LISTA Grădinițe cu program de vară deschise în București și Ilfov / Doar 2 sectoare au publicat numele grădinițelor și numărul de locuri disponibile, deși azi e ultima zi în mai merg copiii la grădinițe de stat / Proceduri de înscriere și documente necesare

2.951 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Grădinițele cu program de vară din București sunt deschise începând cu luna iulie, iar înscrieri se fac în funcție de sector, până în data de 24 iunie. Edupedu.ro a consultat toate primăriile de sector pentru a centraliza informațiile și nu toate sectoarele au publicat listele cu grădinițele care vor fi deschise. Când vor fi publicate, le vom anunța.
 • Deși vineri, 10 iunie, este ultima zi de grădiniță, doar 2 sectoare au stabilit și aprobat listele cu grădinițele care vor fi deschise pe timp de vară. Acestea vor fi deschise din luna iulie abia.
 • Părinții au putut opta la grădinița unde au copilul înscris pentru a prelungi programul pe perioada verii, și în funcție de numărul de cereri, primăriile de sector decid care grădinițele care rămân deschise vara. Apoi, părinții care nu se află pe raza circumscripției unde grădinițele vor fi deschise, trebuie să facă cerere până la o dată stabilită de fiecare primărie.

Documente necesare înscrierii sunt aceleași pentru fiecare sector:

 • Adeverință eliberată de grădinița pe care a frecventat-o copilul în anul școlar 2021-2022;
 • Copie după certificatul de naștere al copilului;
 • Dosar medical (copie);
 • Cerere de înscriere semnată de ambii părinți;
 • Copie după cartea de identitate a ambilor părinți;
 • Adeverință de salariat de la ambii părinți;
 • Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care reglementează drepturile părinților și ale copilului, dacă este cazul (copie);
 • La înscriere, se achită în avans contribuția de hrană.

În Sectorul 1, astăzi, 10 iunie, Consiliul Local urmează să aprobe lista grădinițelor cu program de vară. Potrivit surselor Edupedu.ro, vor fi 14 grădinițe deschise, iar numărul locurilor aproape s-a triplat față de cel de anul trecut. Vom publica lista grădinițelor după ce va fi aprobată.

În sectorul 2 vor fi deschise 4 grădinițe pe timp de vară pentru 300 de copii, dar lista nu e definitivată, așa că ar putea suferi modificări. Vom publica lista și perioada de înscriere când le vom primi.

În sectorul 3, înscrierile pentru grădinița de vară se fac în perioada 15- 24.06.2022, la unitățile respective. Sunt deschise în funcție de luna calendaristică:

În luna iulie:

-Grădinița nr. 187 (Str. Magnetului, nr 1) – 300 de locuri

-Școala Gimnazială nr 88 (Str. Odobești, nr 3) – 200 de locuri

-Grădinița nr 3 (Str. PLT Nedelcu Ion, nr 31) – 180 locuri

 În luna august:

-Grădinița nr 154 (Str. Aleea Barajul Uzului, nr 9) – 200 de locuri

-Școala Gimnazială nr 88 (Str. Odobești, nr 3) – 200 de locuri

-Grădinița nr 196 (Str PLT. Petre Ionescu, nr 76) – 160 de locuri

Edupedu.ro a solicitat informații la sectorul 4, iar până la publicarea articolului nu le-am primit. Vom publica informațiile când vor fi disponibile.

În sectorul 5 nu a fost aprobată deocamdată lista grădinițelor și nici nu am primit informații despre câte locuri ar fi disponibile. Lista ar urma să fie aprobată abia săptămâna viitoare, în sedința Consiliului Local.

În sectorul 6 sunt 2000 de locuri în 8 grădinițe, care vor fi deschise și pe timpul verii, pentru a veni în sprijinul părinților care merg la serviciu. Înscrierile se vor face în perioada 14-24 iunie 2022. Programul de înscriere este între orele 9.00 și 12.00 (lunea, miercurea, joia și vinerea), respectiv între 14.00 și 16.00 (marțea).

Vor fi primiți, în ordinea depunerii cererilor, doar copiii care au frecventat deja, în acest an, una din grădinițele Sectorului 6.

În luna iulie, funcționează următoarele grădinițe:

 • Grădinița nr. 246 (str. Fabricii, nr. 20) – 300 de locuri
 • Grădinița nr. 273 (str. Valea lui Mihai, nr. 1) – 260 de locuri
 • Grădinița nr. 274 (bd. Iuliu Maniu, nr. 11 A) – 320 de locuri
 • Grădinița Albina (în incinta Liceului Teoretic Marin Preda, str. Rușețu, nr. 17) – 200 de locuri

În luna august, funcționează următoarele grădinițe:

 • Grădinița Hillary Clinton (str. Aleea Pravaț, nr. 14) – 160 de locuri
 • Grădinița nr. 170 (str. Fabricii, nr. 22) – 200 de locuri
 • Grădinița nr. 230 (Aleea Potaisa, nr. 3) – 160 de locuri
 • Grădinița Albinuțele (str. Centurii, nr. 4) – 180 de locuri
 • Grădinița Albina (în incinta Liceului Teoretic Marin Preda, str. Rușețu, nr. 17) – 200 de locuri

În județul Ilfov sunt deschise 8 grădinițe pe perioada verii, cu peste 400 de locuri, dar înscrierile deja au fost făcute, părinții solicitând acest lucru unității de învățământ până în data de 3 iunie. Acolo unde nu au fost cereri suficiente, grădinițele nu sunt deschise.

Lista grădinițelor deschise pe perioada verii în județul Ilfov

4 comentarii
 1. Buna ziua, mă puteți ajuta și cu grădinițele deschise în Mun.Cluj-Napoca pe perioada verii? Pe noi părinții, nu ne-a anunțat nimeni nimic, este vacanța si atât…, din păcate noi părinții nu avem cel putin 3 luni pe an concediu. Mulțumesc

 2. Legat de: Părinții au putut opta la grădinița unde au copilul înscris pentru a prelungi programul pe perioada verii, și în funcție de numărul de cereri, primăriile de sector decid care grădinițele care rămân deschise vara.

  In cazul copiilor inscrisi la gradinita 189, nu s-a comunicat parinților nimic legat de posibilitatea de a opta, desi parintii au solicitat in numeroase randuri informatii legate de gradinita de vara. Daca este aceeasi situatie si la alte gradinite, numarul parintilor doritori ar putea fi mult mai mare in realitate decat cel de pe liste.

 3. Bună ziua! M-ar interesa:1. care sunt criteriile prin care se stabilește numărul de locuri în grădiniță pe perioada vacantei de vara? 2. Copiii de la grupele cu program normal pot frecventa grădinița in vacanțe? Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Metodologia de evaluare a profesorilor: Fișele se completează la final de semestru, iar profesorii prezintă elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității de la clasă / Fișa de feedback semestrial, modificată de minister

Evaluarea profesorilor de către elevi se realizează prin intermediul unei fișe de feedback semestrial, care este completată de către elevi în penultima săptămână a fiecărui semestru, se arată în metodologia…
Vezi articolul

Propunerea ca elevii din ani terminali să meargă la școală și în scenariul roșu, legată de riscul ca orașele mari să ajungă în acest scenariu, spune ministrul Cîmpeanu. Consiliul Elevilor propusese ca elevii să poată alege

“Ministerul Educației anticipează situația în care orașe foarte mari, cu un număr foarte mare de școli, ar putea ajunge în scenariul roșu, care nu le-ar mai permite elevilor din clase…
Vezi articolul

Durata orelor online sincron: 20 de minute la clasa pregătitoare și 30 de minute la clasa a IV-a, recomandările Inspectoratului Școlar Ilfov pentru învățători

Într-o scrisoare metodică pentru învățători Inspectoratul Ilfov recomandă ce durată să aibă activitățile online de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. În plus, inspectorii de specialitate arată și…
Vezi articolul
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Top 5 măsuri educaționale cu impact. Dragoș Iliescu, expert în testare: Sunt școli care ignoră știința și merg pe o ideologie de genul “să lăsăm copiii să devină ce vor, să nu îi forțăm și anxietăm”

Măsurile care au cel mai mare impact la clasă, în procesul de învățare, și care sunt validate de cercetările științifice ca investiții cu eficiență maximă au fost publicate, ca bază…
Vezi articolul