Lista școlilor care vor beneficia gratuit de dispozitive de monitorizare a calității aerului

4.885 de vizualizări
Foto: captură Airly
Au fost selectate cele 50 de școli care vor primi în curând dispozitive de monitorizare a calității aerului, pentru a putea măsura nivelul de poluare și înțelege sursele acesteia, potrivit unui comunicat Airly România. Selecția a avut loc în prima etapă a inițiativei #ȘcolileRespiră111. În 2021, doar 12% dintre școlile din România aveau acces la date în timp real despre calitatea aerului din vecinătatea lor.

Prima etapă a campaniei a fost lansată pe 7 octombrie și s-a derulat până pe 31 octombrie, iar școlile au putut aplica pentru unul dintre cei 50 de senzori de calitate a aerului exterior pe care îl pot utiliza timp de șase luni, fără costuri.

Am înregistrat 115 înscrieri la nivel național. În ceea ce privește regiunile, aplicațiile au venit din mai multe zone, însă, așa cum era de așteptat, majoritatea înregistrărilor din partea școlilor sunt din București. În afară de București, și-au arătat interesul pentru programul nostru școli din Ploiești, Bacău, Galați, Iași, Pitești și Craiova”, spune Cezara Copacianu, Managerul de Comunicare Airly România.

Lista școlilor selectate:
Colegiul Național “Cantemir – Vodă”București
Colegiul Național Nichita Stănescu PloieștiPloiești
Colegiul Tehnic Mircea Cel BătrânBucurești
Colegiul Victor BabeșBucurești
Grădinița ”Steluța”București
Grădinița 34București
Grădinița AliceBucurești
Grădinița Cu Program Normal Și Program Prelungit ”Frunza De Stejar“Plopeni
Grădinița Nr. 189București
Grădinița Nr. 137București
Grădinița Nr. 23București
Grădinița Nr. 7București
Grădinița Nr. 138București
Grădinița Nr. 233București
Grădinița Nr. 236București
Grădinița P. P. “Elena Farago”Craiova
Grădinița Paradisul VerdeBucurești
Liceul Simion Stolnicu, ComarnicComarnic
Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” BucureștiBucurești
Liceul Tehnologic Nikola TeslaBucurești
Liceul Tehnologic Special Nr. 3Sectorul 2
Liceul Teoretic “Ady Endre”București
Liceul Teoretic Bilingv Ita WegmanBucurești
Liceul Teoretic Lucian BlagaBucurești
Liceul Teoretic TraianBucurești, Sector 2
Școala Gimnazială ”Maica Domnului”București, Sector 2
Școala Gimnaziala “Miron Costin” BacauBacau
Școala Gimnazială ”I. A. Bassarabescu” PloieștiPloiești
Școala Gimnazială „Maria Rosetti“București
Școala Gimnazială Nr. 103București
Școala Gimnaziala Nr. 18, GalațiGalati
Școala Gimnaziala Nr. 29 “Mihai Viteazul” ConstanțaConstanta
Școala Gimnazială Nr. 77București
Școala Gimnaziala Nr. 195București
Școala Gimnazială Nr. 24București
Școala Gimnaziala Nr. 28București
Școala Gimnazială Nr. 32București
Școala Gimnaziala Nr. 4București
Școala Gimnazială Nr. 40București
Școala Gimnazială Nr. 41București
Școala Gimnazială Nr. 51București
Școala Gimnazială Nr. 62București
Școala Gimnazială Nr. 85București
Școala Gimnaziala Nr.167București
Școala Gimnazială Nr. 66București
Școala Gimnaziala Nr. 8 SibiuSibiu
Școala Gimnaziala Speciala Nr. 1București
Școala Gimnaziala Tudor ArgheziBucurești
Școala Postliceală Sanitară FundeniBucurești
Școala Superioara Comerciala Nicolae KretzulescuBucurești

#ȘcolileRespiră este o acțiune care vizează monitorizarea, informarea și educarea cu privire la calitatea aerului în școlile din România. Școlile din toată țara au putut aplica în mod gratuit pentru obținerea unui senzor de calitate a aerului Airly, care le va permite să măsoare calitatea actuală a aerului din vecinătatea lor și să ia măsuri pentru reducerea poluanților nocivi, grație rapoartelor din datele Airly, se arată în comunicatul primit.

Printre criteriile de selecție Airly s-au numărat atât mesajul transmis, pentru a înțelege de ce școala respectivă are nevoie de acest senzor, dar și poziționarea școlii în raport cu poluanții.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Philips și Bolt România, care vor sprijini programul prin furnizarea de vouchere de călătorie cu emisii zero și donarea de purificatoare de aer școlilor din zonele cele mai poluate.

Potrivit analizei realizate de Airly, aproape 57% dintre școlile din România depășesc noile norme de poluare a aerului cu particule fine (PM2,5) și 41,5% depășesc nivelurile de siguranță ale dioxidului de azot (NO2). Cu toate acestea, doar 12% dintre școli au acces în timp real la date despre calitatea aerului, potrivit noului studiu Airly. Raportul privind starea calității aerului în școlile din România a fost prezentat în cadrul inaugurării campaniei #ȘcolileRespiră. A fost lansată și o broșură explicativă pentru copii:

Calitatea bună a aerului este esențială pentru sănătatea copiilor, iar primul pas pentru a ne asigura că cei mici respiră aer curat este informarea și educarea acestora în legătură cu aceasta. Numai în 2016, poluarea aerului a provocat 600.000 de decese în rândul copiilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

__________

Despre Airly

Airly este o companie de tehnologie în domeniul monitorizării calității aerului, cu sediul central în Cracovia, Polonia. Din 2016, Airly construiește cea mai mare rețea globală de senzori pentru calitatea aerului cu scopul de a contribui la informarea și conștientizarea oamenilor privind problemele de poluare a aerului. Airly permite guvernelor, companiilor și persoanelor fizice să reducă poluarea aerului la nivel global. 

Compania oferă senzori de calitate a aerului ușor de instalat, un sistem complet de monitorizare a calității aerului prin tehnologii avansate de procesare a datelor și un algoritm bazat pe AI pentru prognoza calității aerului, senzori capabili să funcționeze în diverse condiții meteorologice, cu măsurători în timp real, disponibile pe site-ul https://airly.eu/map/en/ sau în aplicația Airly pentru smartphone. Împreună cu Philips, compania a lansat și campania de CSR România Respiră, care își propune să acopere întregul teritoriu al României cu senzori de calitate a aerului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unui proiect adoptat de Guvern, printr-o Ordonanță de Urgență. Condițiile pentru copii și părinți

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, ce a fost astăzi adoptată…
Vezi articolul

Mai mult de 200 de profesori peste vârsta de pensionare din București vor rămâne titulari în anul școlar viitor, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Aproape 99% din cererile cadrelor didactice au fost acceptate

Mai mult de 200 de cadre didactice din București care sunt peste vârsta de pensionare vor rămâne titulari în anul școlar 2023-2024, potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul