UPDATE Învățătorul de la Iași care a corectat greșit o lucrare să fie trimis într-un program de evaluare – anunță Andronescu / Apar fotografii cu variante diferite ale exercițiului, dar părinții au publicat lucrarea integrală

Învățătorul din Iaşi care a corectat scrisul corect al unui copil va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul şcolii va avea rolul de a rezolva punctual situaţia, a anunțat Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres. Între timp, pe Facebook au apărut mai multe încercări ale unor părinți din acea clasă de a arăta că exercițiul arăta diferit, ceea ce a determinat familia să publice fotografii cu paginile integrale al elevului sancționat, scrie Educațieprivată.ro.

Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine“, a declarat ministrul Educației, la Parlament, întrebată despre lucrarea corectată greşit de învăţătorul unui copil din Iaşi şi postată pe Facebook de părinţii acestuia.

Să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă ştie să scrie corect româneşte sau nu, acest lucru aş vreau eu să o întreb, şi să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru. (…) Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsaţi-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici. Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în şcoala românească nu e la cotele normale pentru ca părinţii să fie convinşi că îşi trimit la şcoală copiii către profesori de la care au ce învăţa. Situaţia de acolo să o rezolvăm punctual şi să nu îi omorâm pe ceilalţi. (…) Primul lucru ca să îţi recunoşti un derapaj este să îţi recunoşti greşeala. (…) Aş pleda pentru rolul pe care directorul îl are în rezolvarea punctuală, în rezolvarea unor asemenea situaţii. Eu nu cred că directorul nu ştia cum scria acest domn învăţător şi de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschişi şi senini şi la directorul şcolii“, a declarat ministrul Educaţiei, citată de Agerpres.

Reacția lui Andronescu vine după ce s-a viralizat mesajul publicat pe Facebook de un părinte din Iaşi:

Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat, Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg? Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, “să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant“…

UPDATE Marți seară, pe Facebook au fost publicate alte variante de exercițiu, de către profesori care susțin că acuzațiile tatălui nu s-ar susține, scrie Educațieprivată.ro. În replică, mama copilului a făcut publice atât paginile integrale notate de profesor, cât și caietul de exerciții care demonstrează că cerința era cea prezentată de părinte, scrie sursa citată.

Lucrarea copilului – publicată de mamă și care poate fi văzută integral pe Educațieprivată.ro:

 

Enunțul din caietul de lucru:

 

Alte variante de exercițiu vehiculate pe Facebook:

 

 

6 comentarii
  1. Cât de ușor poți blama pe cineva, oare ce învață un copil din asta sa și ceara drepturile sau sa vina părinții și să se rezolve situația.?Într-adevăr cum îndrăznește un învățător să dea o nota mică unei odrasle, când eu ca părinte îl ridic în slăvi!!!!

  2. Si la scoala multi profesori nu dau voie copiilor sa ia lucrarile acasa sa le arate parintilor. Oare de ce? Poate ar fi bun un ordin de ministru care sa ii oblige pe profesori sa ofere lucrarile copiilor pentru putea si parintii sa vaada ce trebuie sa imbunatateasca copilul sau PROFESORUL. :):)

  3. Cum am putea intra in posesia unei copii a lucrarilor copiilor de la diverse olimpiade? Profesorii din comisie zic ca nu au voie sa le dea sau sa lase copiii sa faca poze acestora. Continutul lucrarii ii apartine copilului si nu inteleg de ce si-l insuseste MEN.

    Oare se incearca prevenirea descoperirii unor aberatii de genul celei de mai sus?

  4. Iar pentru atâtea subiecte greșite la evaluarea națională sa răspundă de asemenea cineva. Nu ați verificat înainte variantele ce urmau a fi trase la sorți, dna ministru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Cine sunt miniștrii propuși de Ludovic Orban în guvernul PNL: Anisie – Educație și Cercetare, Turcan – vicepremier, Cîțu, Violeta Alexandru, Costel Alexe, Virgil Popescu, Cătălin Predoiu, Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a definitivat lista miniștrilor pe care îi va propune în Guvernul monocolor PNL pe care intenționează să îl conducă dacă va obține votul de învestitură al…
Vezi articolul

Ministerul Educației recunoaște oficial că Ecaterina Andronescu a dezinformat în legătură cu Evaluarea Națională. “Cifrele erau pentru Matematică”

Într-un mesaj trimis de Ministerul Educației Naționale către Edupedu.ro, instituția admite faptul că articolul “Fake News de la ministrul Educației. Ecaterina Andronescu repetă obsesiv că 36% dintre elevii de clasa…
Vezi articolul