GRAFIC: Populația de vârstă școlară din România va scădea cu 30% până în anul 2080. După anul 2050 scăderile se atenuează, potrivit Eurostat

1.024 de vizualizări
SURSA: Freepik.com
Populația României între 6 și 18 ani, adică populația de vârstă școlară, va scădea cu peste 831 de mii de persoane până în anul 2080, potrivit Eurostat. Datele sunt valabile în scenariul care ia în calcul migrația intensă. Din analiza acestor prognoze, putem vedea că cele mai ample scăderi sunt prognozate până în anul 2020 pe segmentele 6, 7, 8 ani și până în anul 2050 pentru restul.

Populația cu vârste între 6 și 18 ani a fost în 2015 de 2.774.825 de persoane, potrivit datelor publicate de Eurostat. Prognoza făcută de Eurostat pentru anul 2080, pentru fiecare vârstă în parte, arată că vom avea o populație de 1.943.734 de persoane. Diferența de 831.091 de persoane înseamnă o scădere de 30% în 2080 față de anul de bază 2015.

Datele arată că dacă în 2015 fiecare vârstă avea peste 200 de mii de persoane, în 2080 numărul de persoane din fiecare segment de vârstă scade sub 150 de mii.

SURSA: Edupedu.ro

FOTO: Designed by Freepik


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Înscrierea la școală și la grădiniță a copiilor neînsoțiți din Ucraina. Cererile se depun sau se trimit la inspectoratul școlar de către reprezentantul autorității competente

Copiii neînsoțiți care vin din Ucraina pot fi înscriși la școlile și grădinițele din România ca audienți de către reprezentantul autorității competente/coordonatorul Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți, potrivit ordinului pentru…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Atribuțiile noilor inspectori generali școlari, numiți directori ai DJIP, păstrate la secret de noul Regulament de Organizare, așa cum decisese fostul ministru Cîmpeanu în 2015 – draft / Ce atribuții aveau inspectorii școlari generali în ordinul de ministru inițial

Atribuțiile directorilor generali din viitoarele direcții județene, adică noile inspectorate școlare, vor fi stabilite în fișa postului și nu apar în proiectul de Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a direcţiilor…
Vezi articolul

Ministerul Educației a cerut și a obținut 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului, după ce a rămas fără bani pentru investiții în infrastructură și digitalizarea universităților

Ministerul Educației a cerut de la Guvern și a obținut 30 de milioane de lei pentru a acoperi cheltuieli prevăzute în PNRR cu investiții în digitalizarea universităților și echiparea laboratoarelor…
Vezi articolul