Goethe-Institut lansează un program online pentru tineri jurnaliști

74 de vizualizări
Goethe-Institut lansează Millennials în FOKUS, un proiect jurnalistic care facilitează schimbul de know-how între tineri vorbitori de germană din România și alți millennials din Germania (18-33 de ani).

Aceștia au parte de formare fiind mentorați de jurnaliști profesioniști din Germania, care îi vor ghida și consilia în procesul de scriere și de abordare a unor subiecte de actualitate din societatea contemporană, precizează Goethe-Institut într-un comunicat de presă.

Premisa unei societăți mai bune este o presă liberă și independentă, care conduce la exersarea unei gândiri critice și schimbă și modul în care ne raportăm la probleme și subiecte actuale, spune Goethe-Institut.

În cadrul proiectului Millennials în FOKUS, instituția anunță că pune în dezbatere următoarele teme: ecologie, migrație, inteligență artificială, viața urbană, social media sau economie.

Susținem opiniile diverse, argumentate, îndrăznețe și abordările inovatoare. Proiectul se adresează generației millennials, celor care își doresc să își facă auzită vocea, să își spună cuvântul în scris și celor deschiși să participe la dezbateri, atât online, în publicații, cât și offline, în cadrul FOKUS Talk”, precizează Goethe-Institut.

Anul trecut, organizația a lansat FOKUS Talk, o serie de dezbateri în cadrul cărora un invitat, un moderator și publicul prezent pun în discuție teme precum depășirea propriilor limite, generații, identitate, carieră și gender, sistemul educațional. Anul acesta, Goethe-Institut are ca obiectiv să dezvolte comunitatea de oameni implicați, prin formarea unei generații care să practice jurnalismul de calitate.

Articolele vor fi publicate pe site-ul FOKUS pe germană și postate online, urmând să fie tipărite într-o publicație bianuală distribuită în România. Un jurnalist profesionist din Germania va avea rolul de mentor și va edita materialele scrise.

Condițiile de participare:

  • vârsta între 18 și 33 de ani
  • cunoștințe de limba germană la un nivel de minimum B2

Detalii despre pașii care trebuie urmați pentru înscriere pe site-ul Goethe-Institut


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Etapele managementului cazurilor ușoare de violență între elevi. În ce situații se aplică, ce trebuie să facă părinții, profesorii și directorul școlii – proiect al ministerului Educației

Procedura privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor și personalului școlii a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Educației. Aceasta contine responsabilitățile părinților, profesorilor, directorilor în sesizarea,…
Vezi articolul

Cel puțin 146.000 de elevi și aproape 20.000 de profesori din 27 de județe nu au dispozitive digitale pentru o educație de calitate, arată un raport SAR / Inspectoratul școlar Ialomița consideră că elevii și profesorii care au un smartphone sunt dotați cu pentru educația online

Ministerul Educației nu și-a îndeplinit atribuția de furnizare de echipamente digitale elevilor și profesorilor, așa cum prevede Legea 109/2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, concluzionează un raport privind digitalizarea…
Vezi articolul