Legenda lui Podkin O Ureche vine la Bookfest: Aventura iepurașului și a fraților săi care fug din calea Haplilor, pentru a apăra Gheara Stelei

128 de vizualizări
Editura Paralela 45 anunță apariția la Bookfest a primei cărți din ciclul “Saga celor cinci tărâmuri”: “Legenda lui Podkin O Ureche”, scrisă de Kieran Larwood. Podkin este un iepuraș visător și răsfățat. Într-un Ajun de Mărăciun, Haplii năvălesc în colonie și conducătorul lor, Scramashank, îl ucide pe Căpitanul Lopkin, tatăl lui Podkin. Iepurașul reușește să scape, împreună cu sora lui, Paz, și cu frățiorul lor, Puk.

Cartea istorisește aventura iepurașului Podkin și a fraților săi, care fug de Haplii care vor neapărat ceva care se află la ei: Gheara Stelei, unul dintre cele Douăsprezece Daruri magice lăsate de Zeiță primelor douăsprezece triburi de iepuri.

Cărțile lui Kieran Larwood au transformat în cititori “nu puțini împătimiți ai jocurilor pe tabletă sau telefon”, scrie editura, care precizează că “chiar dacă este ancorată în genul fantastic, ‘Saga celor Cinci Tărâmuri’ constituie o lecție de viață – sau mai degrabă un ciclu de lecții – pentru micii și marii cititori”.

Povestea face apel “la valorile morale și sociale, invitându-i să reflecteze la consecințele unor acte aparent banale și să facă distincții importante între scopurile pe care și le stabilesc”.

Carte stimulează “imaginația și curiozitatea, emoțiile definitorii pentru formarea empatiei, dar și sentimentele care stau la baza oricărei personalități armonioase, cum ar fi iubirea, încrederea în sine, loialitatea și bucuria vieții. Dincolo de nume și cuvinte inventate, poveștile seriei întrebuințează un vocabular foarte bogat, menit să le stârnească micilor cititori curiozitatea de a descifra cuvinte și expresii pe care nu le-au mai întâlnit și, totodată, să prindă gustul magic al sevei negrăite care circulă prin vinele oricărei povești captivante”, scrie Editura Paralela 45.

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eduard Novak, propunerea pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, singurul campion paralimpic din istoria României: Sportul mă defineşte, mă determină să-mi depăşesc orice limită

Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi singurul campion paralimpic din istoria României. Novak, în vârstă de 44…
Vezi articolul