În Danemarca, elevii au revenit la școală și vor primi gratuit kituri de autotestare, săptămânal. 43% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani au făcut prima doză de vaccin anti-Covid-19

306 vizualizări
Foto: © Oksix | Dreamstime.com
Centrele de învăţământ daneze vor pune la dispoziţie instalaţii pentru ca elevii să poată realiza teste antigen şi vor distribui gratuit kituri de autotestare, potrivit Agerpres.

În Danemarca au fost reluate miercuri cursurile după vacanţa de iarnă, cu unele restricţii privind activitatea şcolară. Profesorii și elevii au primit recomandarea de a efectua teste antigen săptămânale.

  • Părinții vor fi obligați să poarte măști sanitare când iau copiii de la școală, elevii din clase diferite trebuie să limiteze contactul, iar sălile de clasă trebuie bine ventilate. Sunt câteva dintre măsurile impuse de autorităţile daneze, informează Agerpres.

Danemarca a devansat cu o săptămână în decembrie vacanţa de iarnă, în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului şi de a impulsiona vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani care, spre deosebire de alte ţări nordice, este recomandată de autorităţi.

Potrivit datelor oficiale, 43% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani ani au primit prima doză, iar 11% sunt vaccinaţi cu schema completă, cifre considerate însă insuficiente de autorităţi, care au aprobat totuşi redeschiderea şcolilor.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut vertiginos în Danemarca, pe fondul răspândirii variantei Omicron, care reprezintă deja 90 % dintre noile cazuri. Marți erau 794 de pacienți internați cu COVID19, cifră aproape de recordul din 2020, când s-au înregistrat 964 de spitalizări.

Foto: © Oksix | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încă un atac PSD la adresa ministrului Educației. Deputat: Ministerul “nu s-a deranjat să propună o hotărâre de guvern” pentru transportul elevilor, situație care riscă “să se adauge listei de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” / PSD dorește “dezbatere cât mai amplă” pe legile educației în Parlament / Premierul declara recent că “parcursul de aprobare nu va fi foarte lung”

“Lista de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” este invocată de deputatul Lucian Lungoci, reprezentant PSD – partenerul de guvernare al PNL, partidul premierului Nicolae Ciucă și al ministrului Educației –…
Vezi articolul