FOTO Peste 100 de cadre didactice au fost vaccinate în regim prioritar până la ora 11:00, la centrele de vaccinare de la Romexpo, din București

1.614 vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Peste 100 de cadre didactice au fost vaccinate în regim prioritar, miercuri până la ora 11:00, în prima zi a campaniei de vaccinare dedicată profesorilor și angajaților din învățământ, la centrele de vaccinare de la Romexpo, din București, potrivit informațiilor comunicate Edupedu.ro, la fața locului, de către reprezentanții centrelor de vaccinare.

Etapa specială de vaccinare a profesorilor a început în 23 de județe. Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a anunțat ministrul Educației.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar, a comunicat marți seara Sorin Cîmpeanu.

În București, la Romexpo, centrele de vaccinare sunt comune pentru preuniversitar și universitar.

Angajaților din învățământ nu le este necesară programarea, ci sunt direcționați, la sosirea în centrul de vaccinare, către completarea formularelor specifice și apoi către asistentele care administrează vaccinul. Totul se face pe un culoar dedicat.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: Edupedu.ro


2 comentarii
  1. Se folosește Astrazeneca, vaccinul cu eficiență redusă și cu cea mai lungă perioadă pentru rapel. Si creeaza anticorpii tarziu după rapel. De ce tocmai profesorilor li se dăruiește acest vaccin? Până vor fi imuni, trece anul școlar. Vor fi protejați pt vacanță? Stiut fiind , că nu s – a spus cu precizie pt cât timp vor fi imuni.

  2. Buna ziua. Cu ce fel de tip de vaccin se vaccineaza la expozitie sau de catre echipele mobile?
    Ce acte sau dovada ca lucreaza in invatamant trebuie sa prezinte doritorul?
    Trebuie sa anulam programarea (pentru cei care s-au programat deja pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro) inainte de prima vaccinare, sau imediat dupa aceasta?
    Multumesc, Florian Marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri – un masterat didactic, manuale școlare pentru copii, nu cărți savante făcute pentru colegii noștri

“Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri, anumite reforme reale ale școlii. De pildă un masterat didactic foarte bine făcut. Nu îl avem”, a declarat Mircea Dumitru, rectorul…
Vezi articolul