoveit Week 2022, organizat vineri la UBB

513 vizualizări
Mobilități virtuale
Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca împreună cu European Institute of Innovation and Technology Digital Budapesta, organizează vineri, în premieră în ţară, un eveniment dedicat cercetătorilor şi profesorilor din universităţi – Romania Info Day – Innoveit Week 2022, potrivit unui comunicat de presă.
  • Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, în sala Nicolae Iorga a clădirii centrale a UBB.
  • European Institute of Innovation & Technology/EIT (https://eit.europa.eu/) este un organism al Uniunii Europene creat în 2008 pentru a sprijini activitatea de inovare a UE. EIT este parte a programului cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare şi Inovare (Horizon Europe), iar EIT Digital este o componentă a EIT axată pe digitalizare, inovare şi sprijinirea antreprenoriatului. 

Evenimentul dedicat cercetătorilor face parte din seria INNOVEIT organizată de European Institute of Innovation and Technology (EIT) în diferite ţări din Europa şi este primul astfel de eveniment organizat în România, precizează organizatorii. “În calitate de membru EIT Digital, UBB derulează diverse programe educaţionale şi de inovare şi colaborări cu parteneri de renume din Europa”, anunță comunicatul de presă.

Scopul este de a prezenta politici-cheie şi iniţiative pentru domenii de interes ale Comunităţii Europene şi de a crea reţele de cercetători şi profesori din universităţi de prestigiu, antreprenori şi reprezentanţi din mediul de afaceri. De asemenea, evenimentul îşi propune să prezinte în România activităţile EIT şi a comunităţilor sale de inovare”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, “UBB a început de mai multă vreme să-şi concentreze un ecosistem de IT:

(1) Inteligenţa artificială/AI (ex. generând, ca şcoală, cei mai mulţi doctori în AI din România şi dezvoltând servicii inovative, inclusiv prin machine learning, pentru actori majori precum spitale judeţene.)

(2) Big data/data mining/high performance computing (ex. în parteneriat cu Bosch şi SAS – pe baza celui mai puternic supercomputer din universităţile româneşti prin prisma capacităţii de calcul simultan)

(3) Realitate virtuală (ex. dezvoltând tehnologii dedicate sănătăţii mintale şi primul Centru din ţară în parteneriat cu compania americană EON Reality)

(4) Roboterapie (ex. dezvoltând, prin proiecte europene, primii roboţi psihoterapeutiţi autonomi pentru anumite tulburări psihice)

(5) Digitalizare strategică (ex. în parteneriat cu Microsoft) şi cybersecurity

(6) Tehnologie blockchain”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: O intersecție de interese de toate felurile s-ar putea câteodată să blocheze dreapta desfășurare a sistemului de învățământ / Ministrul le-a cerut studenților să participe la dezbaterea proiectelor legii educației

Prezent la deschiderea de an universitar la UMF Carol Davila din București, ministrul Apărării le-a cerut studenților să trimită feedback pe proiectele legilor Educației, pentru că “sistemul educațional dintr-o țară…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat PSD la educație: Se va reveni asupra deciziei doamnei ministru Deca de a-mi retrage atribuțiile de secretar de stat. Am fost chemat de dimineață la dumneaei în birou și informat că, urmare a postării mele publice cu poziția PSD privind legile educației, îmi retrage atribuțiile

Florian Lixandru, secretarul de stat PSD de la educație căruia ministra Ligia Deca i-a retras în această dimineață atribuțiile de secretar de stat, a declarat în această seară, la B1…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Scenariile de predare de la Universitatea București și condițiile de cazare în cămine. Rectorul Marian Preda: „ Nu ne vom mai putea întâlni față în față la fel de des ca până acum, vom lucra pe formațiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate”

Majoritatea facultăților Universității din București au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri,…
Vezi articolul