Greva, punțile și vacanțele, transport defectuos – printre cele “șapte motive pentru care demnitarii ar trebui să tacă” în preajma Evaluării Naționale, afirmă fostul secretar de stat PNL Mihaela Popa, după mesajele premierului PSD Marcel Ciolacu

6.423 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Mihaela Popa, fost senator PNL și secretar de stat la Ministerul Educației, profesoară la Iași, enumeră, luni, “șapte motive pentru care demnitarii, azi, ar trebui să tacă”, în loc să le ureze succes elevilor la Evaluarea Națională. Printre motive – greva prelungită aproape o lună, “deși Guvernul Ciucă avea soluția”, pauzele, punțile și vacanțele care au scurtat timpul de predare, transportul defectuos, numărul mare de profesori necalificați.

Mesajul Mihaelei Popa, cu referințe la guvernul Ciucă, se face auzit după ce, premierul PSD Marcel Ciolacu a fost printre primii care le-au urat succes elevilor la Evaluarea Națională, cu un mesaj politic în care susține că “am luat decizia corectă atunci când am lăsat deoparte discuțiile politice pentru ca elevii să își poată da astăzi examenele la timp”.

 • După cum a semnalat Edupedu.ro, în toată perioada grevei toti liderii politici și oficialii guvernamentali, indiferent de partidul din care fac parte, au mințit public, arătând de mai multe ori că fie nu au fonduri, fie nu pot realiza revendicările profesorilor, pentru că ar fi blocați de PNRR, fie că nu ar fi constituțional să prevadă creșterile din noua lege a salarizării într-o ordonanță de urgență.

Cele șapte motive pentru ca demnitarii “să tacă” astăzi, prezentate de Mihaela Popa în comentariul său:

 • faptul că profesorii și elevii au adus la școală hârtie, cretă etc
 • Săptămâna Verde, Școala Altfel, punțile, simulările, vacanțele au scurtat timpul de predare
 • Transportul defectuos
 • Mulți elevi nu au primit tot anul Laptele și Cornul
 • Greva de aproape o lună
 • Prezența profesorilor necalificați sau pensionari
 • Numărul mare de elevi care nu au mai ajuns să dea Evaluarea Națională anul acesta

Mesajul Mihaelei Popa, integral:


6 comments
 1. Să nu uităm de agresiunile fizice și psihice, care se manifestă atât între elevi, cât și împotriva cadrelor didactice. Se cer statistici din unitățile de învățământ, cu privire la acte de violență, dar și cu măsuri întreprinse de directori, pentru prevenirea/stoparea unor astfel de situații. Pentru ca directorul să,,nu aibe probleme”, nu se raportează astfel de situații. Altfel, atât directorul cât și inspectoratul ,,ar trebui să ia măsuri”. La final, totul se răsfrânge asupra directorului și asupra profesorului.

 2. Dumneavoastra, criticii, de unde stiti ca d.na Popa nu a semnalat aceste lucruri? Sau credeti ca, cu o floare se face primavara? Dumneavoastra ce ati facut pt.a misca lucrurile spre mai bine? Stiti doar sa criticati!

 3. In naivitatea mea, chiar credeam ca voi avea parte de o analiză avizată, documentată, din miezul evenimentelor…

 4. Laptele și cornul mai bine nu s-ar mai da, deoarece nu toți elevii mănâncă, iar munca unui angajat din școală se dublează!
  Suplinitorii, necalificați și pensionarii sunt acceptați în sistem nu de azi sau ieri…, ci și când funcționati dvs la minister….!
  Programele remediale sunt un eșec și niște bani cheltuiți aiurea, deoarece nu primește cel care muncește cu elevul, ci sunt,, coordonatorii de proiect, marii piloși din minister.. ”, care – și iau bani!
  . Săptămâna Altfel era și pe vremea când dvs. ați stat pe scaunul moale de la minister….
  Despre manualele școlare nu vorbiți nimic, unele sunt de aruncat la foc și nici măcar la maculatură?!
  Adică știți că profesorii aduc de acasă hârtie, dar oare nu la fel făceau și pe vremea când dvs ați fost demnitar?
  Despre dispozitivele cumpărate de unii profesori cu bani proprii nu vorbiți, vă e rușine sau nu știți Subiectul acestei propoziții?!
  Sunteți aidoma unei,, doamne invechite de la țară, fără ocupație, care stă cu coatele pe gard și așteptându-și soțul obosit de la muncă , se uită
  peste tot și bârfește pe toți….!
  Diferența e că acea doamnă nu are studii, n-a lucrat în vreun minister, însă o cunoaște doar satul….iar dvs…..
  Urât ce faceți, stimată doamnă!!!
  Un pedagog spunea :,, Omul nu devine om, decât dacă este educat! ”

 5. Doamna Popa, dumneavoastră ați fost secretar de stat în Ministerul Educației din Botswana sau Papua Noua Guinee?
  Cat timp ați deținut aceasta funcție și ce ați făcut pentru a avea mai puține motive să tacă demnitarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Creșteri de salarii pentru directorii de școli, contabilii și secretarii șefi, propuse de Guvern “în cel mai scurt timp” pentru eliminarea inechităților / În privința majorărilor salariale promise de la 1 ianuarie, “dialogul rămâne deschis”

Guvernul anunță după discuția de la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din Educație, că “împreună am găsit soluții pentru eliminarea inechităților salariale din educație și le vom pune în aplicare…
Vezi articolul

DOCUMENT Consultarea pentru Strategia digitalizării educației din România, lansată de minister cu o lună înainte de alegerile în care ministrul candidează și la 8 luni de la declanșarea pandemiei

În pragul alegerilor parlamentare, Ministerul Educației a lansat procesul de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind Digitalizarea Educației din România 2021-2027. Potrivit calendarului, consultarea publică va avea loc în perioada…
Vezi articolul