Împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie: aplicațiile nu mai pot fi depuse, din cauza opririi serviciului poștal – SURSE

358 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Aplicațiile pentru împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie au fost înghețate, după ce serviciul poștal a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit surselor Edupedu.ro. Student Loans Company, instituția care le acordă împrumuturi de studii tinerilor europeni și britanici pentru a urma cursuri în universitățile britanice, nu mai poate primi aplicații – este vorba despre documentele fizice care trebuie trimise, din cauza epidemiei de coronavirus, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate situației.
  • Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Mai exact, cererea și trimiterea documentelor necesare pentru obținerea împrumutului de studii universitare de la statul britanic se face prin poștă. Având în vedere că, pe 18 martie, Poșta Română a anunțat că nu se vor mai trimite sau primi scrisori din Marea Britanie din cauza pandemiei care a oprit zborurile, elevii români trebuie să aștepte până când se va găsi o soluție.

Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Varianta pe care o analizează acum este înscrierea pe e-mail cu toate documentele pe care până acum le cerea fizic prin poștă.

În contextul în care situația anului școlar peste tot în Europa este neclară în momentul de față, rămâne de văzut și cum se vor adapta sistemele de educație astfel încât elevii să poată termina anul școlar în curs.

Potrivit datelor RIUF (Romanian International University Fair), în Marea Britanie învață în prezent aproximativ 9.000 de studenți români, fiind cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate. Numărul studenților români ar putea scădea, însă, pe fondul Brexit-ului.

Momentan,  studenţii europeni care vor începe studiile în septembrie 2020 vor plăti aceleași taxe de școlarizare ca în prezent (aprox. 9000 lire sterline pe an) și se păstrează accesul la finanţare guvernamentală atât pentru studiile de licenţă (Tuition Fee Loan) cât şi pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan). Astfel, guvernul britanic plătește în continuare taxele de școlarizare pentru întreaga durată a programului de studiu.

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Vom face propunerea, eventual, de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și școlilor primare

Ministerul Educației ar putea face, “eventual” propunerea de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, “pentru a fi corelată cu (…) prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar”, în vederea redeschiderii, a…
Vezi articolul

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…
Vezi articolul