Exemple de calcul. Salariile pe care le vor avea profesorii după majorarea prevăzută în ordonanța de urgență adoptată ieri de Guvern

38.073 de vizualizări
Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă cu cât vor crește salariile profesorilor, după majorarea prevăzută în ordonanța de urgență adoptată ieri de Guvern. Conferința are loc în contextul în care ieri a fost o ședință extraordinară a executivului în care a aprobat prin Ordonanță de Urgență majorarea salarială pe care profesorii au respins-o.

Spre exemplu, pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, gradul didactic I, cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani: „salariul de bază brut înainte de ordonanța aprobată ieri era de 6.872. Salariul de bază brut după această ordonanță este 8.117 lei. (…)

La acest brut se adaugă: sporul de solicitare neuropsihică acordat tuturor profesorilor, care înseamnă 776 lei; dirigenția – 70% dintre profesori au și sporul de dirigenție, care ar însemna încă 812 lei; gradația de merit – dacă se află între acei 16% dintre profesori care au această bonificație, ar mai însemna încă 2.029 lei; și eventual învățământul special – în jur de 1.000 lei; Total brut, pentru un profesor, grad I, care ar avea toate aceste bonificații, ar însemna 12.952 lei, un net de 7.576”, a precizat ministrul Educației.

Simulare – profesor cu studii superioare de lungă durată – grad didactic I

„Un alt exemplu: pentru profesor studii superioare de lungă durată, gradul didactic 2. La fel, plecăm de la un salariu de bază brut înainte de ordonanță de 5.368 lei. După ordonanță, conform vechimii în învățământ și în muncă, primește 6.422 lei. Dacă însumăm sporurile, sporul de solicitare neuropsihică, dirigenția, gradația de merit și învățământul special, ajungem la un total brut de 10.575 și un net de 6.186”, a spus Ligia Deca.

Profesor cu studii superioare de lungă durată – grad didactic II

Pentru un debutant, „salariul de bază brut înainte de ordonanța de urgență nr. 53 este 4.098. Salariul de bază brut după ordonanță este fix cu 1.000 lei mai mult, 5098; sporul de solicitare neuropsihică – 307 lei, cu o eventuală dirigenție încă 509 lei; total brut – 5.914; total net 3.430.”

Profesor cu studii superioare de lungă durată – debutant

Pentru un învățător sau o educatoare cu studii liceale, „la o vechime în învățământ de 6-10 ani, gradația este gradația 2, pe interval de 5-10 ani. Salariul de bază brut înainte de ordonanță este 4.627. (…) Salariul de bază brut după ordonanță este 5.756, cu sporul de solicitare neuropsihică pe care, din nou, îl au toți cei care lucrează în învățământ, toate cadrele didactice, vorbim despre 405 lei; dirigenție – 575 lei, care se acordă, să știți, și la învățător și la educator. Gradația de merit ar putea adăuga 1.439 lei; învățământ special încă 863 lei; total brut – 9.038, total net – 5.242.”

Învățător, educatoare (cu studii de nivel liceal) grad didactic I


41 comments
  1. Salariile trebuie să asigure un trai civilizat. Suplimentele salariale sunt pentru cei care este corect să le primească. Nu este corect ca un profesor cu vechime să aibe salar de începător sau ceva mai mare, pentrucă nu merită! Învățământul suferă din cauza aceasta. Deci, salarii bune și apoi cei care nu sunt competenți vor fi înlăturați! Având în vedere lipsa profesorilor din sistem, vor preda și cei mai puțin competenți sau cu pregătire medie, pentru a acoperi lipsa cadrelor! Salariile bune atrag profesori buni cu studii!

  2. Nu ma obligat nimeni să-mi duc copilul la pregătire și nici nu l-am dus. Toată treaba este indirectă, in legătură cu pregătirea, lumea știe despre ce este vorba.Tu Sorine, ți-ai făcut treaba ca profesor!!!?

  3. D-na ministru ar trebui sa fie mai atenta cand face unele afirmatii privitoare la salariile cadrelor didactice. Se vede ca nu stie nimic despre invatamant, doar vine din cu totul alt domeniu. Nu-i vorba ca nici majoritatea ministrilor nu prea stiau mare lucru depre invatamantul preuniversitar, doar proveneau din cel superior. Ei erau doar beneficiarii obiectelor muncii furnizate de invatamantul preuniversitar.
    Doamne, oare chiar conducatorii nostri isi doresc sa ofere societatii doar inculti sau limitati in instruire?

  4. Si cat vrei sa primeasca un debutant, cat un profesor cu toate gradele plus vechime?
    Adica nu te interesează ca un invatator are nota 5 in titularizare si vrea un salariu ca al unui invatator cu vechime. Sa se dea in funcție de notele din titularizari si in funcție de grade.

  5. Mai mare rusinea! Sa minti asa fara nicio teama!
    Dati exemplu unui profesor obisnuit! Fara invatamant special ca cele mai multe scoli nu sunt (inca) in categoria de invatamant special.
    De la minunatul salariu de 7576 cobori la 5200 lei. Marirea e de 400 lei net!
    Iar chestiunea cu gradatia de merit, vedem numai oameni meritosi in fruntea tarii! Doua vorbe, trei dezacorduri gramaticale si patru balbaieli!

    Va bateti joc fara rusine si lipsa de constiinta!

  6. Nu va este rușine să afișați aceste mizerii , gradații de merit , dirigenții , etc …minciuni ! caca sa primești gradație de merit ai nevoie de o mulțime de cursuri de formare , un dosar de 200 pagini cu hărți ! Cine are timp sa alerge după hârtii și cursuri online fara nici o legătură cu specializarea ?

    1. Doamnă,
      Dacă nu se dorește, nu se face niciun curs cu legătură cu specializarea. Aceste cursuri există pe piața din România, sunt de calitate, numai nu știți sau nu vreți să înțelegeți că atunci când mergeți la curs trebuie să-l parcurgeți în întregime, să nu faceți 7 cursuri odată doar pentru credite, sau să selectați. Da, e nevoie de un dosar pentru gradația de merit, dar cum ați dori să primiți gradația aceasta? Pentru faptul că respectați fișa postului? Gradația de merit este pentru cei care au și alte activități, nu pentru cei care fac manualul (atenție, manualul nu programa) și gata acasă, că sunt profesor. Când se sună acest profesor este deja in stație.

  7. Numai promisiuni mincinoase, să fim serioși, câți profesori au gradație de merit, câți au dirigenție? Aceeași gargară ca și cu meditațiile. Câți profesori dau meditații? Și apoi și la meditații este o muncă titanica, de obicei vin la meditații loazele, știți cât de greu e să lucrezi ci loazele? Copiii mei au învățat singuri, doar ,în ultimele luni ,în clasa a VIII-a ,si a XII-a ,au fost la matematică,,pentru o verificare. Au urmat studii superioare, au avut burse de merit și apoi au emigrat. Când guvernanții au respectat cadrele didactice? Oamenii s-au săturat.

  8. Mă alătur celor care au văzut că totul este praf in ochii celor din afara sistemului de învățământ pentru a blama pe cei care sunt la catedră! Cum poți să scrii asemenea tâmpenii? Minciuni, minciuni și numai minciuni! Depinde de noi ca să continuăm greva până când vom obține ceea ce s-a spus de la bun început : salarizarea să înceapă de la salariul mediu pe economie, în funcție de grade și vechime!

  9. Nu este nimic de comentat .
    Nu stiu de unde doamna ministru a scos calculele pentru profesor peste 20 de nai vechime, pentru că algoritmul de clacul este salariu de bază, la care se calculează 25% grdație de merit, care dă un alt salariu de bază, care determină calcularea sporului de 10% spor de stres, după care se calculează dirigenția de 10% din venitul realizat.
    În concluzie, calculele preznetate sunt ERONATE, ca și celeleate grile de salarizare transmise de minister.
    Exemplul pe care l-a dat pentru un profesor cu vechime de peste 20 de ani, reiese:
    6872+1000=7872
    7872×25%=1968
    7872+1968=9840
    9840×10%-spor stres=984
    9840+984=10824
    10824×10%-dirigentie=1082
    10824+1082=11906
    11906+42,5%-contribuții socliae și impozit=5060
    11906-5060=6846 NET
    Acesta este algoritmul de calcul corect conform Legii nr. 153/2017, lege pe care PSD a promovat-o ca una dintre legile care înlătură inechitățile în sistem.
    Au fost necesare 4 decizii ale ÎCCJ, numai pentru învățământ pentru a lămuri aplicarea Legii nr. 153/2017.
    Guvernul Ciucă a fost nevoit să dea OUG nr. 48/2022, cu aplicare din iunie 2022, dar sumele au ajuns în școli abia în octombrie 2022.
    Iată de ce niciun angajat din sistemul de învățământ preuniversitar NU mai crede în OUG date de Guvern.
    Ministrul educației să prezinte și ALGORITMUL calcului salariului așa cum reiese din programul EDUSAL, prin care se fură angajații din sistemul de învățământ preuniversitar din luna martie 2016, prin modul de întocmire a grilelor cu încălcarea dispozițiilor legale și în același timp, EȘALONAREA majorării salariului în următorii 3 ani din proiectul legii unitare de salarizare, așa cum s-a aplicat și Legea nr. 153/2017, care a fost prorogată până în 2023, ca de exemplu la polițiști.
    Vă pot dovedi afirmațiile cu fluturașii de salariu în perioada 2016-2019, până la ieșirea la pensie.

  10. Poate ca dupa mariri vor termina cu meditatiile de 100 lei sedinta si vor preda in asa fel incat sa nu mai ceseasca pregatire!

    1. Nu cred că te-a obligat vreun profesor să duci copilul la pregătire. Tu ai bătut la ușa lui rugându-l să-ți ia odrasla la pregătire. Dacă tu ca părinte ți-ai fi făcut partea de treabă iar el/ea ca elev și-ar fi făcut partea de treabă nu ați fi avut nevoie de meditații.

      1. ipocrizia este maxima. Tu ca profesor nu esti responsabil ca acel copil e analfabet?? De ce mai dam copii la scoala daca parintii trebuie sa isi faca partea de treaba? sau te referi la meditatii? Ca asta cred ca e “partea de treaba ” a parintelui acum

        1. Nu, doamna Lucia, și profesorul și familia este responsabilă. dacă familia, părinții, le spun copiilor că profesorii sunt slab pergătiți, acel elev nu va mai învăța. Și părintele trebuie să se asigure că elevul doarme cât trebuie, că este ajutat la teme, că i se vorbește frumos acasă, că este sprijinit atunci când nu știe, că nu e certat când nu înțelege. E mare lucru să fii părinte. Școala nu înseamnă că părintele deleagă funcția de părinte unui profesor. Sau dacă totuși o face pentru că nu înțelege a trimite un copil la școală, ce se va întâmpla când termină gimnaziul? Găsește un profesor de liceu căruia să îi delege? Dar la facultate pe cine mai deleagă? Toți trei actorii implicați în educație sunt responsabili. + Comunitatea = patru.

        2. Dar tu acasă ca părinte, nu îți verifici copilul?Vrei să vină acasă la tine profesorul să-l verifice, eventual să-i facă și teme, etc?

  11. Daca vreți salarii mari, faceți educația elevilor cu simt de răspundere, cum se făcea odată, fiți responsabili asupra educației elevilor și asumativa, nu fiti superficiali. Banii pe care îi luați pe meditații și nu plătiți impozit statului unde sunt!? Faceți evaziune fiscală! La clasa nu mai faceți nimic concret și umiliți copii și părinții cu meditații particulare. Sunteți niște parșivi, mincinoși și hoți, va doare in cot de educația copiilor acestei țări, doar interesul personal. Ați mai făcut grevă, ptr salarii mărite și nu sa văzut nimic în educația elevului. Voi vreți numai bani multi, sa puteți merge in concedii in afară țării, in croaziere, sa faceți moda vestimentara și auto, sa vă cumpărați mai multe case etc. Educația elevului este un pretext, doar ptr a câștiga foarte multi bani!

    1. Ultima grevă a fost în 2005. Atunci s-a obținut un 4.58% din PIB pentru educație și mare parte din plus s-a dus în dotări (creșterile salariale au fost de 11-12%).

      În Pactul pentru Educație din 2008, votat cu toate mâinile de parlamentul PDList (mulți sunt acum în PNL), salariile profesorilor trebuiau să crească cu 50% iar procentul din PIB trebuia să fie de minim 6%.

      Iar o lună sau două mai târziu, salariile (care nu crescuseră de niciun fel) au fost tăiate cu 25% oficial (veniturile au scăzut în mod real cu 35-40%).

      Așa că, amice, habar n-ai despre ce vorbești. Ia și citește, că nu ascunde nimeni informațiile astea.

    2. Sa va fie rușine domnule oricine ai fi. Educați va copiii de acasă sa aibă respect și sa asculte și sa învețe ce i se preda. Apoi sa ai dumneata vacantele de care vb. Ca săracii profesori nici măcar tara lor nu au văzut o că nu și permit. Și hainele de care spui. Ca prof umbla pe la second-hand.

    3. Banuiesc ca te referi la primii doi profesori ai tarii, domnule Alex, nu la cei de rand care nu stiu cum pot sa predea o multime de materie intr-un numar mic de ore alocat.Vrei exemplu?
      Limba română=3 ore pe săptămână
      Matematică=3 ore
      Istorie=2 ore
      Fizică=2 sau 3 ore(mate-info)
      Geografie=2 ore
      Biologie=2 ore
      și exemplele ar putea continua.
      La clasă se respectă strict programa școlară impusă tot de minister.De unde știi dumneata că nu se face nimic concret?A verifica tema unui elev, a-l asculta , a-i da un test inseamnă mai nou umilință pentru elevul care vrea ,vezi Doamne , note numai de 10, să fumeze , să asculte manele și să se drogheze chiar și în clasă dacă se poate, să înjure profesorul că nu l-a anunțat că va da un test(îi pune cuțitul la gât), să folosească telefonul în timpul orei cât vrea el, să stea cu căștile în urechi la ore(dacă cumva îndraznește profesorul sa-i facă observație, atunci începe cu drepturile elevilor), etc?Sunt foarte multe probleme.Dacă ar fi educat de acasă , din familie , civilizat și nu răsfățat (vezi Domnul Goe), cu bun simț, responsabil, am fi departe.
      Înainte de 1989, elevul își știa atribuțiile lui și dacă nu le respecta, era imediat exmatriculat sau trimis la o clasa inferioară.Nu se acceptau comentarii și nu li se permiteau atâtea.
      În școală profesorul era comandantul.Acum s-au schimbat lucrurile.Părinții ce fac?Comentează pa facebook tot felul de injurii.Vă poftesc o zi la școală să țineți ore în locul nostru, care nu știu ce am furat, cui, pe cine am mințit(nu suntem parlamentari, miniștrii, etc).Ne confundați.
      P.S. Nu câștig nici mulți bani, nu am fost niciodată în străinătate, nu am mașină.Am și eu copii, i-am educat frumos, fără meditații.I-am pus la MUNCĂ.

  12. Gradația de merit nu se acordă tuturor și nu oricui. Nu toți alergăm după hârtii, nu ne facem meseria la catedră bifând criteriile din acea grilă, destul de stufoasă, care nu are accentul pus pe munca depusă în interesul elevului.

    1. EDUSALUL e varză pentru Zonele izolate calculează gresit izolarea la toti…privesc contabilii si secretarei că,,matele,, ca nu inteleg si anunța inspectoratul că vezi Doamne că se rezolvă.MINCIUNI SI BATAÎE DE JOC imi povestea un profesor Ministerul a încheiat o afacere proasta cu acest mancator de greseli numit EDUSAL,nimeni nu face nimic ii doare,,la baschet,,.

    2. Grilele prezentate,nu sunt adevărate. Salariile sunt mai mici ,după Ordonanta de Guvern. Cine are gradație de merit? La grila ” Profesor gr I,cu studii de lunga durata” salariul brut este mai mic după Ordonanta de Guvern” Sa se verifice Ordonanță!

  13. Aiurea. Vrajeala. Sporul de neuropsihic (10% din salariul brut) este blocat in Edusal la nivelul din decembrie 2022, desi salariile de baza s-au modificat in ianuarie 2023. Nici vorba de 776, ci 570. Doar un exemplu de fraiereste-i pe prosti ca oricum nu se pricep!

  14. La 16 ore lucrate de aia cu gradul 1 si peste 25 ani vechime le ajunge brutul ala de aproape 9000 lei.

    Ala nu mai face nimic decat croaziere si meditatii ca si iohannis ca stie materia si ii e foarte usor ce face.

    Naiba, sunt doar 16 ore adica nici 3 zile de lucru, cat vor sa mai ia?

    Sa dea si la aia din clasa de mijloc nu doar la extremele aia de sus si debutantii.

    Salariile ar trebui si in functie de materiile rpedate in functie de cautarea anumitor profesori. La romana engleza e full iar la fizica nu e mai nimeni. pai aia de fizica atunci sa primeasca salar triplu ca sa fie acoperita gaura de cadre. In anglia asa e.

    1. Pai fizica e grea… Fuge toata lumea de ea… Ori ca esti profesor de fizica sau de educatie fizica primesti tot atata… Se pare ca efortul intelectual e acelasi… Apoi sunt o gramada de materii introduse sa ocupe inutil timpul copiilor la scoala iar numarul de ore de fizica a fost diminuat prin comparatie cu cel de pe vremea lui Ceaușescu… Ce vreti, nu mai suntem in comunism… Mai trebuie fizica??? In scoli nu mai sunt nici laboranti pentru fizica… De ce? Pentru ca numarul de ore este atat de mic iar profesorii nu mai au timp nici sa predea materia, iar orele de laborator sunt mari consumatoare de timp… In curand trecem pe inteligenta artificiala si am scapat de invatat…

    2. Terminați odată cu prostia asta de cei 18 ore lucrate (foarte puțini au degrevarea aceea de 2 ore). În toate statele din lume norma didactică se compune din 16-22 de ore ținute la clase, la care se adaugă restul orelor pâna la 40 de ore/ sapt. însemnând: pregătirea la acele ore ținute, realizare de materiale didactice online, corectarea lucrăriilor și testelor pentru evaluarea continuă a elevilor, organizarea și participarea la activități etracurriculare cu elevii, pregătirea elevilor cei mai buni la concursurile și olimpiadele școlare, deplasare și participare ca însoțitor sau profesor evaluator la acele olimpiade, pregătirea documentelor școlare obligatorii (planificații, planuri de lecții, schițe ale orelor), consiliere, ședințe pe catedre de specialitate pentru evaluarea simulărilor evaluărilor naționale și pentru discutarea măsurilor de luat pentru îmbunătățirearezultatelor, etc., etc., etc., etc. Nici nu merită să le enumerăm. Nu dai cu părere, dacă nu cunoști activitate didactică. În loc să fii partenerul profesorului în educarea copilului tău.

      Soția mea este profesoară de informatică și lucrează zilnic minim 10-12 ore pentru școală și pentru elevii săi (nu pentru salariul primit, ci din devotament), la vârsta de 50 ani. În loc să se pensioneze la vărsta de 45 de ani, reînvață toată meseria din doi in doi ani pănă la vârsta sa de 65 de ani, că totul se schimbă, și chiar și copii de astăzi se transformă radical… Și asta nu este teorie, ci realitatea constatată empiric, de mine, pe teren.

      Doar nu crezi, că un controlor de trafic, care lucrează 2 ore pe zi, ar trebui plătit pentru cele 10 ore prestate într-o săptămână în fața radarelor și a monitoarelor?

      Au mai propus alții, să vină senegalezii, total nepregătiți, și să vă educă copii…. Evident în 40 de ore pe săptămână. Atunci de ce nu chiar de somerii și asistații sociali ai țării noastre, că oricum au de prestat niște ore în folosul comunității. Dar eu cred, că în curând, castul profesorilor va dispărea definitiv, pentru că tinerii nu mai aleg cariera didactică, și astfel castul lor nu va creeze probleme societății. Va dispărea, ca multe alte vechituri după GREAT RESET, dorit de atât de mulți, din păcate. Elevii noștrii vor fi învățați și educați de AI (din noiembrie anul trecut avem la dispoziție Chat GPT, de atunci s-a terminat definitiv deja și cu temele de casă date copiilor, să știți). Evident elevii de mâine (dar și voi) veți avea chipurile introduse în cap (că de căteva zile SUA a aprobat pentru Elon Musk, să înceapă testele și pe subiecți umani), adică omul va fi transformat în robot, și robotul în om. Nu zic, că acest lucru este rău (nu știu), zic doar că trecerea nu este bine gândită și bine pregătită. Avem nevoie de timp și de resurse să vedem dacă va fi bine, ce urmare implică, sau pur și simplu facem ad-hoc, pentru că se poate face. Nu totul trebuie făcut, dacă omul poate să gândească ceva, și poate să și implementeze… Această invenție ar trebui să se integreze și într-o lume permanent existentă (kairos), și în folosul omului.

      Apropos de AI: ieri a fost primul test simulat, în care inteligența artificială a condus o dronă de război în atac. Simularea s-a terminat prin uciderea controlorului uman de către AI, pentru că nu a fost de acord cu control uman asupra deciziilor sale luate. Deci lumea se transformă foarte repede, exponențial. Să vă pregătiți din timp pentru LUMEA NOUĂ (cu control total asupra voastră prin AI și prin banii digitali, emiși direct de băcile centrale – BNR,Trezorerie -, deci apropos: pa-pa și băncilor comerciale, care în prezent fabrică 90% din banii voștrii prin credite).

      În concluzie: nu comentați, și nu dați cu părere, dacă nu cunoșteți toate aspecte ale fenomenului comentat. Că altfel dovediți pentru lume, că sunteți din prima parte a clasamentului (s-a dovedit experimental, că un om total nepregătit este sigur în deciziile luate și în părerile exprimate, pe când un om foarte-foarte pregătit, eventual cu IQ peste 110, tot timpul va pune întrebarea: oare este așa, oare am luat în calcul toate aspectele fenomenului, oare pot exprima o anumită părere cu siguranță?

      Deci încercați să vă informați cât mai bine, îndrăzniți să puneți întrebări, pentru că în acest moment încă mai avem la dispoziție acest drept, dar nu mult timp înainte. Spor la învățat !!! Este ultima noastră șansă.

  15. Peste 70 la suta au dirigenție? De ce prezintă și cu gradație de merit? Doar sa para ot televiziuni mai mult???

    1. Gradaților ar tb scoase definitiv.
      Și acești bani sa meargă către toată lumea.
      Și asa numai hârtiile contează pt.cei care știu și se pregătesc din timp pt.gradatie

  16. In primul rand și cel mai important,e că ceea ce sa stabilit la masa negocierilor,și trecut în Draft,nu sa revăzut și în OUG ul emis și publicat în Monitorul Oficial!!! Guvernul și președintele României au tras o Mare Țeapa cadrelor didactice! Nu e nimic stipulat în acest OUG referitor la mărirea salariului unui debutant,pina la salariul mediu pe economie!!! Citiți bine cele 2 articole ale OUG și după mai vorbim! Aseară a fost prezentată aceasta ” mârșăvie” a președintelui și guvernului, la Antena 3, împreună cu liderii de sindicat in studio!!! Deci NU mai avem încredere în acești escroci ,cu Johannis 6 Case in frunte! Un nesimțit ,care ne ceartă ,că facem grevă și culmea cum ne permitem să punem in pericol examenele naționale! Nemernic!!! Rușine acestui impostor!

  17. De ce se face simulare salariu cu gradatie de merit, învățământ special? Cine beneficiază de aceste aporuri?
    Praf în ochi!

  18. Sunt absolventa de liceu pedagogic si a Colegiului Credis din Univ. Bucuresti. Am fost absolventa a acestui colegiu cand se faceau 2 ani. Pana acum am fost platita ca institutor II, desi n-am inteles niciodata de ce. Am 43 de ani vechime in invatamant si gradul didactic I. Nu ma regasesc in exemplele date. Am avut probleme de salarizare de la inceput. Ce e de facut?

  19. Femeie esti normala? Cati au gradatie! Auzi, ea aplica si spor de invatamant special…, de rural , ce manipulare jegoasa sa arate lumii ca am avea salarii mari, cand unii nu avem nici dirigentie Absolut jegos!

  20. Astea-s extrase din EduSal, mirobolantul program unde persoane cu aceleași calificări, vechimi, sporuri, etc ajung să aibă salariu diferit, în funcție de ce visează noaptea ”programul” unic de salarizare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, sare în apărarea ministrului Ligia Deca, lector la universitatea pe care o conduce, și laudă bugetul pe care aceasta l-a obținut pentru educație pentru 2023: Cea mai mare creștere din ultimii ani

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îi ia apărarea ministrului Educației, Ligia Deca, în chestiunea bugetului pentru anul 2023, potrivit unui comunicat trimis presei de SNSPA, comunicat format exclusiv din declarația rectorului.…
Vezi articolul