Împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie: aplicațiile nu mai pot fi depuse, din cauza opririi serviciului poștal – SURSE

365 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Aplicațiile pentru împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie au fost înghețate, după ce serviciul poștal a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit surselor Edupedu.ro. Student Loans Company, instituția care le acordă împrumuturi de studii tinerilor europeni și britanici pentru a urma cursuri în universitățile britanice, nu mai poate primi aplicații – este vorba despre documentele fizice care trebuie trimise, din cauza epidemiei de coronavirus, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate situației.
  • Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Mai exact, cererea și trimiterea documentelor necesare pentru obținerea împrumutului de studii universitare de la statul britanic se face prin poștă. Având în vedere că, pe 18 martie, Poșta Română a anunțat că nu se vor mai trimite sau primi scrisori din Marea Britanie din cauza pandemiei care a oprit zborurile, elevii români trebuie să aștepte până când se va găsi o soluție.

Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Varianta pe care o analizează acum este înscrierea pe e-mail cu toate documentele pe care până acum le cerea fizic prin poștă.

În contextul în care situația anului școlar peste tot în Europa este neclară în momentul de față, rămâne de văzut și cum se vor adapta sistemele de educație astfel încât elevii să poată termina anul școlar în curs.

Potrivit datelor RIUF (Romanian International University Fair), în Marea Britanie învață în prezent aproximativ 9.000 de studenți români, fiind cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate. Numărul studenților români ar putea scădea, însă, pe fondul Brexit-ului.

Momentan,  studenţii europeni care vor începe studiile în septembrie 2020 vor plăti aceleași taxe de școlarizare ca în prezent (aprox. 9000 lire sterline pe an) și se păstrează accesul la finanţare guvernamentală atât pentru studiile de licenţă (Tuition Fee Loan) cât şi pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan). Astfel, guvernul britanic plătește în continuare taxele de școlarizare pentru întreaga durată a programului de studiu.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 2,9 milioane de elevi încep școala luni – cursurile sunt 100% online pentru următoarele trei săptămâni. Cum se încheie mediile după noul regulament și care sunt regulile de predare online și de evaluare

Luni este prima zi de școală după vacanța de iarnă, iar potrivit Ministerului Educației 2.918.275 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2020-2021. Deși ar trebui să înceapă școala cu…
Vezi articolul