Grădinița cu predare intensivă a limbii engleze, unde copiii sunt întâmpinați cu îmbrățișări și afecțiune, indiferent de grupă / Costina Bică, fondator: Facem cu drag asta, este treaba noastră să îi înțelegem (P)

1.256 de vizualizări
Image by freepik
Grădinița Bell din București, Sectorul 2, aflată pe strada Mecet, Nr. 53, este o grădiniță particulară autorizată ARACIP, dedicată creșterii și educării copiilor într-un mediu cald și prietenos. Fondatoarea grădiniței, Costina Bică, subliniază că „punctul nostru forte sunt oamenii! Avem oameni buni, inimoși, oameni cărora le pasă de copii.” Aceasta filosofie este evidentă în fiecare zi la Grădinița Bell, unde copiii sunt întâmpinați cu îmbrățișări și afecțiune, indiferent de grupa din care fac parte.

Grădinița Bell se mândrește cu o abordare unică și personalizată a educației. „La grupa baby, educatoarele de acolo nu se ocupă doar de copiii de la grupa baby. Dacă miss Nico o vede pe Diana de la grupa mare, atunci îi împletește părul Dianei. Suntem toate cu toți copiii, încercăm să nu simtă diferențe. Facem cu drag asta, este treaba noastră să îi înțelegem,” spune Costina Bică.

Unul dintre avantajele grădiniței Bell este curtea destul de spațioansă pentru zona în care se află instituția de învățământ, unde copiii pot petrece timp în aer liber. „Avem această curte, putem să îi scoatem la aer curat, nu neapărat în parc sau altundeva,” explică fondatoarea. Grădinița dispune de o bucătărie proprie, unde mâncarea este pregătită din ingrediente proaspete, cumpărate de două ori pe săptămână. „Nu avem nimic de la congelator, nu avem carne congelată. Noi luăm de două ori pe săptămână fructe, legume, carne.”

Grădinița Bell își propune să mențină prețurile accesibile pentru părinți. „Încercăm să ținem prețurile prietenoase. Mă gândesc de multe ori cum aș reacționa eu dacă aș duce doi copii într-un loc și mi-ar cere zeci de mii de lei,” mărturisește Costina Bică. În plus, grădinița nu expune copiii la ecrane, neavând televizoare sau telefoane mobile la îndemână.

Grădinița respectă curriculumul național și include o componentă de engleză intensivă. „Avem profesor nativ de limba engleză, care vine de două ori pe săptămână la cursul de conversație,” spune fondatoarea. Pe lângă aceasta, grădinița beneficiază și de un profesor de muzică, care captează atenția și entuziasmul copiilor.

Grădinița Bell oferă continuitate educațională, de la grupa mică până în clasa a IV-a, cel puțin. „Copiii pot sta minimum 9 ani, pentru că după grădiniță avem pentru ciclul primar afterschool, iar în gimnaziu îi așteptăm la Beforschool pentru pregătire la matematică și română,” explică Costina Bică.

Fondatoarea are la rândul său o poveste interesantă. Costina Bică a început ca autodidact în lucrul cu elevii, formarea sa academică fiind în drept și științe juridice. Spune că a lucrat cu cei doi copii ai săi și așa a ajuns să facă facultatea de științele educației, pentru a deveni profesor pentru învățământ primar și preșcolar. Acum este studentă la facultatea de informatică, unde face un curs de doi ani de reconversie. „Totul a început ca o pasiune, combinată cu o necesitate,” spune ea. Acest parcurs personal reflectă angajamentul grădiniței de a oferi o educație de calitate, adaptată nevoilor fiecărui copil.

Grădinița Bell nu este doar un loc unde copiii învață, ci și un loc unde se simt iubiți și înțeleși. „Sfatul meu pentru părinții care aleg o grădiniță este să nu se uite neapărat după luxul mobiliaerului, după cât de intacți și nemâzgăliți sunt pereții, ci să ajungă la substrat, la sufletul omului, asta dă încredere și asta e ceea ce crește bine un copil” concluzionează Costina Bică.

Pentru detalii și înscrieri: contact@gradinitabell.ro sau 0728.694.516


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școala de Mâine: pachete complete pentru dotarea școlilor – de la display interactiv și echipamente digitale, până la mobilier școlar și materiale didactice – un rol cheie în succesul actului pedagogic / Finanțare prin PNRR cu depunere până pe 19 martie 2023 (P)

Editura Diana lansează oferta Școala de Mâine pentru dotarea unităților de învățământ – de la display interactiv și echipamente digitale, până la mobilier școlar și materiale didactice. Pachetele pot fi…
Vezi articolul

Serie de evenimente susținută de APRIL

Lapte și Carte 2024. Dezbatere regională, la Timișoara, despre viitorul programului de lapte în școli, miercuri, 17 aprilie

Reprezentanți ai autorităților locale, județene și ai inspectoratelor școlare, directori de unități de învățământ, reprezentanți ai patronatului producătorilor și distribuitorilor de lapte, elevi, profesori, părinți – cu toții vor participa,…
Vezi articolul

UPDATE Cursurile vor fi suspendate în tot Bucureştiul vineri, pe 31 mai şi doar în şcolile de pe traseul Papei Francisc, joi 30 mai, anunţă primarul Gabriela Firea şi inspectorul şcolar general

Cursurile liceelor, şcolilor şi grădiniţelor aflate pe o rază de 1-2 km, pe traseul vizitei Papei Francisc vor fi suspendate joi 31 mai, a anunţat Gabriela Firea. Aceasta a declarat…
Vezi articolul