Profesori Știri

Gala MERITO 2019: 12 profesori vor urca pe scenă la RBL Summit

profesorii Meritor 2018
Citire în 2 min

 

“Un om care m-a provocat să îmi doresc să devin mai bună – din fiecare lectură, domnul profesor sublinia valorile care se aplică în viaţa de zi cu zi, în formarea noastră, a elevilor, ca indivizi etici, conduşi de principii morale, în regăsirea şi în redescoperirea noastră, dar şi a celorlalţi şi în armonizarea cu semenii – să îmi doresc să citesc, să învăţ, să îmi asum, să aplic în tot ceea ce mă înconjoară şi să mă autodepăşesc în fiecare zi. […] Aşadar, de la profil real, astăzi mă aflu pe băncile facultăţii de ştiinte şi litere, în pregătire pentru a deveni profesoară de limba română şi, cu speranţă şi seninătate, un bun model.” – extras de recomandare pentru unul dintre cei 12 profesori MERITO 2019

 

12 cadre didactice din învăţământul preuniversitar vor urca pe scena Galei MERITO, ediţia a IV-a, de pe 13 martie 2019: 10 profesori, un educator şi un director. Cei 12 vor fi premiați anul acesta au fost selectaţi din peste 400 de recomandări, venite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara. Ei s-au remarcat prin performanţe diverse precum: reuşesc să păstreze copiii la şcoală în mediul rural; îşi învaţă elevii robotică; predau fizica prin „magie” sau au elevi olimpici naţional şi internaţional.

Procesul de selecţie a durat aproape 1 an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders. Jurații s-au asigurat ca cei selectați pun responsabilitate, profesionalism, creativitate, dar şi pasiune, har şi un pic de „magie” în munca lor. Toți acești profesori au fost documentaţi online, validaţi în comunitatea locală, iar cei selectaţi au fost ulterior intervievați de jurnaliști colaboratori, care scriu povestea lor, chiar în această perioadă.

Numele lor vor fi dezvăluite în prima seară de RBLSummit, când le vor fi recunoscute public şi material performanţele și li se va arăta aprecierea binemeritată. 

Profesorii valoroși sunt baza unei educații de calitate, în care pasiunea și dăruirea sunt constante ale activității acestora. Este nevoie de contexte în care dascălii să fie apreciați, să lucreze împreună și să-și împărtășească experiența pentru învățarea altor profesori. Prin MERITO, sunt puși în „lumina reflectoarelor” profesorii români exemplari, pe aceia cărora viitorul României nu le este indiferent.

Gala MERITO se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României,  acordat ca recunoaștere a contribuției proiectului la reconstruirea prestigiului social al meseriei de învățător / profesor și ca formă de susținere a extinderii proiectului pentru a construi comunități profesionale de profesori în toate regiunile geografice ale României.

Comunitatea la Gala MERITO 2018. Sursa foto: arhiva proiectului MERITO

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

EXCLUSIV Avocatul Poporului îi cere lui Andronescu să schimbe regulile de admitere la facultate, care ar discrimina minoritățile (document)

Raluca Pantazi

Bazinul de înot al unei școli din București, construit cu bani împrumutați, zace nefolosit de trei ani. Autoritățile spun că nu au bani de utilități și vor să-l închirieze

Redacția

Învățământul mai atractiv pentru tineri? Anul acesta la Titularizare au fost cei mai mulți absolvenți din promoția curentă din ultimii 9 ani

Mihai Peticila

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.