Majoritatea covârșitoare a directorilor de școli din Brașov ar opta pentru 100 % prezență fizică a elevilor în clasă – BizBrasov.ro

5.356 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
85% dintre directorii de școală din județul Brașov ar opta pentru primul scenariu de redeschidere a școlilor, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, citați de BizBrașov.ro. Aceștia i-au întrebat pe directori despre preferința lor, pe lângă necesarul estimat de norme didactice suplimentare sau spații în plus, pentru deschiderea anului școlar, în condiții speciale, în 14 septembrie.

Sursa menționată îl citează pe Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov, potrivit căruia:

  • „La acest moment, pe lângă acest necesar, s-a solicitat directorilor și răspunsul la întrebarea Care scenariu îl vedeți, la acest moment și cu datele de acum, plauzibil și pe care vi-l doriți? Și din cele trei scenarii, 85% dintre directori au optat pentru scenariul unu, adică prezență fizică, 100% în școală. O singură unitate a optat pentru varianta de online 100%”.

Potrivit site-ului citat,, indiferent de răspunsul directorilor, scenariile de reîncepere a școlii vor fi adoptate în funcție de numărul de îmbolnăviri și se va stabili după 7 septembrie.


2 comments
  1. Si pe deasupra peretilor de plexiglas n-o sa circule aerul?? 6 ore pe zi, 30-40 de elevi intr-o incapere… cat vor proteja acei pereti?

  2. Prezenta fizica implica organizarea spatiilor cu distantare si elemente de protectie intre banci, respectiv panouri din plexiclglass.
    1. Va fi un cost foarte mare, gestionat de Primaria Brasov, per clasa rezultand un consum de minim 10 m.p. de plexicglass. Pretul este mare, functie de grosimea materialului, include si taiere plus eventual rame metalice sau nu.
    Plexiglasul crapa la stergerea cu alcool tehnic.
    2. Internet de buna calitate pentru receptie – transmisie, nu exista in clase, in ideea utilizarii lui in scoli.
    3. Solutia cea mai sigura este varianta online acolo unde exista dotari si internet, de la clasa a 4 -a in sus, chiar daca copii mici au nevoie de un adult intre ei.
    4. Varianta de sacrificiu, cu un minim de siguranta pentru indivizi ar fi purtarea mastilor si a unor viziere speciale, nu medicinale, ci unele special realizate pentru copii, cu cca 30-40 ron/buc. Cheltuiala cu vizierele pentru o clasa de copii ar fi sub 1200 ron. Mai putin decat cu peretii de plexicglass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Remus Pricopie, SNSPA, o nouă acțiune împotriva lui Sorin Câmpeanu: anunță că merge în instanță pentru a arăta că mandatul acestuia de președinte al Consiliului Rectorilor a încetat de drept / Câmpeanu: Nu mă exprim pe probleme marginale

“Consiliul Național al Rectorilor (CNR) are nevoie de mai multă transparență și de respectarea cu strictețe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din…
Vezi articolul

Asociația cercetătorilor Ad Astra îi cere premierului Cîțu să explice diferențele dintre angajamente și alocarea pentru cercetare în 2021: Dacă estimările se adeveresc, România este condamnată să se îndepărteze ireversibil de profilul unei țări UE

Asociația Ad Astra a cercetătorilor din România îi solicită premierului Florin Cîțu, printr-un comunicat de presă-scrisoare, să explice “aparenta discrepanță” dintre angajamentele formulate din programul de guvernare și proiectul de…
Vezi articolul

Folosirea dispozitivelor digitale în școli, pentru cel mult o oră în scop de destindere sau până în trei ore în scop de învățare, poate întări performanța elevilor la matematică. Apoi, performanța scade – analiză pe baza rezultatelor PISA 2022 / România – în topul utilizării instrumentelor digitale la școală

Când elevii folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive digitale la școală, până la o oră în scopuri de destindere sau chiar până la trei ore în scopuri de învățare, performanța…
Vezi articolul