În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, spune secretarul de stat Andrei Baciu

384 de vizualizări
Foto: © Makym Klimov | Dreamstime.com
În ultimele 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, a scris secretarul de stat Andrei Baciu pe Facebook.

„Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! 𝐈̂𝐧 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟐𝟒 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐢𝐝𝐚𝐭𝐞 𝟗𝟖𝟏 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚̆𝐫𝐢 î𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 #𝐑𝐨𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐬𝐞 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟓 𝐬̦𝐢 𝟏𝟏 𝐚𝐧𝐢. Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în țara noastră zilele următoare, iar cei care vor să își programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”. Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteți merge chiar dacă nu v-ați înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a scris Baciu pe Facebook.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat la conferința de joi că, la nivel naţional, sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani.

De asemenea, din estimările făcute de Comitetul Naţional de Vaccinare rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii.  

Foto: © Makym Klimov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Prea putin si vom asista la ceva atipic. Vor fi mai multi vaccinati intre 5-11 ani decat 12-18. Pentru ca parintii nu au cu cine lasa copiii mici. Se vor vaccina nu din convingere pentru sanatate, ci din lipsa de bone si anume cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O treime dintre părinții care au copii cu vârste între 5-10 ani, participanți la un studiu al Organizației Salvați Copiii, spun că cei mici folosesc Tik Tok, Instagram și alte rețele sociale / Conturile pe aceste rețele și instrumentele nu ar putea fi puse la dispoziție decât de părinți / „Minorii trebuie învățați să nu mintă în legătură cu vârsta lor”

În jur de 32% dintre părinții participanți la un studiu Salvați Copiii, care au copii cu vârste între 5-10 ani spun că fiul/fiica folosesc TikTok, Instagram, Facebook și alte rețele…
Vezi articolul
Cum sprijină guvernul britanic universitățile

Cum se transmite coronavirusul în aer prin aerosoli. Studiu de caz: un salon, un bar şi o clasă de școală / Care este riscul de infectare în cele trei scenarii în funcție de ventilație, folosirea măștii și durata întâlnirii

Interioarele sunt cele mai periculoase, dar riscurile pot fi reduse luând toate măsurile disponibile pentru a lupta contra infectării prin aerosoli. Iată, în colaborare cu „El Pais”, probabilitatea de infectare…
Vezi articolul