Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen nelimitat, în programul școala după școală. Cîmpeanu: “Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent”

11.226 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală, după ce până acum s-au înscris doar 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial. “Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ministrul a precizat că “numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE”.

“Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat)”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a declarat că, “în scopul extinderii accesului la acest program care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online, Ministerul Educației va flexibiliza prevederile ordinului de ministru care reglementează programul remedial în învățământul primar și gimnaziu, prin adăugarea următoarele prevederi:

 1. Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.
 2. Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.
 3. Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat).”

Amintim că, potrivit calendarului inițial, în perioada 25 februarie – 3 martie 2021 avea loc depunerea de către părinți a solicitărilor scrise de înscriere a elevului în program.

Reamintim că programul de ore de recuperare a fost promovat intens de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începutul semestrului II al acestui an școlar. Acesta a anunțat că un profesor ar fi plătit cu suma de 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială.

___

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
 1. Elevilor nu le poti cere implicare,cand profesorii care stau langa ei 7-8 ore
  zilnic sunt lenesi,autosuficienti,superficiali,neimplicati profesional….etc.Este precum corona ,s a transmis de la profesori la elevi.

 2. Sunt si scoli in care ordinul privind orele remediale este citit superficial de catre directorii responsabili- scoli in centrul Clujului- care-si bazeaza prestigiu pe meditatiile particulare platite la greu de parinti!
  Cererile au fpst respinse pentru ca nu sunt elegibili elevii, desi un articul prevede ca pot sa se inscrie elevii si “pentru a invata sa invete”, ceea ce e valabil pentru orice elev!
  Vom face apel la MInister in speranta ca vom avea castig de cauza si atunci vom si demonstra cat de ipocrita este “elita” scolara de la Cluj-Napoca!

 3. Programul asta e la fel de bun precum conservele alea fara termen de expirare! Sunt curios cati copii vor merge efectiv la aceste cursuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Niciun candidat nu a promovat bacalaureatul în peste 50 de licee. Numărul școlilor fără promovați la Bac s-a dublat în ultimii 4 ani. Din 2020 și până în prezent, PNL a condus Ministerul Educației, cu miniștrii impuși de Klaus Iohannis

În peste 50 de licee, niciun candidat de la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, nu a promovat examenul, potrivit platformei bacplus.ro. Spre deosebire de anul trecut, numărul loc a crescut. Din 2020…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor face scut în apărarea șefului Sorin Cîmpeanu, despre care susține că a fost linșat mediatic: Cursul fostului ministru ar fi “pretins în mod fals a fi plagiat”, susțin universitarii

Consiliul Național al Rectorilor îl apără pe Sorin Cîmpeanu în scandalul plagiatului: „Consiliul Naţional al Rectorilor din România îşi exprima susţinerea fermă pentru prof. univ. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedinte CNR,…
Vezi articolul