Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii – Ion Țiriac, în primul podcast despre educație sportivă

178 de vizualizări
Foto: Fundatia Tiriac – podcast Scoala Sportiva
„Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii”, spune omul de afaceri Ion Țiriac, în primul podcast despre educație sportivă lansat de Fundația Ion Țiriac.

Fundația Țiriac își dezvoltă acțiunile de încurajare a practicării sportului în rândul copiilor, lansând un podcast cu invitați dintre cele mai relevante nume din lumea sportului local și internațional. În cadrul seriei de interviuri intitulate “Școala Sportivă”, mai multe personalități își vor împărtăși părerile și experiențele privind practicarea sportului încă din copilărie, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Scopul podcastului “Școală Sportivă” este de a deveni cea mai completă sursă locală de educație sportivă în rândul tinerilor, spun inițiatorii.

Primul episod al seriei de podcasturi îl vă avea că invitat special pe Ion Țiriac, care a furnizat sfaturi pentru părinți, a rememorat experiențe personale din copilărie și din cariera să sportivă, a abordat subiecte relevante privind importanța sportului pentru cei mici și principiile după care s-a ghidat în angrenarea propriilor copii în activitățile sportive.

“În școlile din Statele Unite ale Americii elevii sunt pregătiți pentru viață. Pe lângă sfera academică, care reprezintă o treime din traseul educațional, elevii sunt îndrumați către crearea de conexiuni sociale, activitate care le ocupă o altă treime din program. Ultima treime a timpului este dedicată sportului, prilej cu ocazia căruia beneficiază de o dezvoltare fizică armonioasă. Fiecare părinte ar trebui să conștientizeze că fără sport și implicit un corp sănătos, un copil nu poate avea o viață normală, indiferent cât de bun ar fi în alte domenii”, a declarat Ion Țiriac în cadrul interviului.

Podcastul Școala Sportivă vă fi disponibil pe platformele de streaming audio Spotify, Apple Podcasts și Google Podcasts. Proiectul este susținut de către Hyundai și este realizat în colaborare cu Mircea Meșter, jurnalist auto și cronicar sportiv.

“Sportul înseamnă înainte de orice, educație: de la copiii care învață să meargă în picioare și lovesc mingea a doua zi, la campionii mondiali și olimpici. Din curtea școlii, în parcuri, de pe arenele de zeci de mii de locuri până la terenurile a căror bare ale porților înseamnă două pietre. Sportivii, foștii sportivi, antrenorii, managerii și psihologii care vor fi invitați la microfonul podcast-ului vor avea ocazia de a ne împărtăși din experiență lor profesională. Lucruri învățate în momentele de glorie, în momentele de presiune, la victorie, la eșec și din fiecare minut petrecut la nivel înalt. Școala Sportivă este despre ce poți învață din ce au învățat, la rândul lor, oamenii din sport de-a lungul carierelor acestora”, a declarat Mircea Meșter, moderatorul podcastului.

“Ne bucură faptul că putem susține un demers educațional în zona sportivă, dedicat atât celor mici, cât și părinților acestora. Demersul se pliază pe valorile mărcii Hyundai în materie de educație pentru publicul tânăr, către care inspirăm la rândul nostru sustenabilitate și alegeri prietenoase cu mediul, în scopul unei vieți sănătoase pentru generațiile curente și viitoare”, a adăugat Teodor Brusalis, Director General al Hyundai Auto România.

Fundația Țiriac, împreună cu sponsorii Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, și Simona Halep, susține în mod gratuit programe de pregătire în patinaj, hochei și gimnastică pentru copii și este implicată în multiple activități ce au că menire susținerea sportului în rândul celor mici, promovând un stil de viață activ și sănătos.

Foto: Fundația Ion Țiriac


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De la cursuri gratuite de limba română pentru copiii refugiați și părinții lor, la socializare și rezolvarea unor probleme acute în comunitatea de refugiați ucraineni din Bihor, printre soluțiile Fundației Șinca la provocările actualei crize umanitare

Fundația Șinca, din Oradea, oferă sprijin refugiaților ucraineni care au nevoie să învețe limba română pentru a se descurca în viața de zi cu zi și pentru a-și găsi un…
Vezi articolul

Campania „Părinte responsabil în era digitală” este susținută de Salvați Copiii România

De ce nu spun copiii atunci când sunt agresați online și cum părinții îi pot ajuta să se deschidă. Mihaela Dinu, psiholog: Așa cum am învățat la școală să scriem o scrisoare, așa trebuie să-i învățăm și pe copii să navigheze pe internet

Așa cum am învățat la școală să scriem o scrisoare, așa trebuie să-i învățăm și pe copii să navigheze pe internet, spune psihologul clinician Mihaela Dinu, de la Salvați Copiii…
Vezi articolul

Material susținut de Joblandia

Profesoară: Elevii pot fi captați ușor, de profesori implicați este nevoie. Încerc să le ofer o plajă cât mai largă și mai diversificată de activități, atât în cadrul orei de dirigenție, cât și în cadrul săptămânii „Școala altfel” / Interviu cu un elev, un părinte și un cadru didactic despre orientarea în carieră a tinerilor

Făcută în mod profesionist, orientarea în carieră devine cheia pentru un viitor profesional stabil și o viață cu satisfacții. Odată ce se apropie momentul pentru o decizie, fie că este…
Vezi articolul