GALERIE FOTO Palatul Copiilor din Constanța, un domeniu de 12 hectare, cu foste baze sportive, căsuțe de cazare și zone de agrement, lăsat de izbeliște de Ministerul Educației de peste 20 de ani

454 de vizualizări
Foto: Andreea Pavel – Info Sud-Est
Palatul Copiilor din Constanța, un domeniu de 12 hectare, cu foste baze sportive, căsuțe de cazare și zone de agrement, este lăsat de izbeliște de Ministerul Educației de peste 20 de ani. În 2019, în anul dinainte de pandemia COVID-19, aici ajungeau în jur de 3000 de copii anual pentru a studia artele, pentru a înota, juca fotbal sau pentru lecții de teatru. Orele au loc în clădirea palatului, însă în jurul ei hectare întregi de teren au fost abandonate.

Cea mai recentă ieșire publică instituțională pe acest subiect îi aparține chiar șefului Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, care a transmis printr-un mesaj pe Facebook de la finele lunii iulie că ”Palatul Copiilor Constanta trebuie să își atingă potențialul”.

Inspectorul șef a subliniat că palatul este exclusiv finanțat de stat și, deși legislația școlară ar permite finanțarea din partea administrației locale, până acum nu s-a identificat și un corespondent în legislația administrației publice care să permită acest lucru, susține Sorin Mihai.

Șeful ISJ Constanța amintește că a discutat cu primarul Vergil Chițac, care și-ar fi arătat disponibilitatea de a implica Primăria Constanța, pentru a se aloca sume pentru întreținerea bazei materiale a acestei unități conexe a inspectoratului.

Galerie FOTO și articolul complet, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Iași vor merge la școală cu autobuze și tramvaie speciale/ Primarul Chirica: Am decis împreună cu profesorii ca transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00. Va dura o oră, iar jumătate din capacitatea de transport va fi dedicată elevilor

Elevii din Iași vor putea ajunge la școală cu autobuzele și tramvaiele speciale puse lor la dispoziție. Autobuzele și tramvaiele respective vor circula doar în intervalul orar 07:00 – 08:00…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre proiectele legilor Educației Deca: Legea educației este cea mai importantă lege a unei țări, o operație pe creierul deschis al unei națiuni. Are emitentul autoritatea morală în acest moment și autoritatea politică pentru a propune o astfel de lege?

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, în mandatul căruia a fost aprobată Legea Educației nr. 1/ 2011, spune că “principala atribuție a unei legi a Educației este să stabilească un…
Vezi articolul

Drepturile și obligațiile studenților, în dezbatere publică. 8 ore pe zi pentru activități didactice, asistență psihologică gratuită, plan de intervenție pentru studenții cu dizabilități, printre noutăți

Ministerul Educației a pus în consultare publică Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului. Limită de 8 ore pe zi pentru activități didactice, asistență psihologică gratuită, plan de intervenție specializată pentru studenții…
Vezi articolul