Marian Preda, rectorul Universității din București: Îmi exprim solidaritatea cu Emilia Șercan în aceste momente grele și solicit investigarea cu celeritate a cazului de către autorități

5.609 vizualizări
Marian Preda / Sursă foto: INQUAM Photos – George Călin
„Din perspectivă umană, ca cetățean și coleg de instituție, îmi exprim solidaritatea cu Emilia Șercan în aceste momente grele și solicit investigarea cu celeritate a cazului de către autorități”, a scris într-o postare pe Facebook rectorul Universității din București, Marian Preda, cu privire la situația Emiliei Șercan, jurnalistă și cadru didactic.
  • Amintim că jurnalista Emilia Șercan a publicat ieri un articol prin care acuză că „autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”.

Marian Preda a menționat că autoritățile publice care, „deși ar fi trebuit să o apere, par să tolereze sau chiar să orchestreze prin unii reprezentanți un scenariu de compromitere publică a ei”.

„Circumstanțele politice interne, contextul general internațional, argumentele de orice fel pro sau contra unui demers jurnalistic particular devin secundare și nesemnificative atunci când sunt în joc libertatea de exprimare, dreptul la viață personală dar și principiile unui sistem social și valorile fundamentale ale unei societăți”, a mai precizat rectorul Universității din București.

Decanul Facultății de Științe Politice (Universitatea din București), Cristian Preda, a lansat, alături de patru cadre didactice, un apel la solidaritate cu profesoara și jurnalista Emilia Șercan.

„Felul în care au reacționat autoritățile la plângerile repetate ale doamnei Șercan ridică mari semne de întrebare pentru întreaga noastră comunitate academică și pentru siguranța oricărei voci universitare care iese în evidență, în lupta împotriva corupției din lumea românească”, a punctat Cristian Preda.

Cristian Preda a mai precizat că „atacurile la adresa colegei noastre s-au înmulțit în ultima vreme, mai ales după ce ea a dat publicității analiza detaliată a tezei de doctorat a domnului Nicolae Ciucă. Conform analizei doamnei Șercan, cel puțin 42 de pagini din teza de doctorat analizată sunt suspecte de un potențial plagiat. Această analiză a intrat în atenția organelor abilitate. Sperăm ca ea să fie rapid analizată mai departe de Consiliul Național de Atestare Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), organismul care să formuleze și verdictul în acest caz”.

Facultatea de Jurnalism și Științe Comunicării (FJSC), unde aceasta este cadru didactic, solicită instituțiilor statului să se implice activ în cercetarea campaniei de discreditare împotriva Emiliei Șercan, „permanent presată să abandoneze investigațiile menite să demaște structurile de corupție care au permis unor politicieni, magistrați sau polițiști să dobândească titluri de doctor prin fraudă academică”.

Citește și:
Emilia Șercan: „Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”

1 comentariu
  1. Dacă oltenii au ajuns în. București
    Și acum trebuie sa plece toți
    Nu doar. C î tu și Vilceanu…..
    Toată gruparea de olteni sa plece!
    Mai ales că domnul. Ciucă este pensionar …….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Transporturilor a cerut bani în plus pentru plata biletelor reduse ale elevilor și studenților la călătoriile cu trenul și metroul. Drulă: Consecința eventualei nealocări: pagubă de sute de milioane în bugetul CFR Călători / Poate duce la intrarea în incapacitate de plată

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut la rectificarea bugetară bani pentru plata biletelor reduse la transportul cu trenul și metroul pentru elevi și studenți, spunând că suma alocată la începutul…
Vezi articolul