Împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie: aplicațiile nu mai pot fi depuse, din cauza opririi serviciului poștal – SURSE

382 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Aplicațiile pentru împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie au fost înghețate, după ce serviciul poștal a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit surselor Edupedu.ro. Student Loans Company, instituția care le acordă împrumuturi de studii tinerilor europeni și britanici pentru a urma cursuri în universitățile britanice, nu mai poate primi aplicații – este vorba despre documentele fizice care trebuie trimise, din cauza epidemiei de coronavirus, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate situației.
  • Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Mai exact, cererea și trimiterea documentelor necesare pentru obținerea împrumutului de studii universitare de la statul britanic se face prin poștă. Având în vedere că, pe 18 martie, Poșta Română a anunțat că nu se vor mai trimite sau primi scrisori din Marea Britanie din cauza pandemiei care a oprit zborurile, elevii români trebuie să aștepte până când se va găsi o soluție.

Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Varianta pe care o analizează acum este înscrierea pe e-mail cu toate documentele pe care până acum le cerea fizic prin poștă.

În contextul în care situația anului școlar peste tot în Europa este neclară în momentul de față, rămâne de văzut și cum se vor adapta sistemele de educație astfel încât elevii să poată termina anul școlar în curs.

Potrivit datelor RIUF (Romanian International University Fair), în Marea Britanie învață în prezent aproximativ 9.000 de studenți români, fiind cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate. Numărul studenților români ar putea scădea, însă, pe fondul Brexit-ului.

Momentan,  studenţii europeni care vor începe studiile în septembrie 2020 vor plăti aceleași taxe de școlarizare ca în prezent (aprox. 9000 lire sterline pe an) și se păstrează accesul la finanţare guvernamentală atât pentru studiile de licenţă (Tuition Fee Loan) cât şi pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan). Astfel, guvernul britanic plătește în continuare taxele de școlarizare pentru întreaga durată a programului de studiu.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La clasă, spune profesorul de geografie Daniel Anghel, puțini elevi știu de evenimente actuale: Ați văzut ce s-a întâmplat în Myanmar? – unul singur răspunde. Sunt prinși în lumea lor digitală / Cercetătoarea Carmen Cioflan, INFP, despre cutremurul de 7,7 care a provocat moartea a peste 3.500 de oameni: A fost atât de puternic, încât a fost înregistrat și în România

Cutremurul cu magnitudinea 7,7 produs în Myanmar pe 28 martie 2025 a fost unul dintre cele mai puternice evenimente seismice ale începutului de an, cu efecte devastatoare asupra populației și…
Vezi articolul

Material susținut de ROMANIA TECH NATION

Robo Hackathon pentru copiii de gimnaziu, organizat de coordonatorul Festivalului de Film și Istorii Râșnov. Mihai Dragomir: Ne dorim să găsim copii talentați cu care să pornim un club de robotică, alături de companii care folosesc roboți industriali

Orașul Râșnov este unul dintre cele mai clare exemple ale efectelor pe care investiția în școală, grădiniță și creșă le are asupra dezvoltării locale. În iunie va găzdui primul concurs…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor face scut în apărarea șefului Sorin Cîmpeanu, despre care susține că a fost linșat mediatic: Cursul fostului ministru ar fi “pretins în mod fals a fi plagiat”, susțin universitarii

Consiliul Național al Rectorilor îl apără pe Sorin Cîmpeanu în scandalul plagiatului: „Consiliul Naţional al Rectorilor din România îşi exprima susţinerea fermă pentru prof. univ. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedinte CNR,…
Vezi articolul

Universitatea Harvard oferă școlarizare gratuită studenților din familii cu venituri anuale mai mici de 200.000 de dolari anual / Pragul pentru gratuitate crește în condițiile intervențiilor Administrației Trump în politicile de incluziune din universități

Universitatea Harvard a anunțat, luni, că va oferi școlarizare gratuită studenților americani care provin din familii cu venituri mai mici de 200.000 de dolari anual – prag considerabil mai mare…
Vezi articolul