În această vară profesorii vor avea cursuri de formare și această formare va fi online, anunță Monica Anisie

7565 citiri
Foto: Pexels.com
Profesorii vor avea cursuri de formare online, iar aceste cursuri vor fi ținute online, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Întrebată dacă în contextul în care 46% dintre elevii din mediul rural nu au reușit să ia notă peste 5 la matematică, profesorii vor avea parte de cursuri de formare, Anisie a declarat:

„Trebuie să spun foarte clar că este important ca în această vară profesorii să vina la cursurile de formare și această formare va fi online, tocmai pentru a-i familiariza cu predarea online.”

Atunci când moderatoarea a întrebat dacă aceste cursuri vor fi obligatorii, ministrul a răspuns că „e foarte important să participe”.

”Să știți că foarte multe cadre didactice s-au mobilizat în această perioadă și au muncit foarte mult.

Pentru că ne-am adaptat din mers acestei perioade cu predarea online, nu au fost profesori pregătiți pentru asta și cu toate acestea foarte mulți dintre ei au fost prezenți. Au fost alături de elevi și iată sunt și acum în această perioadă de examene, deși foarte multă lume spunea că s-ar putea să nu avem resurse umane necesare pentru organizarea examenelor naționale.

Și trebuie să le fim recunoscători pentru asta pentru că înțeleg ce înseamnă pentru un elev, ce emoții mari au elevii la aceste examene naționale.

În același timp sunt conștientă că este important ca toți profesorii să participe la aceste cursuri de formare pentru că este necesar acest lucru și cred că vor veni alături de colegii din Ministerul Educației și din cadrul caselor corpului didactic și vor susține aceste cursuri”, a mai spus Anisie.

Ministrul Educației a anunțat încă din data de 2 mai că profesorii vor începe cursuri de formare după încheierea anului școlar.

În aceste zile 4.500 de cadre didactice participă online la cursurile din cadrul proiectului de abilitare curirulară CRED, destinat învățământului primar și gimnazial.

Foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
 1. Din ciclul PELICANUL SI BABITA: “Pentru ca ne-am adaptat din mers acestei perioade cu predarea online, nu au fost profesori pregatiti pentru asta si cu toate acestea foarte multi dintre ei au fost prezenti”, zise doamna profesor de limba si literatura romana.
  Cat despre cursuri, da, doamna ministru, venim online, sigur…cata frunza, cata iarba….
  PS: Astept PARINTII DEZAMAGITI, CRISTINELE si alti scriitori-parinti cu norma intreaga pe EDUPEDU sa apara sa tipe ca profesorii au nu stiu cate luni de vacanta platite pe an, nu “poate” si ei sa faca un efort sa lase concediul si sa “vina” la online?

  1. B, nici daca incercam sa subliniez, nu reuseam atat de bine cum ai facut-o tu. Chiar ma astept sa apara respectivii dezamagiti de “lenesii si autosuficientii” de profesori. Nu, nu. Profesorul trebuie sa fie drepti ja vol la apelul conducerii. Fie ca are cu ce, fie ca are ce manca sau nu, fie ca primeste vrafuri de facturi de la curent cu amenintari de intrerupere pentru neplata, fie ca ii place sau nu. Sigur, doamna ministru, vara asta imi las copiii nemancati sa va vad cursul online. Eu vara nici cartela n-o incarc. Incarca minimal sotul. Dar dumneavoastra asteptati-ne, venim. Nu va este rusine. Cereti apoi formati. Logica de ministru. Bine a spus cineva: 0 ridicat la orice putere ramane tot 0 fie in matematica, politica sau viata.

 2. Poate ne spune si cand. La pastele cailor? Suntem in concediu. Crede ca vine asa cand i se scoa…nazare ei sa ma cheme din concediu? Poate meditez in Delta sau pe vreun varf de munte. Iar formeaza cu japca prin concedii oameni pe banii si dispozitivele profesorului?

 3. 1. Cine plătește cursurile ? Eu una nu imi pot permite costurile unui curs….veniturile familiei mele au fost diminuate cu 20℅ !
  2. Dacă am făcut deja in mai un curs online pentru predarea online si am si certificat doveditor de absolvire….mai trebuie sa fac unul ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Legea care permitea angajarea pe perioada nedeterminată a cadrelor didactice care au participat la Titularizare în ultimii 3 ani şi au luat peste 7, contestată de Preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională

Președintele României atacă la Curtea Constituțională Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2012 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, potrivit unui comunicat al Administraţiei…
Vezi articolul

Matematica online. Cum predă digital profesorul Bogdan Enescu, chiar din prima zi în care s-au închis școlile / Plus: cum să folosești cu elevii aplicația Zoom, pas cu pas

“Am început cursurile online chiar de miercuri”, prima zi în care școlile din România au fost închise pentru limitarea răspândirii coronavirusului. “Folosesc Zoom pentru lecții, pentru transmiterea imaginilor și audio,…
Vezi articolul