Întâlnire a ministrului Muncii, Marius Budăi, cu sindicatele din Educație astăzi, la ora 14:00, anunțată de reprezentanții FSE

2.350 de vizualizări
Marius Budai /Foto: gov.ro
A doua săptămână de grevă începe cu o întâlnire a Ministrului Muncii, Marius Budăi, cu liderii sindicatelor din educație la ora 14:00, după ce în primele 5 zile părțile nu au ajuns la niciun acord pe solicitările inițiale. Întâlnirea de la ora 14:00 a fost anunțată de reprezentanții FSE, dar și de purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, pe 28 mai, fără a preciza ora.

„Mâine începe dialogul Guvernului, prin intermediul ministrului muncii, cu toate categoriile sindicale, începând cu educația, va continua cu cei din sistemul sanitar, cu cei din transporturi, cu toți, astfel încât miercuri, la ședința de Guvern, să poată avea loc o discuție, o analiză în interiorul Executivului privind formula optimă cu privire la salarizarea în sistemul bugetar”, a declarat Dan Cărbunaru.  

Acesta a anunțat că Guvernul va acorda primele de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși acestea au fost respinse vehement de protestatari. 

Liderul sindical Marius Nistor, FSE a avut o reacție la anunțul Guvernului: „Să coboare marți în stradă, să se uite în ochii profesorilor și să le spună ce ne spun nouă. Nu stăm cu mâna întinsă, este vorba de statutul nostru, este vorba de demnitate. Când s-a ridicat o țară întreagă, de la cea mai mică școlă din rural până la cele mai titrate colegii, iar tu tot nu înțelegi fenomenul, înseamnă că nu ai ce căuta acolo”.

Sindicatele au obținut, în ultima zi a săptămânii, aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care, de luna viitoare, toți angajații bugetari din România ale căror funcții figurau pe Anexa 8 a Legii 153/2017 să primească salariile din grila respectivă. Pentru acești angajați însemnă o creștere de până la 10% a salariilor de bază, iar Guvernul a anunțat că 55.000 dintre cei vizați lucrează în Educație. 


5 comments
  1. Vine el, șmecherul, Budăi, om cu carte, să-i îmbrobodească pe profesori. Are omul tehnicile lui, apreciate de ,,d-l președinte” ciolacu. Doi analfabeți!!

  2. RUSINE tuturor guvernantilor , tuturor ministrilor analfabeti , plagiatori , corupti si manipulatori de situatii si suflete .
    SA NU SE LASE NICI UN COLEG . LUPTATI PANA LA CAPAT , luptati pentru ce ne apartine , DREPTUL LA BINE ! 6000 lei nu 4000 lei. NET .
    IN stada toti , sa nu mai scape nici ” o inalta fata de DEMNITAR fara DEMNITATE ”
    R.Murrow ”O națiune de oi naște un guvern de lupi

  3. Dacă cu pensionarii au făcut ce au vrut, de data aceasta nu mai merge. Acest analfabet trebuie pus la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Elevii de la 8 școli din București încep cursurile online din cauza lucrărilor. În toată țara sunt 27 de școli și grădinițe care nu pot organiza cursuri în format fizic / Cîmpeanu: Peste 7.000 de elevi vor face școală online în prima săptămână

Prima zi de școală va fi una de școală online pentru elevii din 27 de unități de învățământ din toată țara, potrivit anunțului făcut de Ministrul de Interne la conferința…
Vezi articolul