FOTO Rezolvarea subiectelor la Matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Niciunul dintre itemi nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație

55.969 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Florentina Pavăl, profesoară de matematică la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele primite marți, 21 martie, de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023.

Subiectele date elevilor de clasa a VIII-a marți, la proba de Matematică a simulării EN VIII 2023, sunt aici.

UPDATE: Baremele de corectare și notare pentru Matematică, simularea Evaluării Naționale 2023, publicate de Ministerul Educației

Cadrul didactic a spus că subiectele pe care le-au primit elevii sunt de dificultate medie.

„Niciunul dintre subiecte nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație: asemănarea triunghiurilor din III. 4. b și unghiul dintre cele două drepte de la III. 6. b. ar putea fi considerate dificile de o parte dintre elevi”, a precizat profesoara.

  • Proba a început la ora 9 și elevii au avut un timp de rezolvare de două ore.
FOTO Vezi mai jos rezolvarea profesoarei Florentina Pavăl:
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro

Florentina Pavăl predă matematica de peste 30 de ani la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni. Aceasta este cunoscută pe rețeaua de socializare TikTok drept “Profa de mate cool”, având un cont pe care postează videoclipuri explicative despre matematica de gimnaziu și de liceu. EduPedu.ro a realizat un interviu cu Florentina Pavăl în martie 2021.

Citește și:
BREAKING Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

10 comments
  1. chiar v au placut subiect de la geometrie ?, de ce nu se dau si chestii mai simple și ptr creierașe
    mai puțin istețe ,ce atatea desene linii unghiuri , nu se pot da asa mai.simple ? si ptr deștepți “” restul ? sa ia si un biet copil 5.6. nu doar de astea de super capete . chiar e o porcarie …nu e normal sa clasezi copii dupa 2, materii.
    sa se dea teste si de biologie geografie . si limb străină..asa barem se mai vede cate ceva..
    terminați cu mizeriile astea de a clasa un copil , doar după mate și ro . ?
    intr o clasa doar 5..6 elevi sunt buni la mate si ro .restul ??ce faceti cu ei.?? . .la gunoi ?? eu n as accepta asa ceva …
    ..

  2. Dacă E(n) este natural și 7 este natural înseamnă că și 2n-3 este natural, deci nu mai era nu mai este nevoie să considerăm cazurile cu divizorii negativi ai lui 7 🙂

  3. Sunt nespus de fericit văzand subiectele și rezolvările lor. Este evident că toate aceste formule, teoreme moduri de rezolvare, le vor fi utile în întreaga viață.

    1. Iar lozinca clasică …
      Pai de la clasa a treia sa nu se mai faca matematica.Sa ne întoarcem (si asa nu am avansat prea mult )la stadiul de “țară bananiera”.
      Matematica iti dezvolta gândirea,istețule!
      Iti destupa circuitele acelea leneșe din creieraș.

    1. Sunt in TOTAL … doar 60 de camere …adica mai mult de 60 de camere nu pot fi draga Andreea … zice in enuntul problemei.

  4. Este îmbucurător să auzim că subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023 sunt considerate de dificultate medie si foarte bine ca elevii să aibă parte de subiecte care să le testeze cunoștințele, dar fără a fi supra-solicitanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Scriitoarea Adina Popescu: Dacă vrem copii care citesc, atunci să îi vadă pe părinți, bunici și profesoara de la școală că deschid o carte. Poveștile să fie cât mai adaptate vremurilor în care trăiesc, altfel n-o să se regăsească în ele

Literatura pentru copii a evoluat în mod surprinzător în ultimii 35 de ani, de la o piață de carte inexistentă, la nenumărate titluri noi care lasă în urmă formulările „pufoase”…
Vezi articolul

„Ligia Deca ne-a asigurat ferm că reducerea numărului de ore la disciplinele Filosofie şi Logică în învăţământul preuniversitar nu reprezintă un obiectiv urmărit şi susţinut la nivelul Ministerului Educaţiei”, iar acestea nu vor deveni opționale, transmite Facultatea de Filosofie a Universității București, după o întâlnire cu ministrul / Planurile-cadru prezentate erau făcute de experții CNPEE

Planurile-cadru de liceu din documentul draft, publicate de Edupedu.ro, reprezentau „anumite variante de lucru interne ale experților CNPEE”, le-a spus ministrul Educației, Ligia Deca, reprezentanților Facultății de Filosofie a Universității…
Vezi articolul

Parlamentul se reunește mâine în plen comun: Pe ordinea de zi figurează și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an / Orban: Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni marți, începând cu ora 13:00, într-o ședință de plen comun, pe ordinea de zi figurând modificarea ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară în…
Vezi articolul
Școli particulare - copii cu aviz psihosomatic favorabil să meargă la școală

Structura anului școlar 2019-2020: Școala debutează pe 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât propusese ministerul, iar semestrul al II-lea începe după vacanța de iarnă – Președintele Asociației Elevilor din Constanța

Structura anului școlar 2019-2020 vine cu modificări importante față de modul în care au fost proiectate până acum perioadele de vacanțe și cursuri. Următorul an școlar ar putea începe în…
Vezi articolul