Invenţiile lui Leonardo da Vinci, prezentate într-o expoziţie internaţională la Cluj

2.362 de vizualizări
Foto: © Dario Rota | Dreamstime.com
Mai multe invenţii ale lui Leonardo da Vinci vor fi prezentate într-o expoziţie internaţională care va fi deschisă vineri, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

“Expoziţia, întinsă pe 600 metri pătraţi, cuprinde 45 de modele, realizate din lemn, ale invenţiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci, una din cele mai luminate minţi ale omenirii, plus 5 reproduceri ale unor tablouri ale sale. Modelele nu au fost reproduse în timpul vieţii inventatorului. Grupate în cinci categorii – maşinării pentru zbor, maşinării hidraulice, maşinării pentru construcţii, concepte pentru manufacturare şi maşinării de război – toate uimesc prin ingeniozitatea unui om care a creat, în perioada renascentistă, elementele esenţiale ale funcţionării multor obiecte utilizate şi astăzi în toată lumea”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de organizatorii evenimentului.

  • Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 7 ianuarie – 15 aprilie. Pentru grupuri de elevi organizate de şcoli, programul este în intervalul marţi – vineri, orele 12:00 – 16:00, iar pentru publicul larg, de miercuri până vineri, între orele 16:00 – 20:00, iar sâmbăta şi duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Pentru acces, „adulţii şi copiii mai mari de 12 ani trebuie să prezinte la intrare certificatul verde, rezultatul negativ al unui test COVID sau dovada că au trecut recent prin boală. Toţi cei care vor să viziteze expoziţia trebuie să respecte regulile de siguranţă impuse în contextul pandemiei: purtarea măştii şi păstrarea distanţei sociale faţă de ceilalţi participanţi”, conform comunicatului.

Expoziţia este organizată de Consorţiul Studenţilor din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, mai scrie Agerpres.

Foto: © Dario Rota | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București “din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul / “Nicio sesizare” primită încă de USAMV privind acuzațiile de plagiat

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la…
Vezi articolul

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul