Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Planul de redeschidere a școlilor este foarte rațional. O să găsim o soluție echilibrată pentru siguranța epidemiologică în școli

1.640 de vizualizări
FOTO: Captura video Agerpres/Youtube.com
Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a afirmat acesta.

“Contactul, până la urmă, între profesori și elevii lor este necesar și soluția care a fost propusă – cu zone de siguranță verzi, galbene și roșii – mi se pare rațional și o să mergem pe această decizie”, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de medici și asistenți, majoritatea din școli și grădinițe, care au fost detașați la ordin, în luna iulie, în direcțiile de sănătate publică și spitale, Horațiu Moldovan a răspuns: “ În acest moment, greutatea este la nivelul DSP și o să găsim o soluție echilibrată în a asigura siguranța epidemiologică și în școli”.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice susținere pentru studenți e bună dacă e ghidată de echitate și de o “politică academică deșteaptă, ce include obligatoriu excelența”

Orice sprijin pentru studenți “este bun dacă este ghidat de două valori” – echitatea, respectiv “o politică academică deșteaptă, care include obligatoriu și excelența”, consideră Daniel David, președintele Consiliului Național…
Vezi articolul

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul