VIDEO Noi proteste ale studenților în Piața Universității, după declasificarea informațiilor CSAT privind campania prezidențială pe TikTok: „Georgescu nu uita, România nu-i a ta!” / „Pe studenți nu-i cumpărați, suntem tineri democrați”

9.880 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro/ Protest al studenților în Piața Universității, miercuri, 4 decembrie
Peste 300 de studenți și tineri au fost miercuri seară, în a șasea zi de protest, în Piața Universității din București. Manifestanții au avut mesaje puternice după declasificarea documentelor CSAT care arată cum s-a promovat artificial pe TikTok candidatul pro-rus la președinție, Călin Georgescu.

Edupedu.ro a redat în timp real principalele momente de la manifestația de miercuri seară.

UPDATE 21:58 Întâlnire-manifest pentru democrație: Oana Pellea, Byron, Taxi, „Dăruiește Viață”, Victor Rebengiuc, Radu Vancu, Marius Manole și mulți alții merg joi la Universitate, începând cu ora 20:00, scrie G4Media.ro.


UPDATE 21:55 Tinerii scandează și sar în Piața Universității: „Mai bine mort decât fascist!”.


UPDATE 21:44 Refuz al tinerilor față de candidatul pro-rus și cu discurs legionar: „Președintele tăcut, nu îl vreau, nu discut!”.

  • Reacția manifestanților, după declarațiile lui Călin Georgescu care lasă de înțeles că ar desființa partidele politice într-o eventuală președinție: „Nu vor mai fi partide politice în această țară, niciunul”, a spus Georgescu în aprilie anul acesta.

UPDATE 21:37 „Georgescu fricosul, la presă-ntoarce dosul”, scandează tinerii.


UPDATE 20:30 „Au fost peste 25.000 de conturi pe TikTok și alte platforme care l-au promovat pe Georgescu. O interferență clară în procesul nostru democratic? Pentru ce? Pentru ambițiile unui om de la Kremlin? Trebuie să transmitem un mesaj pentru Călin Georgescu care încearcă să-și facă o fațadă atât de frumoasă pe care noi știm că o vom demasca prin votul și libertatea noastră: Georgescu, nu uita, România nu-i a ta!”, spune un student de la Facultatea de Drept în fața mulțimii.

Video: Edupedu.ro

UPDATE 20:05 Sunt peste 300 de manifestanți, conform estimărilor reporterului Edupedu.ro de la fața locului.

„Pe studenți nu-i cumpărați, suntem tineri democrați” scandează aceștia.


„Georgescu, nu uita, România nu-i a ta”, scandează tinerii.

Foto: Edupedu.ro/ Protest al studenților în Piața Universității, miercuri, 4 decembrie

„Părinți, bunici nu vă lăsați mințiți” este alt îndemn al tinerilor, miercuri seară.

Foto: Edupedu.ro/ Protest al studenților în Piața Universității, miercuri, 4 decembrie

„Libertate, libertate”, mai scandează studenții din Piața Universității, în jurul orei 8.

Alt apel al lor este: „Jos fascismul!”.

Video: Edupedu.ro

Articol în curs de actualizare.

Context. Serviciile secrete au declasificat miercuri seară informațiile despre Călin Georgescu discutate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) acum câteva zile: Susținere de la persoane care au atentat la suveranitatea României / Activitatea pe Tiktok ar fi fost coordonată de un actor statal / Voturi cumpărate / Campanie similară a Rusiei în Ucraina – printre concluzii, potrivit G4Media.ro.

Citește și:
Liga Studenților SNSPA, despre atacul liderului AUR, George Simion, la adresa studenților care protestează: Studenții nu au fost plătiți, obligați sau rugați să manifesteze. O fac din proprie inițiativă pentru păstrarea României într-o direcție democratică și europeană
Manifestație la Sibiu – studenți și tineri au ieșit din nou în stradă pentru a susține democrația: „Un popor unit e de neoprit!”
FOTO & VIDEO Protest pro-democrație în Piața Universității, pentru a cincea zi. Circa 500 de studenți și tineri au scandat vineri seara în ploaie: „CCR rușine mare, ești complice la trădare” / „Legionarul de unde are banul?” / Proteste și la Sibiu, Constanța: „Iubesc România, aleg democrația”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
CIVIS Open Lab

Universitatea din București anunță cele 3 scenarii pentru începerea cursurilor: activități față în față, blended cu o perioadă de „inducție” destinată studenților de anul I sau exclusiv online

Universitatea din București anunță scenariile de lucru pentru desfășurarea activităților academice în anul universitar 2020-2021. Instituția de învățământ superior informează că are în vedere activități față în față, activități academice…
Vezi articolul

Admitere 2023, sesiunea de toamnă la Universitatea Româno-Americană: înscrieri online până pe 17 septembrie sau în campus între 4 – 17 septembrie 2023, concursul are loc pe 19 septembrie. Sunt scutiți de plata taxei la programele cu predare în limba română – primii 20% la licență și primii 10% la masterat (P)

Pentru sesiunea de Admitere din Septembrie 2023, înscrierile se pot face online, până pe 17 septembrie 2023 (ww.rau.ro) sau în campus, între 4 – 17 septembrie 2023 (Bd. Expoziției 1B,…
Vezi articolul
conducătorii de doctorate

Organizația Europeană a Studenților îi cere președintelui României să respingă legea prin care rectorii rămân veșnic la șefia universităților: direcționează educația spre totalitarism

Organizația Europeană a Studenților îi cere președintelui României să respingă legea prin care rectorii rămân veșnic la șefia universităților. Într-o scrisoare deschisă trimisă președintelui Klaus Iohannis, studenții europeni, alături de…
Vezi articolul

Salarizarea rezidenților va fi în continuare asigurată de Ministerul Sănătății, conform unui proiect de lege adoptat marți de deputați, iar examenul de rezidențiat va fi organizat de Ministerul Educației, explică Federația Studenților la Medicină, după ce ar fi apărut informații inexacte în public

Reprezentanții studenților în medicină susțin că nu s-au făcut modificări față de modul de organizare al examenului de rezidențiat, acesta urmând a se desfășura în continuare într-o manieră centralizată, în…
Vezi articolul

Reintroducerea Deontologiei ca disciplină obligatorie la toate facultățile de comunicare – cerută de profesori universitari și ONG-uri. Apel către ARACIS: Regimul comunist nu a permis existența profesiilor de specialist în relații publice

Disciplina Deontologie trebuie reintrodusă în rândul materiilor obligatorii la toate facultățile de comunicare, de stat și private, cer peste 40 de profesori universitari și reprezentanți ai mai multor ONG-uri. Într-o…
Vezi articolul

Cine are acces la studii postdoctorale? Legea Deca spune că doar persoanele cu diplomă de doctor în științe, dar Ministerul Educației „opinează” că și cele cu doctorat profesional

Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, prevede că programele de studii postdoctorale sunt „destinate persoanelor care au obținut o diplomă de doctor în științe”. Ce se întâmplă, în…
Vezi articolul