Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii – Ion Țiriac, în primul podcast despre educație sportivă

169 de vizualizări
Foto: Fundatia Tiriac – podcast Scoala Sportiva
„Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii”, spune omul de afaceri Ion Țiriac, în primul podcast despre educație sportivă lansat de Fundația Ion Țiriac.

Fundația Țiriac își dezvoltă acțiunile de încurajare a practicării sportului în rândul copiilor, lansând un podcast cu invitați dintre cele mai relevante nume din lumea sportului local și internațional. În cadrul seriei de interviuri intitulate “Școala Sportivă”, mai multe personalități își vor împărtăși părerile și experiențele privind practicarea sportului încă din copilărie, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Scopul podcastului “Școală Sportivă” este de a deveni cea mai completă sursă locală de educație sportivă în rândul tinerilor, spun inițiatorii.

Primul episod al seriei de podcasturi îl vă avea că invitat special pe Ion Țiriac, care a furnizat sfaturi pentru părinți, a rememorat experiențe personale din copilărie și din cariera să sportivă, a abordat subiecte relevante privind importanța sportului pentru cei mici și principiile după care s-a ghidat în angrenarea propriilor copii în activitățile sportive.

“În școlile din Statele Unite ale Americii elevii sunt pregătiți pentru viață. Pe lângă sfera academică, care reprezintă o treime din traseul educațional, elevii sunt îndrumați către crearea de conexiuni sociale, activitate care le ocupă o altă treime din program. Ultima treime a timpului este dedicată sportului, prilej cu ocazia căruia beneficiază de o dezvoltare fizică armonioasă. Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii”, a declarat Ion Țiriac în cadrul interviului.

Podcastul Școala Sportivă vă fi disponibil pe platformele de streaming audio Spotify, Apple Podcasts și Google Podcasts. Proiectul este susținut de către Hyundai și este realizat în colaborare cu Mircea Meșter, jurnalist auto și cronicar sportiv.

“Sportul înseamnă înainte de orice, educație: de la copiii care învață să meargă în picioare și lovesc mingea a doua zi, la campionii mondiali și olimpici. Din curtea școlii, în parcuri, de pe arenele de zeci de mii de locuri până la terenurile a căror bare ale porților înseamnă două pietre. Sportivii, foștii sportivi, antrenorii, managerii și psihologii care vor fi invitați la microfonul podcast-ului vor avea ocazia de a ne împărtăși din experiență lor profesională. Lucruri învățate în momentele de glorie, în momentele de presiune, la victorie, la eșec și din fiecare minut petrecut la nivel înalt. Școala Sportivă este despre ce poți învață din ce au învățat, la rândul lor, oamenii din sport de-a lungul carierelor acestora”, a declarat Mircea Meșter, moderatorul podcastului.

“Ne bucură faptul că putem susține un demers educațional în zona sportivă, dedicat atât celor mici, cât și părinților acestora. Demersul se pliază pe valorile mărcii Hyundai în materie de educație pentru publicul tânăr, către care inspirăm la rândul nostru sustenabilitate și alegeri prietenoase cu mediul, în scopul unei vieți sănătoase pentru generațiile curente și viitoare”, a adăugat Teodor Brusalis, Director General al Hyundai Auto România.

Fundația Țiriac, împreună cu sponsorii Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, și Simona Halep, susține în mod gratuit programe de pregătire în patinaj, hochei și gimnastică pentru copii și este implicată în multiple activități ce au că menire susținerea sportului în rândul celor mici, promovând un stil de viață activ și sănătos.

Foto: Fundația Ion Țiriac


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Teodora Dumitru, ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene: Sunt un caz fericit, în ciuda diagnosticului, am ajuns studentă la Medicină. Dar de ce trebuie să mă consider norocoasă când vine vorba despre un drept fundamental?

Teodora Dumitru, o tânără din România care a trăit toată viața cu paralizie cerebrală, a fost numită ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene, alături de alte persoane…
Vezi articolul

Programul european de Lapte în școli, “omorât” de Guvern încet și sigur. Procesatorii de lapte care încă livrează porțiile pentru elevi trag un semnal de alarmă și susțin că vor opri distribuția la finalul contractelor încheiate în acest an

Școala a început de aproape 3 luni, în decembrie se încheie al doilea modul, iar elevii din 12 județe nu primesc niciuna dintre cele 3 porții săptămânale de lapte și…
Vezi articolul

Funeriu, către rectori, după clasificarea care scutură universitățile românești: Nu i-am văzut oprind pierderea celor buni care pleacă pentru că în România nu au loc de rubedenii, amante sau de mediocri

“Lumea avansează înspre excelență, iar noi stăm”, avertizează Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Într-o analiză pentru Edupedu.ro pe marginea scăderii dramatice înregistrate de învățământul superior din România în clasamentul…
Vezi articolul