Fost primar din Suceava, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea tezelor fiului său la Evaluarea Naţională / Le-a cerut profesorilor să-i rescrie lucrările fiului / În dosar au mai fost condamnați directoarea școlii și profesorul de matematică

1.298 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Ilie Lungu, fost primar în comuna Salcea, din județul Suceava, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea examenului Evaluării Naţionale în cazul fiului său, relatează News Bucovina, preluată de G4Media.ro. Hotărârea Curții de Apel Suceava este definitivă.

A fost judecat pentru comiterea mai multor infracţiuni între care dare de mită, constituire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă.

Instanța l-a condamnat pe Ilie Lungu la de 2 ani închisoare pentru „cumpărare de influenţă și la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru „dare de mită”, în formă continuată. Potrivit sursei citate, instanța a contopit pedepsele și s-a ajuns la 3 ani închisoare.

Fosta directoare a Şcolii din Salcea, Nicoleta Zettel, a fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar profesorul de matematică Mihai Gîză a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi au fost acuzaţi că au rescris tezele fiului primarului Ilie Lungu, după finalizarea examenelor şi au înlocuit lucrările înainte ca acestea să ajungă în centrele de corectare, mai scrie News Bucovina.

Procurorii DNA Suceava au iniţiat ancheta în urma unei plângeri în care se arăta că fiul lui Ilie Lungu, care la vremea respectivă avea 14 ani şi despre care se știa că este un elev mediocru, a obţinut note foarte mari la Evaluarea Naţională respectiv 10 la limba română şi 8.25 la matematică.

Adolescentul a terminat cei patru ani de gimnaziu cu media 7,96. În urma anchetei, procurorii au constatat că tezele elevului care au ajuns în Centrul de corectare au fost scrise de alte persoane, conform sursei citate.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Si de atunci au trecut ani buni, timp in care aceasta loaza ordinara de plod al unui imputit de politruc a ajuns pe urmele lui tata-so, un mare smecher in Suceava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kelemen Hunor: La legile educației nu ar trebui să avem amendamente, nici noi, nici colegii din coaliție, în Parlament. Eu de la bun început am spus să trecem legea prin asumare, cum am făcut în 2011 cu legea lui Funeriu, dar nu au fost de acord colegii

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că “UDMR nu are amendamente la legile Educației și nici colegii de coaliție nu ar trebui să aibă în Parlament”. Proiectele legilor Educației se află…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul anului școlar viitor, pe module, prezentat de ministrul Educației. Prima zi de școală este pe 5 septembrie 2022, iar în februarie 2023 elevii au o vacanță „mobilă”, de o săptămână, decisă de inspectoratele școlare

Calendarul anului școlar pe module, pentru anul 2022-2023, a fost anunțat de Ministrul Educației într-un briefing de presă de la Guvern. Trecerea de la semestre va fi făcută cu renunțarea…
Vezi articolul