FOTO Transformarea poate începe la școală, iar cele trei săli de clasă din Petroșani, Corbi și Sectorul 5 reamenajate de P&G și dm România total diferit față de cum arată, în general, sălile de curs de la noi, continuă programul „O sală de clasă ca acasă” (P)

2.166 de vizualizări
Foto credit: O sală de clasă ca acasă, un program PG și dm / Colegiul Național ”Carmen Sylva” Petroșani, județ Hunedoara
Sălile de clasă sunt amplasate în școli din municipiul București  și județele Hunedoara și Argeș. Pentru al treilea an consecutiv dm România și P&G renovează și transformă săli de clasă destinate elevilor claselor pregătitoare prin programul „O sală de clasă ca acasă”. Pe parcursul anului 2024 au fost transformate trei săli de clasă în spații primitoare care să le poată oferi elevilor un mediu modern, potrivit procesului de învățare. Cele trei clase se află în Petroșani – Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”, comuna Corbi, jud. Argeș – Școala Gimnazială „Naum Râmniceanu” și Sectorul 5 din București – Școala Gimnazială nr. 136.

Cele trei săli de clasă au fost reamenajate cu sprijinul unui arhitect cu o vastă experiență în crearea de spații educaționale pentru copii, astfel încât acestea să le ofere un spațiu prietenos și adecvat celor mai mici elevi, aflați la primul lor contact cu școala.

Fiecare dintre cele trei școli beneficiază acum de o sală complet renovată – de la pardoseală și pereți, până la mobilier nou și elemente decorative –  adecvată elevilor din clasele pregătitoare. Astfel, fiecare sală de clasă transformată a devenit un loc unde abordarea modernă a designului se va îmbina cu cele mai noi metode de studiu care, împreună să contribuie la scăderea abandonului școlar.

Foto credit: O sală de clasă ca acasă, un program PG și dm / Școala Gimnazială ”Naum Râmniceanu” Corbi, județ Argeș
O Sală de Clasă ca Acasă: Oferim copiilor șansa să aibă acces la o educație modernă și sănătoasă

„Ne păstrăm implicarea în susținerea unor cauze sociale destinate copiilor și punem accent și în acest an pe inițiativele care au ca scop educația acestora. Împreună cu partenerii de la P&G am reușit să renovăm 3 săli de clasă, iar acest lucru reprezintă o dovadă clară că ne dorim să continuăm susținerea unor tinere generații prin educație și prin oferirea de condiții moderne de studiu. Prin aceste trei săli am reușit să acoperim atât regiuni geografice diferite ale României, cât și comunități mai puțin favorizate. Am ajuns astfel acolo unde nevoia de educație și de condiții moderne de studiu poate avea o contribuție decisivă. Ne dorim să continuăm și să extindem această colaborare din cadrul proiectului O Sală de Clasă ca Acasă pentru a putea oferi cât mai multor copii șansa să aibă acces la o educație modernă și sănătoasă”, a spus Daniela Jordanovski, Manager Marketing și Achiziții în cadrul dm România.  

„P&G și brandurile sale își mențin implicarea în educația viitoarelor generații din România prin proiecte și parteneriate locale și naționale. Cu ajutorul partenerilor noștri de la dm România am reușit ca în 2024 să renovăm 3 noi săli de clasă și să ajungem în și mai multe comunități. Campania #OSalădeClasăcaAcasă este unul dintre proiectele prin care ne propunem să îmbunătățim viața românilor, oferind elevilor condiții mai bune în școli. Sperăm că acest lucru va contribui la optimizarea învățământului în comunitățile cu care lucrăm”, a spus George Carpov, Company Communications Director P&G. 

Transformarea fiecărui spațiu într-o lume magică pentru copii, ajutându-i să se dezvolte și să își atingă potențialul maxim

Campania O Sală de Clasă ca Acasă a fost lansată de P&G în 2018. De atunci, cu fiecare sală de clasă renovată an de an, P&G și partenerii săi a reușit cu succes să transforme fiecare spațiu într-o lume magică pentru copii, ajutându-i să se dezvolte și să își atingă potențialul maxim. Selectarea școlilor beneficiare este realizată cu ajutorul ONG-urilor active în zonele respective.

Foto credit: O sală de clasă ca acasă, un program PG și dm / Școala Gimnazială nr. 136 Sector 5 București

Despre dm Romania 

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973 și este prezentă în 14 țări din Europa, ceea ce o clasifică ca cel mai mare lanț de drogherii din Europa. În România, dm este prezent din 2007, timp în care a evoluat constant, a creat aproximativ 2.000 de locuri de muncă, un magazin online și aplicația „dm-ul meu”, care răspund nevoii de proximitate, precum și peste 150 de magazine fizice, care aduc aproape experiența de cumpărare pentru toți iubitorii brandului.

Despre Procter & Gamble

P&G deservește consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate și superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® și Tide®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru noutăți și informații suplimentare despre P&G și brandurile sale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vineri, elevii claselor a III-a, a V-a și a VI-a din cele 329 de școli, care fac parte din proiectul pilot pentru evaluarea standardizată 2022, vor susține proba la limba română pe calculator, tabletă sau telefon inteligent

Pe 2 iunie s-a încheiat testarea pentru prima probă, cea la matematică sau istorie, a evaluării standardizate, ce a fost susținută timp de 3 zile în funcție de clase. Vineri…
Vezi articolul

Elevii să lingă înghețata, să planteze legume, să frământe aluatul – „experiențe esențiale” recomandate de Societatea Regală de Chimie pentru reforma curriculumului de științe în școala primară, în Anglia

Linsul înghețatei pe băț, dar și jocul cu umbrele, frământatul aluatului sau plantarea de legume ar trebui să fie „experiențe esențiale” pentru știința predată în școala primară în Anglia, potrivit…
Vezi articolul

Acordarea statutului de autoritate publică profesorilor destabilizează și mai puternic raportul de putere dintre elevi, părinți și cadre didactice – Consiliul Elevilor critică demersul FSLI

Preluarea de către profesori a statutului de autoritate publică – așa cum a propus Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – destabilizează “și mai puternic” raportul de putere dintre elevi, părinți…
Vezi articolul