Google lansează în România Google News Showcase, un nou program dedicat industriei media, lansat până acum în 16 țări / Știrile Edupedu.ro și G4Media.ro pot fi citite prin acest program

204 vizualizări
Google anunță lansarea în România a Google News Showcase, un produs și un program de licențiere dedicat redacțiilor de știri. În total 16 publicații media din România au semnat parteneriat cu Google. Printre acestea, Edupedu.ro și G4Media.ro
  • Panelurile News Showcase vor apărea în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop) și vor direcționa cititorii către articolele de pe pagina publicației media.

Google a semnat parteneriate cu 16 publicații din România – mass-media națională, agenții de știri și radiodifuzori – urmărite de oameni din toată țara. Aceste publicații sunt, în ordine alfabetică: Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro și Wall-Street.ro. Google va continua să extindă colaborarea pe platforma Google News Showcase cu alte redacții. 

Prin News Showcase, publicațiile media vor avea acces la o serie variată de paneluri prin care să ofere mai mult context știrilor și să adauge articole conexe, cronologie și multe altele. Redacțiile de știri își vor face conținutul mai vizibil pentru cititori. Știrile Edupedu.ro sau G4Media.ro vor putea fi citite prin Google Showcase.

Panelurile Showcase vor apărea în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop) și vor direcționa cititorii către articolele de pe pagina publicației media. Mai mult, publicațiile partenere vor primi plăți lunare de la Google pentru drepturile de licențiere ce vizează conținutul pe care-l furnizează în News Showcase. 

De la lansarea din octombrie 2020 a News Showcase, Google a semnat parteneriate cu mai mult de 1500 de publicații de știri din toată lumea. Google News Showcase a fost lansat până acum în 16 țăriIndia, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, U.K., Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia, și acum România. 

Google News Showcase este cea mai recentă inițiativă a companiei de susținere a jurnalismului și a întregului ecosistem media. Astfel, cu ajutorul Google News, Top Stories și Search, Google ajută oamenii să găsească știrile căutate, iar editorii să ajungă mai ușor la cititori. Mai mult, Google investește în produse, finanțare și programe care să sprijine industria media. Acest efort include sprijinirea a 16 publisheri din România prin Fondul Digital News Innovation, cu un total de 1,8 milioane de dolari, precum și furnizarea de ajutor financiar în perioada pandemiei către 50 de publisheri, prin Journalism Emergency Relief Fund.

Din 2015, Google a oferit programe de training pentru aproape 900 de jurnaliști din România, sprijinindu-i în a verifica, documenta și prezenta vizual mai bine articolele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîțu, la ședința Comitetului România Educată: „Avem un deadline la care țin foarte mult și, domnule ministru, vreau să fiu foarte clar, este o cerință fermă a mea ca pe 10 septembrie să avem implementare” – VIDEO

Premierul Florin Cîțu i-a transmis un mesaj direct ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința Comitetului România Educată de astăzi de la Guvern, în care i-a spus că îi cere „ferm”…
Vezi articolul

Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor au fost publicate. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”

Anul acesta, în metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor și a elevilor apar și normele pentru antepreșcolari, adică pentru cei care frecventează creșa, care până acum nu se regăseau…
Vezi articolul

Apel al ministerului Educației către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise: „Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”

Ministerul Educației face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a ministrului Monica Anisie. Pe lângă încărcarea de resurse educaționale deschise,…
Vezi articolul