Liderul PSD Marcel Ciolacu îl contrazice public pe premierul PNL Nicolae Ciucă, la nici o oră după anunțul memorandumului pentru profesori: Nu este un acord politic al Coaliției, ci un angajament între noi doi

7.954 de vizualizări
Foto: gov.ro si psd.ro
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu a fost niciun acord politic încheiat între membrii Coaliției de Guvernare, în privința adoptării memorandumului pentru salarizarea profesorilor. Acesta susține că „e un angajament al meu și al domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a celor două mari partide“. Asta deși președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, scrisese pe Facebook în urmă cu nici o oră că „ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate“.

Declarațiile făcute de Marcel Ciolacu:

Reporter: Kelemen Hunor nu a semnat acest acord…

Marcel Ciolacu: Nu e un acord politic, e un angajament al meu și al domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a celor două mari partide care ne-am asumat în acest moment această această discuție, până la urmă, această grevă“. Declarațiile complete, în video:

Mesajul oficial al premierului Nicolae Ciucă arată însă o cu totul altă perspectivă. Acesta a scris pe Facebook că „ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ“.

Conform declarației lui Marcel Ciolacu, nu este vorba nici despre un acord politic și nici despre semnăturile tuturor liderilor coaliției, adică președinții PSD-PNL-UDMR, ci doar un angajament între Ciolacu și Ciucă, între PSD și PNL.

Guvernul a anunțat miercuri la prânz că va adopta joi un memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării. Într-un comunicat în care apare că premierul Ciucă a discutat telefonic cu liderii federațiilor sindicale, instituția spune că va adopta documentul în ședința de Guvern de joi, 8 iunie. Reamintim că este a doua oară când Executivul Ciucă propune un memorandum, după cel propus în perioada ofertelor de vouchere. Memorandumul este un act intern al Guvernului, fără nicio valoare sau impact pentru populație, iar în ultimii ani mai multe astfel de acte au fost încălcate de instituția care le-a adoptat.

Sindicatele au cerut în permanență prevederi clare în ordonanțe de urgență sau în proiecte de legi, care să garanteze creșterile cerute. În toate discuțiile de până la acest moment, reprezentanții profesorilor au respins orice memorandum propus.

Simultan, pe conturile de Facebook ale celor doi lideri de partide aflate la guvernare – Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL) au apărut mesajele de mai jos.

Articol în curs de actualizare


8 comments
 1. Ce “acord politic”, ce Memorandum, ce semnaturi, cand acesti impostori NU respecta LEGILE votate in Parlamentul Romaniei de ei si apoi promulgate cu mare tam-tam in prezenta lor de Presedintele Romaniei!?
  NU cedati, NU ii credeti pe acesti mincinosi impostori!
  Sa vina cu o LEGE, pe care sa JURE ca o vor APLICA si care sa fie PROMULGATA de Presedintele Iohannis, tatucul Educatiei ajunse “la minim”, dupa 9 ANI de Romanie educata!
  La TV, in vazul natiunii “sa se jure ca nu fura, cand i-am prins cu rata-n gura,
  Si cu banii-n buzunar, hai la DNA cu voi, impostorilor!!

 2. Haideti sa facem astfel incit in 2024 acești doi domni și aceste doua partide, împreună cu alte partide din parlament ca USR/AUR sa ia ZERO voturi, ca băieții ori sunt de cascadorii rasului, adică atit ii duce mintea, ori sunt jmecheri (smecheri cu j).

 3. Deci ce încredere poți avea în această ” fițuică” ,care NU are reprezentativitate juridică și care e o nebuloasă și pentru ei??? ZERO!

 4. O să fie lege, bine, nu lege, un memorandum, un acord politic – dar de fapt, e doar așa, o mică discuție între doi oameni, la un pahar de vorbă.

  Cele două animale politice îmi provoacă greață profundă.

 5. memorandum, memorandumurisubstantiv neutru
  1. Document diplomatic cuprinzând expunerea faptelor sau argumentelor juridice care privesc relațiile dintre state și formează sau vor forma obiectul unor tratative.
  sinonime: memorial
  2. învechit Carnet, registru etc. pe care se făceau însemnări.
  3. poligrafie Jumătate dintr-o hârtie de scrisoare, folosită pentru scurte comunicări.

  Memorandum -este un acord intre Tara Guvernantilor unde traiesc ei si Tara Profesilor care traies in alta Tara si de acea se face Memorandum si nu lege e simplu conform -dex

 6. Adică au zis hai ma sa aruncam o foaie fără valoare noi 2, ca oricum nu ne mai văd ăștia vreodată la fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fost primar din Suceava, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea tezelor fiului său la Evaluarea Naţională / Le-a cerut profesorilor să-i rescrie lucrările fiului / În dosar au mai fost condamnați directoarea școlii și profesorul de matematică

Ilie Lungu, fost primar în comuna Salcea, din județul Suceava, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea examenului Evaluării Naţionale în cazul fiului său, relatează News…
Vezi articolul