Formularul de acord pentru vaccinarea minorilor împotriva COVID-19. Peste 3.600 de copii de 12-15 ani, programați în primele 24 de ore

5.465 de vizualizări
Părinții pot descărca formularul de acord pentru vaccinarea copiilor de pe platforma Rovaccinare (vaccinare-covid.gov.ro). În total, 3.634 de programări au fost făcute pentru categoria 12-15 ani, în ultimele 24 de ore, scrie biziday.ro. Numărul persoanelor de peste 16 ani vaccinate miercuri cu prima doză a fost de peste 19.000, în creștere fată de marți, mai precizează sursa citată.

Minorul trebuie să fie însoțit de unul din părinți, care să exprime consimțământul, a precizat miercuri medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul camoaniei naționale de vaccinare. Schema de vaccinare este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a mai precizat Gheorghiță la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii în Parcul Lumea Copiilor.

„Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnavire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă”, a explicat medicul, citat de Digi24.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like