Goethe-Institut lansează un program online pentru tineri jurnaliști

79 de vizualizări
Goethe-Institut lansează Millennials în FOKUS, un proiect jurnalistic care facilitează schimbul de know-how între tineri vorbitori de germană din România și alți millennials din Germania (18-33 de ani).

Aceștia au parte de formare fiind mentorați de jurnaliști profesioniști din Germania, care îi vor ghida și consilia în procesul de scriere și de abordare a unor subiecte de actualitate din societatea contemporană, precizează Goethe-Institut într-un comunicat de presă.

Premisa unei societăți mai bune este o presă liberă și independentă, care conduce la exersarea unei gândiri critice și schimbă și modul în care ne raportăm la probleme și subiecte actuale, spune Goethe-Institut.

În cadrul proiectului Millennials în FOKUS, instituția anunță că pune în dezbatere următoarele teme: ecologie, migrație, inteligență artificială, viața urbană, social media sau economie.

Susținem opiniile diverse, argumentate, îndrăznețe și abordările inovatoare. Proiectul se adresează generației millennials, celor care își doresc să își facă auzită vocea, să își spună cuvântul în scris și celor deschiși să participe la dezbateri, atât online, în publicații, cât și offline, în cadrul FOKUS Talk”, precizează Goethe-Institut.

Anul trecut, organizația a lansat FOKUS Talk, o serie de dezbateri în cadrul cărora un invitat, un moderator și publicul prezent pun în discuție teme precum depășirea propriilor limite, generații, identitate, carieră și gender, sistemul educațional. Anul acesta, Goethe-Institut are ca obiectiv să dezvolte comunitatea de oameni implicați, prin formarea unei generații care să practice jurnalismul de calitate.

Articolele vor fi publicate pe site-ul FOKUS pe germană și postate online, urmând să fie tipărite într-o publicație bianuală distribuită în România. Un jurnalist profesionist din Germania va avea rolul de mentor și va edita materialele scrise.

Condițiile de participare:

  • vârsta între 18 și 33 de ani
  • cunoștințe de limba germană la un nivel de minimum B2

Detalii despre pașii care trebuie urmați pentru înscriere pe site-ul Goethe-Institut


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerile Ministerului Educației privind cazurile de hărțuire sexuală din mediul universitar: câteva reguli pentru reclamații, inclusiv pentru sesizările anonime, o dezbatere, plus planuri pentru o viitoare „reglementare generală” pentru toate instituțiile de educație și toate instituțiile publice

Ministrul Educației a anunțat, joi seară, că, după consultări desfășurate în ultimele zile pe tema hărțuirii sexuale în mediul universitar, a ajuns la concluzia că este nevoie de „promovarea unei…
Vezi articolul

Radiografia universităților, realizată de studenți: Planuri de învățământ neactualizate, care ignoră piața muncii. Propagandă politică prezentă, taxe ilegale și sesizare aproape imposibilă a abuzurilor

Planurile de învățământ oferite de facultăți nu sunt nici adaptate, nici actualizate la cerințele curente ale pieței muncii, acuză studenții, într-o radiografie pe larg a sistemului național de învățământ superior.…
Vezi articolul

Școlile private autorizate să primească și ele costul standard per elev, nu doar cele acreditate, solicitare din partea Asociației Școlilor Particulare / Proiectul de lege al educației din Parlament prevede acest lucru, cu condiția să nu încaseze taxe de la părinți

Președintele Asociației Școlilor Particulare, Cristian Comșa, a cerut ca în proiectul legii educației aflat în dezbatere la Parlament să fie inclusă și o prevedere prin care statul să finanțeze și…
Vezi articolul